Demonstraties Pegida en Internationale Socialisten aankomend weekend niet in binnenstad maar op Hogelandsepark | De Utrechtse Internet Courant Demonstraties Pegida en Internationale Socialisten aankomend weekend niet in binnenstad maar op Hogelandsepark | De Utrechtse Internet Courant

Demonstraties Pegida en Internationale Socialisten aankomend weekend niet in binnenstad maar op Hogelandsepark

Demonstraties Pegida en Internationale Socialisten aankomend weekend niet in binnenstad maar op Hogelandsepark
De gemeente heeft de aangekondigde demonstraties van Pegida en de Internationale Socialisten die voor zaterdag en zondag op het programma stonden in de binnenstad verplaatst naar het Hogelandsepark in Utrecht-oost. Ook mogen er geen protestmarsen gelopen worden.

De gemeente heeft de aangekondigde demonstraties van Pegida en de Internationale Socialisten die voor zaterdag en zondag op het programma stonden in de binnenstad verplaatst naar het Hogelandsepark in Utrecht-oost. Ook mogen er geen protestmarsen gelopen worden.

Dat heeft de gemeente zojuist bekend gemaakt. De organisaties hebben nog meer strenge eisen opgelegd gekregen. Zo mag de demonstratie maximaal 2 uur duren, is de organisaties gemeld dat discriminerende of opruiende uitingen niet zijn toegestaan en moet alle verkeer (ook wandelaars) vrije doorgang krijgen tijdens de demonstraties.

De Internationale Socialisten willen demonstreren met het doel ‘Vluchtelingen welkom, racisme niet’. Pegida Nederland demonstreert tegen het asielbeleid en de islamisering. Op 11 oktober demonstreerden beide organisaties op dezelfde dag in Utrecht. Gezien het verloop van de demonstraties op 11 oktober en de samenhang tussen de demonstraties op 7 en 8 november en op internet aangekondigde acties, acht de gemeente de kans reëel dat bij deze demonstraties opnieuw pogingen tot verstoringen en wanordelijkheden zullen plaatsvinden.

Er is voor het Hogelandsepark gekozen omdat deze ruimte voldoende plek biedt, het overzichtelijk en af te schermen is zodat de demonstraties zonder wanordelijkheden kunnen verlopen en deze locatie aan de rand van het centrum gelegen is.

Vijf november volgt het definitieve besluit.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. Luuk Upuuk

  Enig historisch besef kan men de Gemeente niet verwijten. In dit park waar het Polar Bears monument staat, laat men nu nota bene fascisten een bijeenkomst houden. Passender was geweest ze vanuit het Hogelandsepark het spoor over linksaf de Maliebaan (voorbij de Burg. Reigerstraat) toe te wijzen, de nummers 25-27-29-31-35 en 41 waren in de oorlog onderdeel van het NSB-bastion.

 2. Dien Meibos

  Mij lijkt de voordorpse polder een betere locatie voor beide partijen. Op ergens op de parkeerplaats in Papendorp.

 3. ECB

  Blijkbaar weten mensen nog niet wat vrijheids van menings uiting betekent. Pegida zijn ook mensen, om ze dan uit te maken voor fascisten, nsb-ers (wat tevens strafbaar is) en wat dan ook nog meer. Hoory niet, iedereen denkt anders, gelukkig maar, of je het er mee ens bent wat een ander denkt/roept is een tweede. Je kan altijd proberen te praten, maar een mening hoeft niet te wijzigen.

  Zekf heeft Pegida een punt, waar IS, welke idioot heeft die afkorting bedacht, ook een punt heeft.

  Zelf ben ik rechts, de vluchtelingen mogen van mij best komen, voor een jaar een vergunning, dan opnieuw naar kijken. Laat het gedrag mee tellen, aanraking met justitie enz. Als de oorlog voorbij is, per direct weer terug met ze, laten ze het land maar weer opbouwen.

  Maar geef ze een sombere opvang, geen voorang op huur en laat ze maar wat doen voor hun eten, desnoods de hele dag papier prikken.

  De gelukszoekers, met name uit afrika, terug sturen, hebben we niks aan

  Das mijn mening, zal niet veranderen, jullie moeten het er maar mee doen.

  Met rood witte Utreg groet,
  ECB

 4. Frank E.

  Bij de demonstratie van de Internationale Socialisten* vorige maand waren een paar honderd mensen aanwezig, waaronder gezinnen met kinderen, gezellige oude vrouwtjes, moslims, studenten en de pastor van de EUG. Vlekkeloos verlopen, geen vuiltje aan de lucht. Niks geen trammelant.

  Waarom deze demonstratie niet weer in het centrum plaats zou kunnen vinden is me dan ook een raadsel.

  * En, voor de volledigheid: AFA Eindhoven, Emcemo, Platform Stop Racisme en Uitsluiting, ReINFORM, Komitee Marokkaanse Arbeiders in Nederland, Communistisch Platform, Groenlinks Utrecht en PvdA Utrecht.

  ** Maar media-aandacht ho maar, ook al was de opkomst vele malen hoger dan bij de demonstratie van Pegida. Niet sensationeel genoeg waarschijnlijk.

 5. [email protected]

  Frank E. 03 NOVEMBER 2015 OM 13:48,
  Extreem links is net zo erg als rechts Frank E.

 6. Frank E.

  [email protected], is een volkomen vreedzame demonstratie zonder enige incidenten “extreem links”? Is GroenLinks “extreem links”? Is de PvdA “extreem links”? Is de pastor van de EUG “extreem links”?

  Als je het mij vraagt wordt tegenwoordig het een en ander veel te makkelijk onder “extreem links” geschaard.

  Oeh pas op hoor! Het is een enge LINKSE EXTREMIST!

  https://pbs.twimg.com/media/CRCK5HgWIAAE3hw.jpg

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).