Demonstratie tegen asielzoekerscentrum bij Sterrenwijk | De Utrechtse Internet Courant Demonstratie tegen asielzoekerscentrum bij Sterrenwijk | De Utrechtse Internet Courant

Demonstratie tegen asielzoekerscentrum bij Sterrenwijk

Demonstratie tegen asielzoekerscentrum bij Sterrenwijk
Het Pieter Baan Centrum
Er vindt zaterdag een demonstratie plaats tegen de komst van een asielzoekerscentrum bij Sterrenwijk. Het Pieter Baan Centrum aan de Gansstraat wordt vanaf 2019 waarschijnlijk verbouwd tot een AZC voor 600 personen.

Er vindt zaterdag een demonstratie plaats tegen de komst van een asielzoekerscentrum bij Sterrenwijk. Het Pieter Baan Centrum aan de Gansstraat wordt vanaf 2019 waarschijnlijk verbouwd tot een AZC voor 600 personen.

‘Tegen het AZC Pieterbaan Centrum’ en de Nederlandse Volks Unie (NVU) organiseren de demonstratie. De organisaties laten weten dat: “De Utrechtse burgemeester van Zanen nog meer gelukzoekers de stad wil inlaten en gelukzoekers versneld wil laten integreren. Een soort turbo injectie integratie, door ze sneller een baan en een woning te geven. Dit gaat natuurlijk ten koste van de Nederlanders die op zoek zijn naar een baan of een woning.”

De demonstranten gaan een mars lopen vanaf het Keerkringplein bij buurthuis Sterrenzicht, via de Venuslaan, Kranenburgerweg en Koningsweg naar het Pieter Baan Centrum. Daar worden vervolgens toespraken gehouden op de parkeerplaats.

Tegendemonstratie

Ook de Anti Fascistische Actie gaat zich laten horen op de demonstratie. De groepering gaat een tegengeluid laten horen tegen de demonstranten. “Onder andere het nazistische karakter van NVU en de geschiedenis van nazisme in Utrecht zijn redenen voor Antifa Utrecht om deze demonstratie kritisch te benaderen”, aldus de actievoerders in een persverklaring.

Er zal politie aanwezig zijn bij de demonstratie.

 

Gekoppelde berichten

3 Reacties

Reageren
  1. Henk van Diepen

    Als de Gansstraat ‘bij Sterrenwijk’ ligt, ligt de hele binnenstad ook ‘bij Sterrenwijk’.

  2. De vrolijke noot.

    Voor dit college is het natuurlijk goed om zo snel mogelijk nog meer stemvee naar binnen te halen in Utrecht,bij gebrek aan kiezers, want die zijn massaal afgehaakt naar rechtse partijen omdat men het huidige politieke klimaat spuugzat zijn.

  3. Jelle

    Sjongejongejonge wat een zielepoten. Niks beters te doen zeker. Er liggen nog twee halve snelwegen en een rivier tussen Sterrenwijk en het PBC, dat in een hele andere wijk ligt (Watervogelenbuurt). Houd eens op met piepen en zoek een hobby of zo. Tip: er komt een heel gave Giro-etappe op tv.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).