Demonstratie FC Utrecht-supporters in Amsterdam verloopt rustig | De Utrechtse Internet Courant Demonstratie FC Utrecht-supporters in Amsterdam verloopt rustig | De Utrechtse Internet Courant

Demonstratie FC Utrecht-supporters in Amsterdam verloopt rustig

Demonstratie FC Utrecht-supporters in Amsterdam verloopt rustig
Stadion Galgenwaard. Archiefbeeld DUIC
Zo’n 150 supporters van FC Utrecht demonstreerden zondagochtend in Amsterdam. De voetbalfans waren het niet eens met het beleid van de gemeente om een beperkt aantal kaarten beschikbaar te stellen voor de wedstrijd tegen Ajax.

Zo’n 150 supporters van FC Utrecht demonstreerden zondagochtend in Amsterdam. De voetbalfans waren het niet eens met het beleid van de gemeente om een beperkt aantal kaarten beschikbaar te stellen voor de wedstrijd tegen Ajax.

De FC Utrecht-supporters zijn boos omdat de gemeente Amsterdam voet bij stuk hield om maar 500 kaarten voor het uitvak beschikbaar te stellen. Een verzoek om 150 extra kaarten werd afgewezen door de gemeente. Daarop besloten de twee supportersvertegenwoordigers (SVFCU en TS) van FC Utrecht om de wedstrijd te boycotten.

Er was in Amsterdam veel politie op de been om de demonstratie in goede banen te leiden. Het protest verliep zonder incidenten.

Petitie

Teun den Hartog, voorzitter van SVFCU, heeft een petitie aan de gemeente overhandigd. “Gemeente Amsterdam, kom tot bezinning, neem de deelnemers aan het normalisatietraject serieus en laat volgend jaar minstens 800 FC Utrecht-supporters toe in het uitvak”, is te lezen in de petitie.

In het uitvak van de Johan Cruijff ArenA zaten geen toeschouwers. Wel waren er een aantal spandoeken te zien waarop stond: “Normalisatie terug bij af. Femke waarom zo laf? Wat een schande. Femke wat schiet je hier nou mee op?” Met Femke werd gerefereerd aan de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema.

Krans

Na afloop van de demonstratie legden de voorzitters van beide supportersverenigingen een krans ter nagedachtenis aan de Kristallnacht die zondag wordt herdacht. “Opdat wij nooit vergeten”, is te lezen in een reactie van beide supportsverenigingen.

FC Utrecht verloor zondag tegen Ajax in de Johan Cruijff ArenA. Het werd 4-0.

Gekoppelde berichten

9 Reacties

Reageren
 1. Vak K

  Klasse geregeld van de SVFCU en TS.

  We laten ons niet weer piepelen door de Gemeente Amsterdam.
  Keer op keer denkt deze Gemeente met zijn dienders dat zei een land in een land zijn, lakken alles aan hun laars ( zie bepalingen van de regering etc.)

  Als er volgend seizoen weer geen afspraken worden nagekomen gewoon weer demonstreren, want als vandaag 1 ding is duidelijk geworden dan is dat er zat dienders beschikbaar waren, op een vroege zondagmorgen 200 plus veel “stillen” Dus dat is het probleem niet.

  Wel jammer dat medesupporters op internet huilverhalen ophalen, dat we er wel hadden moeten zijn etc.etc. Deze brave borsten hebben geen rechte rug en laten met zich sollen. Soms moet je een statement maken beste petten en sjalen, we weten in ieder geval dat we op jullie nooit hoeven te rekenen….slaap zacht in jullie roodwitte shirt!

 2. W

  Mee eens! Afspraak is afspraak. En geen enkele aanleiding gegeven om volgend jaar een vol uitvak te weigeren.

 3. BW

  @Vak K
  Kijkaan, daar is weer een ‘knoksupporter’ die meent dat hij een betere supporter is dan de ‘pet & sjaal supporter’. Soms moet je géén statement maken, beste knoksupporter. Als de hele (supporters)wereld nou eens bestond uit ‘pet & sjaal supporters’, dan was er uberhaupt geen politie nodig bij voetbalwedstrijden (hooguit om het verkeer te regelen) en dan bestonden er helemaal geen combi regelingen of normalisatietrajecten. Maar ja, omdat knoksupporters denken dat ze af en toe een statement moeten maken met hun vuisten (zij laten namelijk niet met zich sollen), dáárom is het altijd en overal zo’n gezeik met politie en gemeente. De ‘pet & sjaal supporter’ die zich toch al kapot ergert aan die zogenaamde ‘statements’ van jullie, die mag door jullie toedoen niet naar een uitwedstrijd en dan verwacht je wel solidariteit met dat irrelevante demonstratietje van je? Het moet niet gekker worden, beste knoksupporter.

  p.s. jullie hebben je wel degelijk laten piepelen door de gemeente Amsterdam, want je hebt die extra 150 kaarten niet gekregen

 4. trol

  Vak K: In drie korte alinea’s precies laten zien wat er mis is, dankjewel. Al bedoel je het vast niet zo….
  Ik heb ook even naar de foto’s gekeken van de demonstratie. Bij de meeste uitwedstrijden zie ik deze mensen (leuk trouwens, afspreken dat iedereen hetzelfde aan doet….) helemaal niet, dus begrijp het belang niet.

 5. Vak K

  @BW

  Je mag denken wat je wil vriend.

  En juist door iemand in een hokje te plaatsen ( knoksupporter) ben je geen haar beter dan de rest van “moralistisch” Nederland!

 6. BW

  @Vak K
  Ik heb nooit beweerd dat ik beter ben dan wie dan ook, maar jij begon mensen in een hokje te plaatsen toen je de term “petten en sjalen” liet vallen. Veel mensen zullen die term wellicht niet direct herkennen, maar bij de zogenaamde “harde kern” (ook weer zo’n term) van veel voetbalclubs is “petten en sjalen” de gangbare (en wat minachtende) naam voor brave supporters die alleen maar voetbal komen kijken en zich niet bezighouden met alle randzaken er omheen.

  Je stapt overigens volledig over de inhoud van mijn reactie heen, maar feit blijft dat de “petten en sjalen” een wedstrijd moeten missen vanwege het gedrag van de harde kern en dat jij vervolgens moppert over gebrek aan solidariteit van de “petten en sjalen”. Dat is knap onbeschaamd.

 7. Vak K

  @ BW

  Ik zal het je nog een keer uitleggen.

  Door akkoord te gaan met maar 500 kaarten ( vraag was veel groter) laat je je als club en supporter piepelen omdat er andere afspraken zijn gemaakt. Iedereen houdt zich daaraan behalve de Gemeente Amsterdam, en dat is niet de 1e keer. Dat daarbij op de achtergrond speelde dat deze Gemeente van plan was bij het minste of geringste het hele vak te ontruimen en zodoende weer chaos te scheppen, wat ook niet de 1e keer is neem je dus maar voor lief. Dat er veel meer clubs de Arena boycotten is niet voor niets, zie psv, willem 2, ado etc. Het is daar gewoon wachten op onrust, veroorzaakt door de dienders van dienst.

  Dus deze demonstratie was 2 ledig….meer kaarten zoals afgesproken, en een betere behandeling van supporters, ook petten en sjalen. Want als jij beweert dat daar niets aan de hand is, dan heb je een tijdje onder het gras gelegen.

  Dus ja, jammer voor die 500 ( hoezo solidair met de rest) en het elftal, wat zich trouwens als makke lammetjes liet afslachten, Maar de boodschap was duidelijk….we zijn gewoon in de zeik genomen met het argument te weinig politie voor meer supporters. In de vroege zondagochtend was amsterdam bij de Stopera een vesting….waar kwamen al die agenten in ene vandaan?

  Dus maak jij je maar druk om die ene wedstrijd, gelukkig zijn er nog mensen,supporters die verder kijken dan hun neus lang is….wat een beeldspraak als zeg ik het zelf!

 8. BW

  @Vak K
  Dank voor je uitleg. Ik zal het jou ook nog één keer uitleggen: als jij en je vrienden nou eens een paar jaar achter elkaar aantonen dat er werkelijk 0,0 gezeik is (ook niet buiten het stadion zoals vorig jaar bij Cafe Murk), dan durf ik te garanderen dat nooit meer een normalisatietraject nodig zal zijn.

  Neemt overigens niet weg dat gemeente Amsterdam zich net als iedereen aan afspraken dient te houden. Ik reageerde echter op jouw sneer naar de “petten en sjalen”, maar dat zal onderhand wel duidelijk zin.

 9. Vak K

  @ BW

  potverdikkie BW….nu doe je het weer!!!

  Je demoniseert me en zet me in een bepaalde hoek!

  Niet doen, gewoon eens toegeven dat ik volkomen gelijk hebt, is moeilijk, weet ik, maar doe het nou maar.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).