Demonstratie aangekondigd op Jaarbeursplein in solidariteit met Palestijnen Demonstratie aangekondigd op Jaarbeursplein in solidariteit met Palestijnen

Demonstratie aangekondigd op Jaarbeursplein in solidariteit met Palestijnen

Demonstratie aangekondigd op Jaarbeursplein in solidariteit met Palestijnen
Archieffoto Jaarbeursplein
De opgelopen spanningen en het geweld tussen Israël en Palestina houden ook veel mensen in Nederland bezig. Op vrijdag staat er een solidariteitsdemonstratie voor de Palestijnen gepland op het Jaarbeursplein in Utrecht.

De opgelopen spanningen en het geweld tussen Israël en Palestina houden ook veel mensen in Nederland bezig. Op vrijdag staat er een solidariteitsdemonstratie voor de Palestijnen gepland op het Jaarbeursplein in Utrecht.

Onder de noemer Free Palestina wordt er vrijdag tussen 17.00 en 19.00 uur gedemonstreerd op het plein naast station Utrecht Centraal. Op de flyer die verspreid is staat: “Het minste wat we kunnen doen is laten zien dat wij onze broeders en zusters ook supporten.”

De afgelopen dagen zijn er al meerdere solidariteitsdemonstraties in Nederland geweest.

Bij het opgelaaide conflict tussen Israël en de Palestijnen zijn al tientallen doden gevallen.

27 Reacties

Reageren
 1. Esrin W.

  Op welke dag is de demonstratie in solidariteit met de Israëli’s?

 2. JdV

  Dus je schiet duizenden raketten af op een ander land. En dan gaan in Nederland mensen demonstreren om je te steunen? Wat is het beleid voor demonstraties op de korte termijn? De laatste tijd zie ik vooral inzet van politie, honden en waterkanonnen tegen mensen die demonstreren tegen de coronamaatregelen. Die krijgen geen toestemming om een demonstratie te starten.

 3. RABE

  Esrin de Israeli’s worden al op handen gedragen. Nu de Palestijnen nog. Hun land wordt steeds meer ingepikt. Mooi initiatief die steunbetuiging. Hou wel afstand want we zijn nog niet van corona af.

 4. Esrin W.

  We zijn nog niet van Corona af? Ik ben iemand die net als zovelen de hele dag door tussen de mensen doorloopt en vice versa, ik zonder mondkapje en iedereen zonder mondkapje, in de supermarkt wordt er óngevraagd tijdens het boodschappen doen meerdere malen intiem tegen mij aangeschuurd, af toe schuur ik terug, en ik lik elke deurhendel en trapleuning. Het afgelopen jaar ben ik niet ziek geweest of ook maar zelfs verkouden of licht verkouden. Niémand in mijn omgeving trouwens. Niémand.

 5. Ooginaller

  Rabe: ik weet niet op wie je doelt, maar volgens mij worden de Israeli’s in NL in de media zeker niet op handen gedragen. Daar doen de journalisten over het algemeen hun uiterste best zo neutraal mogelijk te zijn. In de politiek idem. Als er al uitzonderingen zijn, dan zijn die eerder op de hand van de Palestijnen dan van de Israeli’s. En wat Esrin zegt: een pro-Israeldemo heb ik nog niet meegemaakt hier.

  Overigens ben ik zelf compleet neutraal in het conflict.

 6. Bauke Arisse

  Israel behandeld de palestijnen al decannia lang als tweederangs burgers , voor hen gelden andere wetten en regels . Namelijk het militaire recht. Voor normale joodse burgers geldt het burgerrecht……..schandalig
  Nog schandeliger is dat wij als.internationale gemeenschap dit toe blijven staan.
  Nu wordt elk kritisch geluid richting israel vakkundig de mond gesnoerd door hun propaganda machine , want wee diegene die een kritisch geluid laat horen……voordat je het weet wordt je bestempeld als een anti-semiet.
  Israel verschilt in weinig van het apartheidsregime.wat we kennen uit zuid-afrika

 7. Viv Alet

  @Esrin: Die arme Israëli’s. Verplicht in een ‘beloofd’ land moeten wonen, tot de tanden bewapend met Amerikaanse tanks, raketten en atoombommen, en dagelijks het grondgebied uitbreidend door land van anderen te annexeren, met goedkeuring van Europa en de VS. Hoe houden de stakkers het vol?

 8. Lombokker

  Wanneer komt er een demonstratie voor de Oeiguren?
  https://www.nu.nl/buitenland/6130495/oeigoerse-getuige-concentratiekamp-wordt-in-nederland-bedreigd-door-china.html

 9. Erwin

  Volgens mij zijn die Palestijnen ook geen lieverdjes hoor.
  In gewelddadige conflicten steun ik overigens eigenlijk nooit een partij, laat staan dat ik de straat voor ze op ga.

 10. Schaap

  Is dit niet gewoon je steun uitspreken voor Hamas?

 11. Bill

  @RABE: Heeft u ook in Nederland gekeken? Daar worden mensen met een keppel door vrij specifieke groepen regelmatig belaagd. Zeer verwerpelijk.

  De vrijheid in dit land zou onbegrensd moeten zijn, het bovenstaande is een van de schandvlekken die door de verschillende overheden bestreden dient te worden.

 12. David Camp

  Mensen met een keppel zijn voor jou Israeliërs en mensen die mensen met keppel belagen zijn Palestijnen, Bill? Houden we ‘m een beetje zuiver, zonder af te glijden in ‘iedereen met [uiterlijk kenmerk] hoort bij hun en is slecht’?

 13. Thuisblijver

  Zouden reacties met Hamas erin worden geblokkeerd?
  Hamas is in deze de partij die beide groepen tegen elkaar opzet.

 14. Kadoendra

  Dat er na de Tweede Wereld Oorlog rechtvaardig moest worden omgegaan met de Joodse overlevenden van de Holocaust kan ik heel goed begrijpen.

  Alleen heeft het hedendaagse kolonialisme van Israel totaal niets meer te maken met het rechtvaardig omgaan met de overlevenden van de Holocaust.

 15. bawang putih

  beide kanten zijn minstens zo slecht, qua geweld bedoel ik, over en weer zijn de aanvallen een vergelding nav een aanval van 1 van beide kanten, over 50 jaar wordt hier nog steeds over geschreven, over 100 jaar idem dito, de religieuze tegenstellingen zijn dusdanig groot dat samenleven domweg niet (meer) kan, de enige manier is dat er bij iedereen eens het besef doordringt dat ieder geloof een farce is, een utopie van jewelste! moslim, christen, hindoe enz, WAKE UP!!

 16. Kees

  Israel komt er maar bekaaid vanaf in een overwegend progressief Westen met op handen gedragen broeders en zusters.

 17. Josje

  Ah

  De pro-israël-lobby gaat weer los.

  Kritiek op de staat Israël, een STAAT die bewezen internationaal recht aan hun laars lapt en bewezen oorlogsmisdaden pleegt (allemaal door de VN bevestigd) is geen anti-semitisme.

  Net zoals steun voor het Palestijnse Volk niet gelijk staat aan steun voor Hamas. Hamas zijn wel degelijk terroristen.

  Grappig dat rechtse reaguurders alleen voor vrijheid van demonstratie zijn, wanneer hun eigen agenda daarmee geholpen kan worden, maar verder is men dus overduidelijk voor het inperken van vrijheid.

 18. Niels

  @Erwin: wat zou je in WO2 gedaan hebben dan? Handen in je zak en hopen dat het voorbij gaat?

 19. Pep Pie

  Goedzo david. Mensen met een keppel zijn joden. En de mensen die hen belagen zijn dezelfde mensen die nu hun steun voor palestina staan te uiten. Maar hou het vooral zuiver.

 20. Jan

  Lekker bezig “broeders en zusters”. Jullie demostranten brengen de Palestijnse zaak meer schade toe

 21. Scherpschutter

  Het vervelende jongetje Hamas schiet zich weer eens in de eigen voet. Met handgemaakte proppenschieters tegen de 21e eeuwse cutting edge op militair gebied: wat bereik je er nou mee jongens? Als het geduldige Israel het uiteindelijk zat is leggen ze heel Trans-Jordanie in twee minuten in de as. Het is allemaal zo totaal zinloos, doelloos en impotent…Met spreekwoordelijke speren tegen getrainde soldaten met machinegeweren.

  Dat geldt ook voor dit soort protesten. Allemaal prima (doe vooral je ding), maar je bereikt er niets mee. Het interesseert Nederland eenvoudigweg niets. Ga je toch gewoon bezig houden met zinnige dingen. Zoals een economie opbouwen en het leven van mensen verbeteren.

 22. Erwin

  @niels: ah, de goodwin-kaart!

 23. Kadoendra

  @Erwin 14/5/2021 – 22:30

  “@niels: ah, de goodwin-kaart!”

  Het is algemeen geaccepteerd dat de Tweede Wereld Oorlog en de daaraan gekoppelde verschrikkingen als een ijkpunt worden gezien.

  Alleen wil die meneer Godwin dat maar niet begrijpen.

 24. Bruin

  @Erwin, Godwin kaart

 25. Free palestine

  Er is geen sprake van een ‘conflict’. Op het moment dat jij stelt neutraal te zijn kies jij automatisch de kant van de onderdrukker. Trap niet in de mediabeelden mensen. Na zoveel jaar zijn mensen toch wel slimmer dan dat mag ik hopen. Open je ogen en zie wat er echt gebeurt. Er is 1 onderdrukker en 1 onderdrukte partij.

 26. Berend

  Men gaat in de haat vooral voorbij aan de burgers die dit helemaal niet willen (beide kanten), maar vanuit geloof/politiek gedwongen worden dit allemaal mee te maken. Blijkbaar is voor de Palestijnse overheid 1 onderdrukker niet genoeg.

 27. cas

  @ Josje, maar mogen mensen niet pro 1 van de partijen zijn? Wie zegt dat de palestijnen op handen moeten worden gedragen? of de Israëliërs..? Iedereen is vrij om zijn mening het hebben, en er gelijk een links/rechts label aan te verbinden is helemaal flauwekul. Hoeveel wil jij polariseren in deze wereld?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).