Demonstratie tegen vluchtelingenopvang Utrecht rustig verlopen | Demonstratie tegen vluchtelingenopvang Utrecht rustig verlopen – De Utrechtse Internet Courant

Demonstratie tegen vluchtelingenopvang Utrecht rustig verlopen

Demonstratie tegen vluchtelingenopvang Utrecht rustig verlopen
De demonstratie vanmiddag bij het Lucasbolwerk tegen vluchtelingenopvang in Utrecht is redelijk rustig verlopen. De politie was wel nadrukkelijk aanwezig om tegendemonstranten weg te houden bij het protest.

De demonstratie vanmiddag bij het Lucasbolwerk tegen vluchtelingenopvang in Utrecht is redelijk rustig verlopen. De politie was wel nadrukkelijk aanwezig om tegendemonstranten weg te houden bij het protest.

Er waren in totaal zo’n honderd mensen naar de demonstratie gekomen die was georganiseerd onder de noemer ‘Zeg nee tegen AZC’. De initiatiefnemers wilden eerder een mars lopen door de stad maar dat werd op voorhand verboden.

Aanhangers van de anti-islambeweging Pegida liepen voortijdig weg bij de demonstratie toen NVU-leider Constant Kusters het woord nam. Het extreemrechtse NVU zou te radicale standpunten hebben volgens Pegida-voorman Edwin Wagenmeester.

Tientallen tegendemonstranten lieten ook van zich horen en de politie heeft meerdere actievoerders weggestuurd. Er werden over en weer leuzen geroepen. Voor zover bekend zijn er geen arrestaties verricht.

6 Reacties

Reageren
 1. DutchSelfDefenseArmyUtrecht

  Ik hoop dat het voor mensen duidelijk is dat zgn rechtse mensen niets van doen willen hebben met de idealen van de NVU.
  Als je tegen de islam, en massa immigratie bent, ben je zeer zeker geen racist of extreemrechts, het kan ook zijn dat je bezorgt bent als inwoner van dit land.
  Jullie hebben het gezien aan de reactie van PEGIDA-NL, je kunt een standpunt delen, maar dat betekent niet dat je ze allemaal deelt.

 2. Hans Oudwijk

  Hoe kan het dat die neo-nazi, Constant Kusters, op deze demo kon komen spreken?
  Hoewel ik sterk gekant ben tegen de islam en hun naïeve ‘linkse’ fellow travellers, kom ik juist vanwege het risico van de aanwezigheid van fascistische politieke randfiguren als Kusters niet (snel) op anti islam demo’s.
  En daarin ben ik lang niet de enige.

  Petje af, overigens, voor de mensen van Pegida dat zij zich vanwege Kusters aanwezigheid hebben teruggetrokken. Dat had iedereen moeten doen. Laat hem maar brallen net als die zogenaamde anti fascisten die hen onwelgevallige demonstraties aanvallen. Daarin vinden deze partijen hun gelijken in elkaar.

  Die Kusters c.s. is bovendien wel de laatste die de anti islambeweging kan gebruiken. De NVU is net zo antisemitisch en fascistisch als de islam zelf, die juist daarom moet worden bestreden.

 3. Van Pimpelen

  … wederom ben ik diep onder de indruk. Eigenaardigerwijs zie ik geen vrouwen afgebeeld op de foto; rechtsfascisten hebben enkel kl#ten!!! Ten aanzien van het Vrije Recht van Vereniging en het Vrije Recht van Demonstratie het volgende:
  Er zijn ergens nog wel wat ondergrondse parkeergarages te vinden met meerdere etages, bovendien hermetisch afsluitbaar…

 4. Kees B

  Door wie, of welke organisatie werd deze demonstratie nu werkelijk georganiseerd?
  Door de NVU , of PEGIDA?
  In uw berichtgeving wordt niet vermeld welke organisatie deze demonstratie nu eigenlijk heeft georganiseerd.

 5. JdV

  @VanPimpelen. Jammer dat die linkse maoïstische / facistische demonstranten dat niet wisten, dan hadden ze daar toch kunnen gaan protesteren in plaats van een volkomen legale vrije demonstratie te verstoren? Ik begrijp dat ze dat in Noord Korea, China en Rusland altijd zo doen dus ze zullen zich daar zeker thuisvoelen!

 6. [email protected]

  Ik snap eigenlijk helemaal niet wat die gasten van de NVU bij deze demo deden, hun grootte voorbeeld was juist goed bevriend met de moslim gemeenschap tijdens de 2-wereldoorlog, en aangezien het over grootte deel van de asielzoekers uit moslimlanden komt.
  Beetje vreemd standpunt van deze zwarte soldaten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).