Demonstratie in Utrecht tegen Syrische president Assad | De Utrechtse Internet Courant Demonstratie in Utrecht tegen Syrische president Assad | De Utrechtse Internet Courant

Demonstratie in Utrecht tegen Syrische president Assad

Demonstratie in Utrecht tegen Syrische president Assad
Het Syrisch Comité gaat morgen demonstreren in Utrecht. De demonstratie richt zich tegen het gebruik van chemische wapens die, volgens het Comité, in Syrië door het regeringslegers en Rusland gebruikt worden.

Het Syrisch Comité gaat morgen demonstreren in Utrecht. De demonstratie richt zich tegen het gebruik van chemische wapens die, volgens het Comité, in Syrië door het regeringslegers en Rusland gebruikt worden.

Tijdens het protest wordt er stilgestaan bij de vele slachtoffers die de oorlog in Syrië tot nu toe heeft geëist. Daarnaast zal er een oproep klinken om het geweld te stoppen. De demonstratie begint om 14.00 uur op het Domplein, en zal om ongeveer 16.00 uur eindigen in het Moreelsepark. Op Facebook hebben zo’n 150 mensen aangegeven aanwezig te zijn.

12 Reacties

Reageren
 1. Wil

  Dat zal ‘m leren!

 2. Wim Vreeswijk

  IS-criminelen gebruiken burgers als menselijk schild, waardoor Assad in een haast onmogelijke positie komt bij bombardementen. Wellicht is het raadzaam dat alle burgers, mannen, vrouwen zich massaal aanmelden bij Assad om deel te nemen aan de strijd tegen die IS-psychopaten. Gewoon kleur bekennen en doen dus voor Volk en Vaderland ! Iedereen die niet deelneemt, moet niet zeuren, want die worden anders over een kam geschoren met IS bij bombardementen!

 3. Hans

  Assad is een oorlogsmisdadiger, voor wie het doel alle middelen heiligt. @Wim, Assad bombardeert in bv. Aleppo. IS zit daar niet.

 4. JdV

  Top. Assad moet weg en wel meteen. Daarmee zijn alle problemen de wereld uit en zal Syrie het nieuwe paradijs in het miden oosten worden. Want laten we eerlijk zijn, in Irak en Lybie is dat ook prima gelukt. Dictator weg en probleem opgelost, toch?

 5. C. Ryer

  Wim associeert zichzelf graag met Assad, waarom verbaast me die steunbetuiging niet..

 6. Hendrik Jan

  Volgens Hans bombardeert Assad geen i.s. in Aleppo, maar kunt u dan wel exact uitleggen wat het verschil is met de terroristen van al qaeda en al nusra die Aleppo op dit moment bestormen?
  Of zijn dit ineens vrienden van het westen omdat ze toevallig ook Assad (en de gehele seculiere/niet orthodox soennitische bevolking) uit het land willen verdrijven.

  Ik sta achter Assad (net zoals een heel groot gedeelte van de Syrische bevolking) en Rusland om de terroristen in Syrie zoveel mogelijk op te ruimen, anders kan er geen vrede komen in dat land (kijk naar Libie/Irak/Afghanistan)
  En zolang de laffe terroristen zich tussen de bevolking blijven verschuilen vallen daarbij onschuldige slachtoffers helaas, vergeet niet dat er bijvoorbeeld in Nederland ook duizenden mensen sneuvelden door geallieerde bombardementen.

 7. pim

  Dat waten bombardementen on nazi Duitsland !!

 8. Wim Vreeswijk

  @JdV. In Irak en Lybië gelukt? Ik dacht het niet. Dit soort landen zijn (helaas) alleen maar met, verlichte, dictators te besturen en totaal ongeschikt voor westerse democratie of arabische lentes. Straks krijgt bondgenoot Rusland heel veel orders van Assad om dit land weer te herbouwen. Europese of Amerikaanse bouwbedrijven zijn niet welkom, denk ik.

 9. JdV

  Beste wim. Vraag eens aan een inteligent persoon in je omgeving om het begrip ” sarcasme” uit te leggen. Of als je geen vrienden hebt kan wikipedia uitkomst bieden.

 10. Jelle

  Lol. Volgens mij snapt Wim Vreeswijk het concept ironie niet helemaal.

 11. Hendrik Hooivork

  Assad is de gebeten hond, omdat hij niet in de pas wil lopen van Amerika. De hypocriete US die onder het mom van “democratie brengen” het hele Midden Oosten in brand hebben gezet, puur uit eigenbelang. Dat wij in Europa als gevolg daarvan met miljoenen “vluchtelingen” zitten is voor hen leuk meegenomen, Europa als afvoerputje van de wereld maakt hun eigen positie weer wat sterker.

  We zouden eens moeten ophouden de oorlogszuchtige yanks als onze bondgenoot te zien.

 12. Daniel

  wim heeft gwn en punt. assad weg is niet de oplossing ! Europa moet zich er niet mee bemoeien en die kut Amerikanen al helmaal niet

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).