Demonstranten op Jaarbeursplein in Utrecht willen dat Nederland meer vluchtelingen opneemt Demonstranten op Jaarbeursplein in Utrecht willen dat Nederland meer vluchtelingen opneemt

Demonstranten op Jaarbeursplein in Utrecht willen dat Nederland meer vluchtelingen opneemt

Demonstranten op Jaarbeursplein in Utrecht willen dat Nederland meer vluchtelingen opneemt
Foto's: Bas van Setten
Een kleine duizend mensen demonstreerden zondagmiddag op het Jaarbeursplein in Utrecht. Ze willen dat Nederland en Europa de vluchtelingen op de Griekse eilanden evacueren. 

Een kleine duizend mensen demonstreerden zondagmiddag op het Jaarbeursplein in Utrecht. Ze willen dat Nederland en Europa de vluchtelingen op de Griekse eilanden evacueren. 

Het kabinet heeft eerder deze maand besloten om 100 vluchtelingen van het Griekse eiland Lesbos op te nemen. Dat besluit werd genomen nadat Moria, een groot vluchtelingenkamp op het eiland, afbrandde. Veel mensen die daar verbleven leven nu noodgedwongen op straat.

De demonstranten vinden dat Nederland meer mensen op moet nemen. Ook vinden ze dat de Europese Unie ‘niet langer weg mag kijken en Griekenland als schild gebruiken’.

(Tekst loopt door onder afbeelding)

Corona

Vanwege de coronamaatregelen moest iedereen op het Jaarbeursplein op een kruis staan. Hierdoor konden alle participanten makkelijk voldoende afstand houden. Ook werden er mondkapjes uitgedeeld.

Voor aanvang van de demonstratie werd gevraagd om niet te juichen. Mensen konden wel klappen. En dat gebeurde ook tijdens de toespraken van verschillende sprekers. Op de trappen van het Jaarbeursplein stond een microfoon waar onder andere verschillende vluchtelingen hun verhaal deden.

Zondag vonden er in meer Europese steden vergelijkbare demonstraties plaats. De demonstratie op het Jaarbeursplein is zonder incidenten verlopen.

48 Reacties

Reageren
 1. Joris

  Zo mooi om te zien dat in real life onderlinge SOLIDARITEIT tussen mensen nog wel bestaat itt de glijdende (extreem) rechtse schaal in de door (proffesionele》met belangen 》 dus geen representatie van de echte samenleving) gedomineerde online wereld.

  Ga dus niet af op meningen in de online wereld, maar denk humaan!

 2. Marcel W

  Dat valt denk ik wel mee hoor Joris. Zodra ze die zielige mensen in hun eigen huis of achtertuin krijgen, de rekening gepresenteerd krijgen en er hun vakantie voor moeten opgeven, zal die solidariteit bij het gros als sneeuw voor de zon verdwijnen.

 3. Bernhard

  Ah ja, nog meer migratie zal dit land zeker goed doen.

 4. Scherpschutter

  Ik begrijp er niets van…Wat is nou concreet de reden WAAROM deze protestanten willen dat deze mensen in Nederland worden opgenomen? ‘We’ kunnen immers ook daar een nieuw kamp bouwen of zorgen voor opvang in de regio van herkomst…Wellicht de problemen in landen van herkomst helpen op te lossen. Misschien is een deel van deze vluchtelingen ook wel geen vluchtelingen, maar economische gelukszoekers. Er lijkt mij in ieder geval geen enkele reden waarom snelle opvang in Nederland wenselijk of noodzakelijk is. Er zijn wel 20 alternatieven om deze mensen te helpen!

  Of zie ik iets over het hoofd? Is er wellicht een rationele reden waarom deze protestanten graag deze groep mensen aan onze samenleving zouden willen toevoegen? Hebben we hier misschien te maken met hoogwaardige engineers of ander extreem geschoold personeel waar een dringende behoefte aan is in onze kreupele economie? Is dit een groep mensen die aantoonbaar op korte termijn een bijzondere manier van enorme waarde voor onze maatschappij zal zijn? Ik zie geen rationele motivatie, alleen maar emotionele ongefundeerde beschuldigingen.

  Ik vind het zo ogenschijnlijk (zonder de werkelijke motieven van deze protestanten te kennen) eerlijk gezegd maar weinig solidair naar de bevolking van Nederland, die helemaal nog nooit te kennen heeft gegeven een groot voorstander van immigratie te zijn.

 5. Drammer

  Groen Links partij bijeenkomst

 6. Esrin W.

  Leuk dat jij je Groene hartje sneller laat kloppen Joris maar niét van mijn portemonee. Spreek voor jezelf en neem ze ook lekker zélf in huis en draag zélf die kosten.

 7. arbeider

  Weet je wat veel Nederlanders willen? Minder vluchtelingen opnemen, in land van herkomst oplossingen zoeken, anders zit binnen 10 jaar heel Afrika en het Midden Oosten in Europa met alle problemen mee nemend.

  En voor de duidelijkheid, ben een blanke man, goede baan, ben niet rechts, ook geen racist maar gewoon een realist.

  Sorry linkse rakkers.

 8. JdV

  Top. Ik zeg: leg een lijst neer, laat alle aanwezigen naam en adres opschrijven, dan sturen we ze per direct een vluchteling die ze dan in eigen huis op eigen kosten mogen opnemen. Put your money where youre mouth is.

 9. Justin

  Geweldig dat dit gedaan wordt. De neoliberale partijen moeten volgend jaar weggestemd worden. De harteloosheid van de verzameling VVD corpsballen en de quasi-christenen in de huidige coalitie (en die in voorgaande jaren) is niet te stuiten. Mensen zijn er helemaal klaar mee.

 10. Berend

  Neem ze in huis zou ik zeggen!

 11. Joris

  Mooi; point proven.

  Al het rechtse raguurvolk is weer uit hun holen gekropen/ opgetrommeld om weer eens even net te doen alsof Nederland harteloos is.

  De praktijk is godzijdank anders en stiekem misschien wel eens het tegenovergestelde. Je ziet dat altijd aan grote opkomsten bij bijeenkomsten die de wereld proberen beter te maken. Ook de partijen die voor humaan beleid zijn, zijn alle stemmen bij elkaar opgeteld groter dan partijen die harteloos zijn.

  Er is een reden waarom inhumaan NL zo hard moet roepen op sociale media en dergelijke.

  Misschien ontgaat het vele mensen, maar verreweg de overgrote meerderheid van de mensen zit niet de gele dag op nieuwssites en sociale media onder nieuwsartikelen manipulerende reacties te typen en te trollen. Die zijn namelijk bezig met hun leven te leven.

 12. Koel Hoofd

  Elke vluchteling welke tot op heden voor de camera is geinterviewd had dezelfde mededeling:
  1 Ik wil een goed huis
  2 Ik wil studeren
  3 Ik wil een baan
  Aan die linkse demonstranten:
  Wie gaat dat huis betalen, u of gaat u uw woning opgeven voor een economisch vluchteling?
  Wie gaat die studiekosten betalen, u?
  Wie gaat ze een baan geven terwijl we al 4,3% werkelozen hebben en nog stijgende is, gaat u uw baan opgeven om een economisch vluchteling uw baan te geven?

  Als u daar geen zin in heeft, begin dat ook niet over de sociale moraal welke u ook niet bezit…

 13. Henk

  Deze zelfde groep loopt laf weg als er iemand op straat wordt mishandeld. Nul ratio en puur emotie- en wensdenken. Wat moet dat toch fijn zijn zo’n alternatieve werkelijkheid waar geen van je acties ook maar enige consequentie voor jezelf met zich meedraagt.

 14. Bromsnor

  Bromsnor vindt opvang in de regio dom gelul, als daar geen grote sommen geld bij komen. Dus kiezen!

 15. Sven

  @Esrin W en JdV:

  Ik begrijp dat je het niet fijn vind dat je ergens voor moet betalen waar jij geen direct voordeel uit gaat. Het gaat om een stukje medeleven met de medemens. Zie het als een belasting op de mazzel die je hebt gehad om in een land te zijn geboren/ te leven waar alles goed geregeld is. En als er nu nog mensen zijn die daarop in willen brengen dat het ‘zo goed niet geregeld is in Nederland’, dan stel ik voor dat we je bovenaan op de lijst zetten om te ruilen met een vluchteling uit Moria.

 16. [email protected] 🤗

  @scherpschutter,

  U bent weer helder en realistisch scherp,beter kan ik dit niet verantwoorden.

  Bravo.

 17. Esrin W.

  Lees even hetgeen Henk geschreven heeft Sven, hij heeft het nog wat béter weten te verwoorden dan ik.

 18. Yoshua

  Wat een nare reacties van sommige medemensen.
  Het zijn er slechts 13000 waarvan 75% Afghanen zijn.
  Nederland doet het al slecht door de meeste Afghanen geen status te verlenen terwijl dat wel onze plicht is.
  Wij hebben in Afghanistan grote problemen veroorzaakt de afgelopen 17 jaar.
  Dan moeten we deze mensen ook opnemen en het leven geven wat we zelf willen dat ze zouden gaan krijgen in Afghanistan maar dat we zelf hebben verprutst.
  Dan staan er nog 4 miljoen in Turkije in de rij te wachten om hier te worden gehuisvest.
  Het is toch logisch dat wanneer je schade veroorzaakt dat je dan ook daar voor opdraait.
  En voor de boze mensen die vinden dat we ze zelf in huis moeten nemen.
  Bij ons thuis wonen er twee uit een asiel.

 19. HArry

  Jammer dat deze mensen geen oog hebben voor de daklozen en armoede in hun eigen stad en land. Of wat te denken aan de slachtoffers van het huidige coronabeleid. Gewoon weg kijken blijkt bij deze groep een sociale grondhouding.

 20. Leon

  Goed idee.

 21. drexciya

  Ik zie vooral weer emotionele chantage uit de hoek van de vluchtelingenindustrie. Men negeert even dat we het over mensen hebben, die zelf brand hebben gesticht in Moria, zogenaamd minderjarig zijn, en zogenaamd vluchteling zijn.

  Zoals Scherpschutter terecht opmerkt, zie ik geen enkel steekhoudend argument om deze mensen op te nemen.

 22. Hendrik

  @Yoshua, de echte vraag is of je Afghanen daadwerkelijk helpt door ze in Europa op te nemen. Deze samenleving en haar regels staat haaks op de cultuur en gedragsregels die deze mensen gewend zijn. Het heeft generaties nodig om dit te laten werken. Ze met valse hoop hier toelaten is geen oplossing.

  De intentie van de mensen op het jaarbeursplein is misschien nobel, maar ook hopeloos naïef en dient waarschijnlijk met name hun eigen morele genoegdoening. Onvoorwaardelijk de Europese grenzen open stellen helpt niemand. Niet de vluchtelingen en niet de westerse samenlevingen.

 23. Justin

  Alle trollen zitten weer hun eigen onsympathieke, sociopathische karakter te projecteren op de mensen in de foto’s van dit artikel. Fascinerend.

 24. Jochie030

  Bijzonder hoe de DUIC reageerder is. Het is anders dan hoe ik ‘t stadsie waar ik geboren ben zie en meemaak. Dan zie je Utrechters uit alle windstreken die trots zijn op hun stad. En je ziet hoe hard iedereen werkt aan een mooier Utreg. Een stad die ook lekker bruist. Waar het niet uit maakt waar je vandaan komt en het wordt gezien als een positieve toevoeging voor iets nieuws, plezier en wellicht ook liefde. En natuurlijk een stad waar een discussie mag zijn over de ontwikkelingen in de stad en daarbuiten. Maar dan wel met de medemens in het achterhoofd. En dan is hulp bieden aan mensen die het nodig hebben een groot goed. Ik geloof dat veel stadsgenoten dat delen 🙂

 25. BW

  @Yoshua
  We kunnen best van mening verschillen over de vraag of we wel of geen vluchtelingen moeten opnemen, maar niet over de vraag of “wij” (wie zijn “wij” eigenlijk?) problemen in Afghanistan hebben veroorzaakt, want dat hebben we niet.

 26. Toine Goossens

  @Scherpschutter,

  Waar zitten bij u barmhartigheid en mededogen? Beletten de € tekens in uw ogen om te zien wat er in het midden oosten met christenen gebeurd? Waarom veegt u deze gelovigen, mededragers van de Joods-Christelijke cultuur van Europa op een hoop met iets dat u verachtelijk vindt?

  Verdiep u er eens in hoeveel christenen inmiddels uit Arabische landen verdreven zijn. Kom met een plan om deze mensen gericht tot Nederland en Europa toe te laten.

  En stop met uw gebazel.

 27. Yoshua

  @Hendrik,

  De Afghanen worden wel degelijk geholpen wanneer wij ze opnemen.
  Je moet je voorstellen dat een Afghaan tussen de 5 en 15 jaar op de vlucht is voor dat die in Europa aankomt.
  Afghanen uit het noorden gaan meestal eerst naar Pakistan.
  Maar daar hebben ze minder rechten dan de Pakistanen, omdat ze buitenlanders zijn.
  Afghanen uit het zuiden, die gaan wonen in Iran, maar moeten zelf de kosten dragen voor het onderwijs van de kinderen terwijl Iraanse kinderen gratis onderwijs krijgen.
  De economie van Iran ligt op zijn kont door sancties van het westen.
  Afghanen in Iran verkopen daar nu hun woning en onderneming en vluchten weer verder naar waar het veilig is.
  Turkije is een veilig land, maar daar hebben ze het niet zo op buitenlanders ze hebben daar minder rechten dan Turken dat hebben.
  Na de vierde generatie zijn de meesten wel ingeburgerd, daar ligt het probleem dus niet.
  Je moet je zelf eens voorstellen hoe het is om 5, 10 of soms 20 jaar op de vlucht te zijn.
  Verschrikkelijk toch?

 28. Aa

  @jochie030: tot blijkt dat groepen uit sommige windstreken massaal in de bijstand belanden of niet matchen op cultureel gebied. Dat het niet uitmaakt waar je vandaan komt is een west europe welvaarts illusie; een uitvloeisel van de Europeaan die zichzelf ziet als individu en denkt dat de rest van de mensheid ook zo opereert.

 29. Utrecht me stadsie

  Yoshua, goed dat je even opsomt hoe er in andere landen met vluchtelingen omgegaan wordt. Zijn wij dan niet hopeloos naïef en veel te vrijgevig? Op het dommige af? Hoe goed gaat het nu echt met vluchtelingen die hiernaartoe komen? Nederland mag ook heus een keertje nee zeggen en eerst orde op zaken stellen voor eigen volk en de vluchtelingen die hier al zijn. Dat zijn er aardig wat!

 30. Marcel

  @ Toine
  Kom is met een plan? Of bazelt u maar wat? Wel plan met dekking uit de te betalen middelen aub
  Huis ? Werk? School? Studie? Gezin? Sociale begeleiding? Nederlandse normen en waarden? Etc etc
  Zie graag uw plan en dan ook maar gelijk een oplossing voor de mensen die hier nog in kampen zitten. En een brief aan het mkb voor wat banen.

 31. JdV

  @Sven: Jammer dat je niet inhoudelijk in gaat op mijn vraag of mensen die graag meer vluchtelingen in Nederland willen dat dan ook zelf willen bekostigen en niet afwentelen op de samenleving die dat in overgrote meerderheid niet wil. Het binnen halen van mensen uit de afrikaanse en arabische wereld heeft vooral voordelen voor deze mensen en nadelen voor de maatschappij en de overige inwoners opgeleverd. Lijkt me niet slim om hier nog meer problemen aan toe te voegen. Opvang in de regio is een veel kleinere cultuurschok en vele malen efficienter dan in een van de dichtbevolkste en liberale landen ter wereld.

 32. Toine Goossens

  @Marcel,

  Fijn dat u het met mijn kritiek op Scherpschutter eens bent. Maar laten we hem eerst in de gelegenheid stellen om zelf met een voorstel te komen.

 33. Scherpschutter

  Toine Goosens 12:39

  De vraag is niet waar mijn barmhartigheid is, de vraag is waar de concrete grens van uw barmhartigheid ligt. Want als we barmhartigheid als grens hanteren dan kunnen we hier wel 400 miljoen vluchtelingen opnemen. Dat gaat niet, Toine. Moet je ook niet willen als je Nederland Nederland wil houden….Bovendien hebben we een gigatekort aan woningen en een giga economische crisis.

  Waar eindigt je barmhartigheid, Toine? Bij 1.000.000 erbij? Of 5.000.000? 100.000.000? Wanneer bereiken we je barmhartige grens en als je een grens hebt: hoe barmhartig ben jij dan eigenlijk?

  Het immigratiedossier vraagt om rationele redeneringen. Niet om emotioneel gesnotter.

 34. Yoshua

  @BW,
  ”Wij” zijn de democratische landen, de mensen die democraten zijn, ook bekend onder de westerse landen.
  De westerse landen zijn in 2003 Afghanistan binnengevallen opzoek naar een spook, die daar nooit is gevonden.
  De Taliban moest weg, terwijl die geen bedreiging was en is voor de westerse landen.
  Irak hebben we tot de grond toe kapot gebombardeerd zonder een reden.
  Afrikaanse landen daar worden opstandelingen voorzien van wapens en trainingen tegen regimes die aan de macht zijn.
  Vallen de regimes om en ontstaat er chaos dan gaan de westerse landen ingrijpen en vallen ze groepen aan die wij hebben getraind en bevoorraad, die dan weer boos worden.
  Dan nodig je die mensen indirect uit om hier naar toe te komen, het land waar ze wonen zal nooit worden zoals wij dat graag zien.

  @utreg me stadsie
  Wij zijn niet hopeloos naïef en veel te vrijgevig.
  We hebben die mensen zelf gelokt en uiteindelijk zijn ze hard nodig om ons het luxe leven te laten leiden zoals we gewend zijn.
  Zeer binnenkort in 2080 hebben we al een tekort aan werkkrachten en in 2110 zullen we in armoede vervallen omdat er te weinig mensen zijn die de oudedagsvoorzieningen moeten opbrengen.
  Ik ben in 2019 een maand in China geweest.
  Als je ziet dat ze in 25 jaar van een dorp een stad (Guangzhou) weten te bouwen inclusief voorsteden met 65 miljoen inwoners op een oppervlakte van de helft van Nederland.
  We hebben mensen nodig voor de toekomst, dan is het toch slim om 20 miljoen mensen extra hier heen te halen, voor andere landen ze wegkapen.

 35. Wim Vreeswijk

  Wellicht staan er op Schiphol een aantal comfortabele Boeings klaar om veilige landers terug te brengen naar hun thuislanden.

 36. trol

  Aan de demonstranten: offer uw logeerkamer op zou ik zeggen, doet het ook goed voor de deugscore op uw Insta. (Hoi Hanna Verboom). Puntje bij paaltje kiest u toch echt voor u zelf, maar roept vooral dat anderen zo slecht zijn.

  Aan de mensen die denken dat onze neoliberale coalitie niemand binnen laat….bekijk de cijfers eens even.

  Aan de links/rechts roepers. Wat is heden ten dage een linkse of rechtse partij? de ogenschijnlijk rechtse partijen zijn economisch links. De linkse partijen zijn er voor de elite.

  Opvang in de regio?? Ik zou zeggen opvang in land van herkomst. Laten ze beginnen met opbouw, ondernemen etc. ze zorgen door vertrek alleen maar dat de achterblijvers het nog zwaarder hebben. Lekker solidair.

  Ik stel voor indien we wel meer gaan opnemen, we zorgen dat alle mensen uit veilige landen, inclusief miljoenen verslindende “We are here” idioten (Amsterdam) worden ingeruild tegen welwillende vluchtelingen. Laat die maar lekker in een kamp zitten, wellicht krijgen we er dan een beter persoon voor terug.

  Verder voor nieuwkomers: geen voorrang op woning, geen recht op uitkering, geef deze mensen de zelfde rechten als een 18jarige Nederlander, in plaats van allerlei voorrang.

  We nemen kinderen zonder ouders (we vinden kinderen immers zieliger ofzo) op (hadden ze maar geen kinderen moeten nemen). Dus geen gezinsmigratie/hereniging.

  Ik ben overigens zeer voor het helpen en vluchtelingen (wel echt vluchtelingen, niet iemand op zoek naar meer geld, omdat zijn ouders het slim vonden om 10 kinderen te krijgen in een kansloze omgeving) opnemen, maar zolang we een idioot asielstelsel hebben (duurt te lang, kost te veel) en we integratie niet afdwingen, hoeft er voor mij niemand meer bij. Mensen moeten wat bijdragen, deelnemen, geen geld kosten. Dat geldt overigens ook voor autochtonen.

 37. Kadoendra

  De wal keert het schip.

  Tijdens Prinsjesdag heeft de Raad van State (het hoogste adviescollege van de regering) gemeld dat de belastingen omhoog moeten willen we de uitkeringen nog kunnen betalen.

  Dit kabinet zit er niet meer zo lang en elke politieke partij wil het uitspreken van het verhogen van de belastingen niet uitspreken vanwege verlies van kiezers.

  Maar de realiteit met een economische crisis; waar ga je alle leuke dingen van betalen als er geen geld is?!
  Ik zie een belasting verhoging al in het verschiet en dan kunnen ook wel eens de uitkeringen omlaag gaan.

  Als de uitkeringen omlaag gaan om de komst van allemaal nieuwe Nederlanders te kunnen betalen, hoe leg je dat uit aan de niet nieuwe Nederlanders die rond moeten zien te komen van een uitkering?!

 38. AA

  @yoshua: De VS viel Afghanistan binnen in 2001. Sorry, maar jij weet totaal niet waar je het over hebt. Sterker nog, ik vind u extreem respectloos. De taliban is verantwoordelijk voor vreselijke onderdrukking van Afghanen en een aanslag die 3000 mensen het leven heeft gekost. U stelt tevens dat wij deze mensen nodig hebben om ons luxe leventje te kunnen leiden in de toekomst. Dat willen linkse partijen ons doen geloven ja maar dit is complete lariekoek. Door automatisering en robotisering zal er juist minder vraag naar arbeid ontstaan. De vraag naar arbeid die er is zal tevens bestaan uit zeer hoogopgeleide mensen die ons land concurrerend weten te houden. Alleen zo kunnen we het luxe leventje van de moreel superieure, in subsidie clubjes hangende, identiteitspoliriek voedende medemens betalen. Word volwassen.

 39. Bromsnor

  Bromsnor denk dat Yoshua AA flink op de taas getrapt heeft. Wat een boosheid.

 40. Yoshua

  @AA,
  Je hebt gelijk we waren al in 2001 in Afghanistan.
  De aanslag met 3000 slachtoffers bedoel je denk ik het WTC, aantoonbaar gepleegd door al Qaida.
  Wij zijn toen de strijd aan gegaan met het al Qaida gehuisvest in het zeer geavanceerde complex Tora Bora.
  Daar vonden wij een aantal zeer oude kleine bunkers uit de tijd van de Moedjahedien, toen de Sovjet Unie Afghanistan bezette ,gebouwd samen met de CIA.
  Verder is er geen enkele infrastructuur gevonden die er volgens ons toch echt wel zou moeten zijn.
  Het hele Tora Bora verhaal is gebaseerd op hersenspinsels van journalist Edward Jay Epstein.
  De Taliban is conservatief net als Trump conservatief is, maar vormden geen enkel gevaar voor de wereld.
  De leider van al Qaida is in Pakistan gevonden en om het leven gebracht, niet in Afghanistan.
  Als de Taliban echt zo slecht zou zijn geweest als wij beweren, hoe kan het dan dat er voor 2001 bijna geen Afghaanse vluchtelingen werden waargenomen.
  Na 2001 sloeg de halve Afghaanse bevolking op de vlucht.
  Zou de Taliban de oorzaak zijn of misschien onze bombardementen?
  Robots en hoogopgeleid personeel komen ons huisvuil niet halen en de zieken en zwakken niet verzorgen of meenemen voor een rondje wandelen in het park.

 41. vak K

  @ Yoshua

  Ben het nooit met je eens, maar wel met 1 ding.. .wat moeten wij in die bananen republiek landen? Al eeuwen oorlog, ruzie, dictators, en stelen vh eigen volk. Wie goed doet, wie goed ontmoet zei mijn oma altijd!

  Verder is de Nederlandse inbreng een commitment samen met andere West Europese landen en de USA om er nog enigszins structuur en vrede te brengen, maar inderdaad, dat gaat het hem nooit worden.

  Humaniteit mag je in deze crisis ook aan je eigen volk bieden, en dat mis ik al decennia bij onze Overheid gevoerd door linkse utopiaanse drammers!

 42. Aa

  @bronsnor: dat is correct. Deze meneer weet niks en toont een gruwelijk gebrek aan respect voor mensen die gesneuveld zijn in een vreselijke oorlog. Maar wel de morele koning uithangen..Daar zou iedereen boos om moeten worden inclusief uzelf bromsnor.

 43. Kadoendra

  @Bromsnor

  Ik kan AA wel begrijpen want Yoshua neemt het niet zo nauw met de feiten.

 44. Joep

  @AA heb je enig idee hoeveel honderdduizenden tot miljoenen onschuldige burgerslachtoffers MEER er gevallen zijn bij bombardementen door het zogenaamd niet terroristische vrije westen itt de veel minder slachtoffers door de terroristen zelf. Dat maakt die terroristen niet goed, want die behandelen en onderdrukken de mens gruwelijk en misdadig, maar dat zet wel vraagtekens bij het optreden van het westen, dat honderdduizenden tot miljoenen onschuldige slachtoffers tot gevolg heeft, dodelijk en niet dodelijk.

  Voor de slachtoffers maakt het niet uit wie de dader is als het resultaat hetzelfde is.

  Veel vluchtelingen lopen natuurlijk over naar de kant van de winnaar (het westen); degene die wel verantwoordelijk is voor veel ellende (handel, olie, wapens, drugs, steunen van milities of dicutabele regerungsleiders). Het gebied van de winnaar, waar het veiliger is. En een gebied waar ze kansen hebben; ook al moeten ze er honderden hindernissen vol ellende voor overbruggen.

  In de eigen regio is dat vaak niet. Of er zijn eigen burgeroorlogen al 50+ jaar bezig (dat is dan zgn veilig) of als homo en politiek vrij denker ben je je leven niet zeker. Of er is geen werk/ er zijn geen huizen en je moet je leven de rest van je leven in een soort concentratiekamp slijten.

  Turkije is een soort van dictatuur waar je als lgbhti of politiek vrij denker niet welkom bent. Griekenland/ Portugal en Spanje en ook gebieden in Italië zijn straatarm en corrupt. Geen feest.

 45. Toine Goossens

  @Scherpie en anderen,

  Wij zijn een fatsoenlijk land. Een van de meest fatsoenlijke van de wereld. Ook een van de meest tevreden en blije landen van de wereld.

  Daarom zijn wij prominent lid van de Verenigde Naties, daarom zijn wij prominent lid van de EU. Belangrijke rechts- en veiligheidsorganisaties zijn in Den Haag gevestigd. Relatief veel Nederlanders bekleden topfuncties in internationale organisatie die staan voor een fatsoenlijke normering van het gedrag van landen.

  Nederland heeft een internationale verplichting om elk jaar 5.000 vluchtelingen op te nemen. Dat kost u 3 Euro per persoon. Met 7 Euro erbij maken we daar 15.000 van. In mijn kerk, de Pauluskerk in Tuindorp geven zelfs de kinderen met een blij gezicht dat bedrag.

  Wist u overigens @Scherpie en anderen dat veel van het werk voor vluchtelingen door gelovigen wordt verricht? Dat ‘Taal doet meer’ en andere organisaties door gelovigen zijn opgericht? Dat zij jaarlijks veel geld inzamelen om aan naastenliefde en barmhartigheid te doen? En dat moslims dat ook doen?

  Verachtelijk wat u hier schrijft. En wel ver weg op vakantie gaan en verwachten dat u daar gastvrij wordt onthaald.

 46. Kadoendra

  @Toine Goossens

  Zelf denk ik dat de meeste mensen niets tegen echte vluchtelingen hebben.
  Maar wel iets hebben tegen migranten die misbruik maken van de asielwetgeving.

  De asielwetgeving gaat over asielzoekers, dus oorlogsvluchtelingen en politieke vluchtelingen.
  Maar veel personen gaan naar Europa als migrant en daar is de asielprocedure niet voor.

  Europa is niet alleen een grens voor mensen en producten (invoerrechten), maar ook een bescherming van de restanten van het sociale stelsel.

  U heeft het over de Nederlandse kerk, nou die mooie kerk heeft totaal geen oog voor de werkende armen en de mensen die jarenlang weg zitten te kwijnen met een minima uitkering!

 47. Kadoendra

  @Yoshua

  Jij zit van Tora Bora de hoofdoorzaak van de aanval van de USA op Afganistan te maken en dit slaat werkelijk nergens op.

  Al Qaida met Bin Laden had onderdak gekregen van de Taliban en vanuit Afganistan heeft Bin Laden met Al Qaida de aanval geopend op de Twin Buildings.

  De USA wilde Bin Laden hebben en de Taliban heeft geweigerd om hem uit te leveren en verder bleven ze dus aan Al Qaida onderdak geven.

  11-9-2001 was niet slechts 2 verkeersvliegtuigen die de Twin Buildings invlogen het was ook een zeer duidelijke oorlogsverklaring.

  Dus het is tenenkrommend dat jij de USA verwijt dat zij niet alleen Al Qaida de oorlog hebben verklaard maar ook de Taliban!

 48. Toine Goossens

  @Kadoendra,

  Correct, daarom zijn die quota zo mooi. ‘U valt niet binnen het quotum, vertrekt u maar weer’. Zo simpel is dat.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).