Demonstranten Unmute Us lopen zaterdag protestmars door Utrechtse binnenstad Demonstranten Unmute Us lopen zaterdag protestmars door Utrechtse binnenstad

Demonstranten Unmute Us lopen zaterdag protestmars door Utrechtse binnenstad

Demonstranten Unmute Us lopen zaterdag protestmars door Utrechtse binnenstad
Foto: Nathan Reinds.
De route die festivalorganisatoren, leveranciers, artiesten, evenementenlocaties en sympathisanten zaterdag tijdens het Unmute Us-protest lopen is bekend. De demonstratie begint Bij Park Lepelenburg en trekt daarna door de Utrechtse binnenstad om op dezelfde plek weer te eindigen.

De route die festivalorganisatoren, leveranciers, artiesten, evenementenlocaties en sympathisanten zaterdag tijdens het Unmute Us-protest lopen is bekend. De demonstratie begint Bij Park Lepelenburg en trekt daarna door de Utrechtse binnenstad om op dezelfde plek weer te eindigen.

Eerder deze week werd bekend de festival- en evenementensector in verschillende Nederlandse steden een protestmars wilde lopen. Reden hiervoor was het verlengen van de coronamaatregelen tot ten minste 19 september en dat betekende in feite dat er een streep werd gezet door de festivalzomer.

Iedereen die zaterdag meeloopt tijdens de demonstratie wil dat feesten en evenementen weer op volle toeren kunnen draaien. Daarom gaan zij zaterdag 21 augustus de straat op in de Utrechtse binnenstad.

Route

De demonstranten verzamelen zich zaterdag om 14.00 uur bij Park Lepelenburg. Vanaf dit punt lopen zij een protestmars dwars door de stad. Deelnemers aan de mars hebben één wens: vanaf 1 september moeten feesten en festivals weer op volle capaciteit kunnen draaien.

De demonstranten trekken na een openingswoord de stad in. Via de Maliebaan lopen zij naar de Nachtegaalstraat en vervolgen hun pad richting Janskerkhof. De groep gaat langs de Neude naar het Vredenburg. Daarna leidt de protestmars via de Catharijnesingel en het Ledig Erf terug naar de Maliesingel. Het eindpunt van de mars is Park Lepelenburg.

Voor en door

Volgens de organisatoren van de protestmars zal duidelijk te zien zijn dat de demonstratie voor én door de evenementenbranche en bezoekers is. “Organisatoren, dj’s, performers en sprekers zullen hier hun moment pakken om het gemis van de festivals uit te drukken in woorden én muziek middels mobiele trucks die mee zullen rijden in de protestmars”, schrijven zij.

De protestmars is georganiseerd met de hulp van een groot aantal Utrechtse festivals. Hieronder zijn By the Creek, Central Park Festival, De Leuke, Down The Rabbit Hole, Into The Woods, Lief Festival en Soenda. Artiesten als dj Bone, Joost van Bellen, Michel de Hey en Abstract Division zijn ook bij de demonstratie aanwezig.

Unmute Us

Protestmars Unmute Us wordt naast Utrecht in vier andere steden gelopen. Tijdens de demonstraties komen 1.500 aangesloten partijen uit de volledige Nederlandse evenementenbranche samen.

Gekoppelde berichten

38 Reacties

Reageren
  1. Jeroen

    De reden was NIET het verlengen van de coronamaatregelen maar het meten met twee maten en het feit dat de evenementen nu worden gestraft doordat het kabinet in juni totaal heeft geblunderd. Volgens mij is de evenementensector voorstander van Testen voor Toegang en werd het verbod op meerdaagse festivals in eerste instantie geaccepteerd. Totdat er een 5.000 mensen grote meerdaagse camping naast het circuit Zandvoort werd neergelegd waar meer dan 70.000 mensen per dag heen en weer naar hun stoeltje gaan en biertjes en eten gaan halen. Dat is simpelweg niet meer uit te leggen.

  2. Scherpschutter

    @Jeroen

    “Dat is simpelweg niet meer uit te leggen.”

    Dat is ook precies de bedoeling. Het effect van bewust irrationeel beleid is polarisatie, zoals de reaguurders na mij in dit topic zullen aantonen. Hoe drukker het volk bezig is elkaar te bevechten, hoe minder aandacht er is voor een incapabele of kwaadaardige overheid. Baffle them with bullshit; het is een beproefde methode.

  3. Erik

    Waar kun je tickets kopen?

  4. Bernhard

    Helemaal eens met Jeroen. Dit beleid is onnavolgbaar. Goed dat men de straat opgaat.

  5. JvS

    @jeroen, het is prima uit te leggen. Alleen is het geen fijn bericht om te horen. Dus wordt het niet uitgelegd.

  6. Rob H.

    @JvS: leg het eens uit dan?

  7. Knuppel

    Klinkt als een saaie Love Parade met boze in plaats van blije mensen. Maar ja, wel muziek vanaf trucks, dus (emoticon met duimpje omhoog).

  8. Bernhard

    @Knuppel: Boos? Tuurlijk niet. Dansend je ongenoegen uiten, hartstikke gezellig. Sluit je aan!

  9. Moniek

    Prima dat me nu de route bekend is.
    Ook de namen van de deelnemende festivals ken ik nu.
    Daar zien ze me niet, resp. niet meer.

  10. Herman

    Na 1,5 jaar gijzeling is het mooi geweest. Met telkens wisselende argumenten worden we nu al lange tijd beperkt in onze vrijheid. Het is genoeg geweest, nu tijd voor FEEST!!!!

  11. Val

    Eindelijk eindelijk gaan we weer mensen worden ipv marionetten !!!
    Ons gevoel uiten en emphatie tonen ….
    Fijn dat de route bekend is gemaakt !
    One love ❤️

  12. Don

    Misschien ook even langs ziekenhuizen lopen even zwaaien naar de zorgmedewerkers die de gevolgen van het corona festival verknipt aan het oplossen zijn. Zie https://www.duic.nl/algemeen/zon-1-000-bezoekers-van-utrechts-festival-besmet-met-corona. En even stilstaan bija alle mensen die weer door deze mensen besmet zijn en alle mensen die op een uitgestelde operatie zitten te wachten.

  13. JvS

    @Rob H. Die 5000 mensen hadden al een kaartje en zouden sowieso gaan. Dat zijn behoorlijk wat minder reizen per dag, dat willen we toch?. Er kijken 1,4 mlrd mensen naar de F1, annuleren is geen optie.

    De festivalbranche heeft hun businessmodel gebouwd op hoop. Dat werkt niet.

    Om een festival te vergelijken met een F1 camping of een F1 dag, dan heb je echt last van een Calimero complex. We are all equal but some are more equal than others. En dat is lastig te verteren voor sommigen.

  14. Wessel

    Zijn er ook kluisjes?

  15. Justin

    Jammer, Moniek lijkt me nou echt zo’n fijn cultuurmens. We gaan je missen, Moniek! Oh, trouwens, het zijn een luttele 1500+ organisaties waar we je dan dus niet meer gaan zien.

    Voor informatie van Unmute Us zelf over het hoe en waarom en wie er aan meedoen, zie:

    https://unmute-us.mailchimpsites.com/

  16. Koel Hoofd

    @Jeroen
    UnmuteUS heeft een mini-festival met muziek en dans dwars door Utrecht (en ook andere steden) georganiseerd en noemt die feestparade een protestmars.
    Paar food trucks langs de route en bierstops bij terrasjes en iedereen happy?
    Zelfs de organisatie want ook al maken ze geen omzet noch winst, ze krijgen wel volop gratis media aandacht vanwege de nieuwswaarde die protestmarsen hebben. Als ze (dat betekend ook de marsmeelopers) het goed doen, dan halen ze zelfs het nieuws in het buitenland. Daar kan geen flyertje of website met social media bubbel tegenop.

    Dus ik zie het probleem niet.
    De creatieven hebben dat namelijk heel creatief getackeld.
    Zelfs de gemaakte kosten voor de door nu vervallen festivals krijgen ze nog van de belastingbetaler terug ook.
    Zandvoort gaat verlies draaien en kan dat nergens verhalen, die hopen nog dat ze volgend jaar weer mogen racen…terwijl een vlindertje daar al roet in het eten kan gooien.

  17. Fabio

    @jvs maar zeg dat dan eerlijk als overheid. Joh er gaan een kleine 300.000 unieke bezoekers naar grote festivals en daar treden dan nog geen 100 Nederlandse artiesten op. Dus als wij moeten kiezen dan kiezen wij voor één groot evenement in plaats van een aantal veel kleinere zoals lowlands en dtrh. Nu draaien ze eigenlijk om de hete brei heen met gezochte argumenten.

  18. Hans

    Goddank is er tenminste toch nog een evenement wat wel gewoon door mag gaan. Dat evenement vindt plaats in de duinen van Zandvoort. Het heet ‘Formule 1’. Het is direct gelieerd aan het grote geld van jongens als Prins Bernhard jr. Dat heeft hier de macht. Het betreffende gescheur in dit kwetsbare natuurgebied gaat beslist zorgen voor een verdere verspreiding van talloos nieuwe varianten van het kroonkurkenvirus. Dat de woede van de evenementenbranche neerdaalt op de hoofden van dit kabinet kan ik me levendig voorstellen. En dat het besluit om ‘Zandvoort’ voor te trekken zal zorgen voor een geweldig onderuitgaan van in de zeer nabije toekomst (herfst) noodzakelijke maatregelen tegen verdere verspreiding van het kroonkurkenvirus, dit moge duidelijk zijn. Het wordt een super spreading event.

  19. Rob H.

    @JvS

    “Die 5000 mensen hadden al een kaartje en zouden sowieso gaan. Dat zijn behoorlijk wat minder reizen per dag, dat willen we toch?. Er kijken 1,4 mlrd mensen naar de F1, annuleren is geen optie.”

    Tienduizenden festivalgangers hadden ook al kaartjes. En de races in Japan en Australië zijn al geannuleerd, dus dat is wel een optie.

    “De festivalbranche heeft hun businessmodel gebouwd op hoop. Dat werkt niet.”

    Dat geld net zo goed voor de race in Zandvoort, die nu al bedelen om extra geld van de overheid (terwijl de race doorgaat).

    “Om een festival te vergelijken met een F1 camping of een F1 dag, dan heb je echt last van een Calimero complex. We are all equal but some are more equal than others. En dat is lastig te verteren voor sommigen.”

    Een F1-race is een grote groep mensen die zich in de open lucht verzameld, al waar ze naar de entertainment kijken en vervolgens rond lopen om wat te eten en te drinken. En raad eens wat mensen op een festival doen?

    Verder is de race in Zandvoort een meerdaags gebeuren, want ondanks dat je kaarten per dag kunt kopen, zijn er ook pas partouts, inclusief die beruchte camping. Net zoals bij festivals!

    (en het argument calimerocomplex is een ad hominem, waarmee jij laat zien dat jij het inderdaad niet uit kunt leggen)

  20. JvS

    @Rob. H. je hebt helemaal gelijk.
    Naar de F1 ga je helemaal naar de klote en de gallemiezen en weet je niet meer wat voor en achter is. Neem lekker een nakje keta nadat je pil een beetje uitgewerkt is. En knuffel je iedereen de moeder. Terwijl je in een moshpit staat links voor bij de boxen.

    Want zo werkt de F1, net als bij festivals.

    Laten we handelen als een eiland en het hele land dichtgooien voor iedereen. Dan komen we er wel..

  21. RABE

    Waarom niet gewoon een Nederlandse benaming voor deze organisatie?? Het gaat om Nederland.

  22. Frans van Beek

    Unmute us?

    Wonend in de omgeving van een van de vele feestparken in ons (ons!) land wenste ik vaak het tegenovergestelde. Afgelopen anderhalf jaar voor het eerst niet hoeven uitwijken voor dreunende bassen, onderdeel van de feestmuziek waarvan kennelijk alleen dan genoten kan worden als het 3 kilometer van de Haarrijnse plas nog steeds overlast veroorzaakt.
    Voor die tijd, op mijn schuiladres in rustiger oorden dacht ik dan steevast aan de wijze econoom A.C. Pigou die dit verschijnsel ongetwijfeld zou herkennen en rangschikken onder zijn theorie van het externaliseren van kosten. De lusten voor de onderneming, lasten op het bordje van de maatschappij.
    In dit geval gaan de lusten voor een deel naar de gemeente Utrecht die de vergunning uitgeeft en daarvoor vergoeding ontvangt. De lasten gaan naar de omringende gemeentes, want de vergunningverstrekker wijst een plek aan tegen de gemeentegrens zodat de lasten maximaal elders landen.

    Ik zeg ‘stay mute’ totdat dit eens goed wordt geregeld.

  23. Moniek

    Een fijn feest toegewenst, Justin. Après nous le déluge.

  24. Knuppel

    Ik ben niet tegen deze demonstratie maar ik vind het wel vreemd om met 85% vaccinatiegraad op je website te pronken terwijl je doelgroep onder de 50% zit. En dat je allerlei evenementen uit het (verre) buitenland aanhaalt maar Verknipt van om de hoek even vergeet.

    Zou trouwens prettig zijn als we wisten wie er waar op kwamen dagen. Toch zeker 20 jaar geleden dat we Dano en DJ Promo in actie konden zien zonder dat je naar een obscuur danscafé in Oost-Friesland hoefde af te reizen.

  25. Realist

    De meeste mensen die meelopen hebben geen benul, die lopen alleen mee omdat ze zoekende zijn naar vertier. Zo oppervlakkig.. Doe iets nuttigs, doe vrijwilligerswerk of zo.

  26. Koel Hoofd

    “Geplaceerd betekent gewoon op je kont zitten”, zegt De Jonge. “En dus niet met zijn allen op een kluitje gaan staan.”

    Zie hier het verschil tussen voetbalwedstrijden/formule 1 en festivals.
    Die eerste zitten op hun kont toe te kijken en die tweede staan springend en knuffelend te participeren.

    In Cornwall Engeland is net een 5 daags festival geweest met 50.000 ‘participerende’ bezoekers.
    Nog geen week later schieten de covidbesmettingen omhoog…Newquay is nu covid capital of the UK.
    We hebben hier hetzelfde meegemaakt het met verknipte festival.

    Er komt zaterdag een protestfestival in de bekende alfastudies studentensteden, wees blij dat dit ten minste nog wordt toegestaan want die echte betastudies steden geven nu al niet thuis.

  27. Scherpschutter

    @Hans

    Went u nu maar gewoon aan endemische Covid-19. Het zal jaar op jaar terugkomen, in vele varianten. Het is niet tegen te houden of terug te dringen, net zoals de griep. Ook gekeken naar het feit dat alle overheidsmaatregelen in Nederland netto 520.000 levensjaren EXTRA hebben gekost, is daarom maar 1 logische route en dat is de route die Singapore bewandelt;

    https://www.reuters.com/world/asia-pacific/singapore-prepares-long-term-life-death-with-covid-19-2021-08-17/

    Open die boel, doorgaan met leven en accepteren dat er jaarlijks nu eenmaal een paar duizend doden zullen vallen, ook net zoals met de griep. Er is geen alternatief. De mensheid gaat zich niet nog jaren in overheidskooien laten stoppen, die meer levens kosten dan ze opleveren, om over de derving van levensvreugde nog maar te zwijgen.

    Covid-19 is here to stay Hans en de samenleving zal weer opengaan. Er is geen andere optie. U kunt dat beter accepteren als een fact of life. Ook deze winter zullen er weer duizenden sterven. Hopelijk minder dan vorig jaar als de overheid niet weer dezelfde fouten maakt die een extra tragische half miljoen levensjaren hebben gekost.

  28. Rob H.

    @JvS: ik ben naar F1 races geweest (het geluid van een optrekkende V10 is beter dan dat ik ooit op een festival gehoord heb) en ik ga regelmatig naar festivals. Het is hetzelfde.

  29. Jeroen

    @Koel Hoofd, Boardmaster festival Newquay (4 dagen): 50 COVID besmettingen op 50.000 bezoekers. Latitude festival: 20 COVID besmettingen op 40.000 bezoekers. Daar gaat het om meerdaagse festivals, de protestmars is voor eendaagse festivals. Oh ja, het feit dat Newquay ‘COVID capital of the UK’ is had niets te maken met het festival maar met het massatoerisme naar Cornwall: “Last weekend about 50,000 people attended the Boardmasters music festival near Newquay, but the latest figures do not cover this period”(https://www.bbc.com/news/uk-england-cornwall-58257323). Je slaat de plank dus volledig mis.

  30. Jelle

    Ze hebben groot gelijk: die Formule 1-race had ook nooit (met die hoeveelheid publiek) mogen doorgaan.

    Helaas is de doelgroep van de festivals nog niet genoeg gevaccineerd, iets van 50%. Over een maandje of twee wel, maar dan is het seizoen helaas voorbij. En een voor de helft uit niet-beschermd publiek door elkaar heen dansen, we weten uit ervaring wat er dan gebeurd… Het kan dus simpelweg niet. Helaas. Volgend jaar beter.

    En: Ik pakte ook geregeld een festivalletje mee en ik mis het ook, maar weet dat het deze zomer helaas gewoon niet gaat lukken. Dus geniet ik van de dingen die wél weer kunnen: het terras, uit eten of lamgs bij vrienden. En vakantie. De overheid compenseert de festivalorganisatoren. Heel jammer alles, maar het is niet anders.

  31. Speak up

    @ Knuppel?

    Volgens mij trekken pinkpop en lowlands bijvoorbeeld een hoop 40-plus publiek inmiddels; en vallen ook jazz- en klassiekfestivals onder de festivalsector.

    Dus hoezo denk jij dat festivals er alleen maar zijn voor jongeren?

    Dat is ook het probleem. We hebben het niet alleen over festivals waar mensen staan te hossen of elkaar onder invloed van XTC staan te omhelzen (zoals housefeesten). ALLE FESTIVALS mogen maar max 750 mensen toelaten. 750 man is niet rendabel te krijgen. Je slaat een belangrijke infrastructuur weg voor de toekomst in menselijke behoeften. Er werken tienduizenden mensen in de aan de festivalsector verwante sectoren.

    De mogelijkheid voor het optreden van muzikanten wordt gewoon onmogelijk gemaakt (deze optredens zijn de voornaamste inkomstenbron voor muzikanten), Dit terwijl festivals wel degelijk onder veilige voorwaarden zijn te organiseren. Dat bewezen de originele fieldlabs (niet die van de Jonge) al. De besmettingen in juli kwamen vooral uit het uitgaansleven in dichte ongeventileerde discotheken, waar geen afstand gehouden werd en waar gesjoemeld werd door ook niet geteste en gevaccineerde mensen binnen te laten (en dus vaak besmette mensen). Daarnaast waren de tests te lang geldig (48u) en mocht je direct na je vaccinatie naar binnen ipv 2 weken later).

    Het samenkomen van mensen om een gedeelde ervaring in het genieten van muziek te hebben is gewoon een menselijke behoefte. Misschien wel een primaire.

  32. Speak Up

    Opinie Tim van Delft; drummer van de Staat. Genuanceerd.

    “Opinie: Wel naar pretparken en sport, niet naar festivals: het kabinet meet met twee maten, dat doet pijn

    Onder het motto Unmute us! wordt zaterdagmiddag in vijf steden gedemonstreerd tegen het coronaverbod voor festivals. Tim van Delft, drummer van De Staat, betoogt dat de (nacht)cultuur onrechtvaardig en onnodig hard wordt getroffen.

    Tim van Delft

    Met ongeloof en diepe teleurstelling hebben wij kennisgenomen van het opnieuw niet doorgaan van festivals en andere evenementen. Natuurlijk zijn we doordrongen van de ernst van de pandemie en het belang van het voorkomen van onverantwoorde situaties. Dat grote samenkomsten van mensen een risico vormen is evident en dat onze branche geen zorgeloze zomer tegemoet ging, was ons al bekend. Maar: het doet pijn en voelt diep onrechtvaardig om te zien hoe er in Nederland met (nacht)cultuur wordt omgegaan en hoe de leiders van ons land het belang en de waarde van onze sector totaal niet zien.

    Even terug naar dit voorjaar: met keihard werken door de branche en veel goodwill van artiesten en hun zakelijke omgeving werden er fieldlab- evenementen uit de grond gestampt waarbij de werkbaarheid van het testen voor toegang succesvol werd onderzocht en er ideeën ontstonden voor een zomer waarin festivals op een veilige manier konden doorgaan.

    Onbegrijpelijk
    Het kabinet is vervolgens haar eigen gang gegaan met de aanbevelingen die op deze testevenementen volgden en heeft op totaal onverantwoorde en onbegrijpelijke wijze Nederland opengeschopt, met een testen-voor-toegangssysteem dat meteen vastliep, en op zoveel plekken tegelijk van toepassing werd, dat handhaving onmogelijk was voor gemeenten.

    Dezelfde bestuurders die spraken van een middelvinger naar de zorg na een demonstratie tegen racistisch politiegeweld, staken nu zelf hun middelvinger op. Naar de zorg, naar de horeca, naar cultuur, naar gemeenten, naar politie en handhaving, naar wetenschappers die uitgebreid onderzoek doen en weloverwogen advies in de wind geslagen zagen worden, en naar jongeren die gemakshalve overal de schuld van kregen.

    Na twee weken welig tieren van het virus werd de poort weer even bruusk dichtgeschopt, met een tenenkrommende persconferentie waarin enig mea culpa zeer ver te zoeken was. Pas na een weekend diepe verontwaardiging vanuit alle hoeken kwam er een schoorvoetend excuusje.

    Zoveelste teleurstelling
    En dan nu: we verbijten de zoveelste teleurstelling. We stellen ons in op een festivalzomer en zien die dan weer in het water vallen. We moeten iedereen die met ons werkt weer slecht nieuws brengen.

    Bij pretparken en sportevenementen zijn wel weer tienduizenden toeschouwers welkom en er wordt volop vakantie gehouden in binnen- en buitenland. We gunnen bezoekers en organisatoren in andere branches uiteraard alle vrijheid, maar er wordt overduidelijk met twee maten gemeten.

    In de culturele sector wordt er altijd veel voor weinig gedaan en is de inzet om iets te doen slagen gigantisch. Als er op tijd een reëel voorstel was gekomen om onder duidelijke, werkbare voorwaarden evenementen te organiseren, dan hadden we daar onze schouders onder gezet en het doen werken.

    Maar de huidige maatregelen zijn niet alleen heel rigide en niet in verhouding tot wat er in andere sectoren al mogelijk is, ze zijn vooral zo laat afgekondigd dat het volstrekt onmogelijk is op grote schaal iets te organiseren.

    Wantrouwen
    Het is moeilijk te verkroppen, en het getuigt van een wantrouwen naar de bezoekers en onverschilligheid tegenover de evenementenbranche en het nachtleven dat er zo mee wordt om­gegaan.

    Wij hebben met De Staat deze zomer in België en Tsjechië kunnen optreden. Alles onder verre van normale omstandigheden, maar wel onder voor organisatie en artiesten werkbare, en voor het publiek veilige, voorwaarden. Het was een bitterzoete ervaring. Het geluk en de opluchting dat we weer ons vak konden uitoefenen, met daar tegenover het besef dat dit in ons eigen land niet mogelijk is.

    Het gebrek aan vooruitdenken, en daardoor al improviserend aanmodderen om vervolgens door de realiteit te worden ingehaald en draconische maatregelen te moeten nemen, is kenmerkend voor de werkwijze van het kabinet sinds het begin van de pandemie.

    Het kabinet lijkt evenmin het woord ‘cultuur’ opgenomen te hebben in de aanvraag van het herstelfonds van de Europese Unie, terwijl omringende landen daar wel degelijk mee bezig zijn. Het zoveelste signaal dat we als sector onzichtbaar zijn voor dit kabinet.

    We sluiten ons daarom aan bij de ­betogingen op 21 augustus.”

  33. UUUTJE

    @ Niet zo Koel Hoofd

    Je opmerking van Verknipt bleek achteraf helemaal niet te kloppen.

    Een flink deel was al besmet. https://www.parool.nl/nederland/een-derde-van-besmette-bezoekers-verknipt-had-al-corona-voor-festival~bbc3b317/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F

    En heeft dus, omdat minister de Jonge niet naar zijn adviseurs wilde luisteren, op dat festival, waar ze helemaal niet op hadden mogen kunnen, anderen kunnen besmetten. Als de Jonge nog 3 weken had gewacht, mensen niet meteen na hun vaccinatie toegang had gegeven tot festivals, testen maar 24 uur geldig had laten zijn en niet met een dubieuze organisatie als Testen voor Toegang in zee was gegaan (een hoop geld verdwenen, maar geen goede infrastructuur op testen aangelegd), waren de risico’s op festivals al voor een flink deel verdwenen. Maar veel besmetten, waren dus al besmet VOORDAT ze op het festivalterrein belandde en zijn dus niet besmet geraakt dankzij het festival.

    Zoals Jeroen hierboven al feitelijk stelt had dat festival nog niks met de besmettingen te maken. Die waren er al VOORDAT het festival plaats vond. Je shopt dus maar wat linkjes bij elkaar, zodat ze jou goed uitkomen, maar met feiten heeft het weinig van doen.

    En Nijmegen en Utrecht kennen overigens ook behoorlijk wat beta-studies. Dus je opmerking raakt weer eens kant noch wal.

  34. Uuutje

    @ Niet zo koel hoofd?

    Beelden van de ere-divsie bekeken?

    Waar zitten die harde-kern-leden dan? Ik zie ze toch echt met tienduizenden staan EN waar houden die harde-kern-leden dan afstand?

    Ik zie ze staan, springen, schreeuwen, knuffelen na een goal, zonder afstand en massaal steeds bier halen bij de barren.

    Hier nog wat ander nieuws over toch-niet-zo-verantwoorde voetbalsector:

    “Duizenden coronabesmettingen bij EK-finale in Londen
    Bij de halve finales en de finale van het EK voetbal in Londen begin juli zijn duizenden mensen besmet geraakt met het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van het Britse ministerie van Volksgezondheid.

    Een coronatest was verplicht voor een bezoek aan het Wembley-stadion, maar fans moesten zelf verklaren dat die test negatief was. Bij de finale kwamen veel mensen zonder kaartje binnen en buiten het stadion ontstonden vechtpartijen.

    Bij de finale tussen Engeland en Italië waren waarschijnlijk 2295 mensen besmettelijk en bij de halve finales 375. Dat zou hebben geleid tot respectievelijk 3404 en 2092 besmettingen.”

    Je kon dus gewoon zeggen dat je negatief getest was; je hoefde het niet te bewijzen.

    En nu kom je met je vaccinatie-bewijs gewoon de stadions in; terwijl je dus nog steeds wel degelijk besmet kan zijn. Afstand houden en niet staan, schreeuwen en springen hebben wel degelijk nog steeds nut.

  35. Moniek

    Ooit van de varianten van het virus gehoord? Als we zo doorgaan, blijven we aanmodderen en duurt de overlast alleen maar langer. Maar OK, als men de festivals en veel andere evenementen voor lange tijd echt onmogelijk wil maken?Formule 1 is een heel andere zaak. Afgezien van het coronagevaar is dit soort NB in een natuurgebied fossiele energie slurpende gebeurtenissen nu wel echt definitief old school.

  36. Docent

    Haha beweerde iemand hier nu werkelijk dat voetbalsupporters op hun stoeltje blijven zitten? Zal ik er eens wat beelden van de Bunnikside bij pakken?

  37. René

    @ Don: dank je wel. Joe snapt het.

  38. Erik

    “Er kijken 1,4 miljard mensen naar de formule 1, dus annuleren is geen optie.”

    onzinargument.

    Naar de olympische spelen kijken nog meer mensen. Dat ging door, maar zonder publiek.

    Ja, er wordt met verschillende maten gemeten. Voetbal en formule 1 krijgen een voorkeursbehandeling

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).