‘Deze zomer barbecueën op stadsstrand bij de singel’ | De Utrechtse Internet Courant ‘Deze zomer barbecueën op stadsstrand bij de singel’ | De Utrechtse Internet Courant

‘Deze zomer barbecueën op stadsstrand bij de singel’

‘Deze zomer barbecueën op stadsstrand bij de singel’
Deze zomer op het beoogde stadsstrand aan de herstelde singel barbecueën? Volgens Sidney Rubens is de kans groot dat het echt gaat gebeuren. Hij heeft een vergunning aangevraagd voor een pop-up restaurant in de komende zomermaanden en heeft goede hoop dat het doorgaat.

Deze zomer op het beoogde stadsstrand aan de herstelde singel barbecueën? Volgens Sidney Rubens is de kans groot dat het echt gaat gebeuren. Hij heeft een vergunning aangevraagd voor een pop-up restaurant in de komende zomermaanden en heeft goede hoop dat het doorgaat.

Eerder deze week werd bekend dat de politiek welwillend staat tegen een stadsstrand in de bocht van de Catharijnesingel bij het Paardenveld. Daar ligt een fors stuk grond braak, vanwege uitstel en onzekerheid rondom bioscoop de Kade. Het duurt naar verwachting nog zeker tot 2017 voordat hier de schop in de grond kan.

Rubens is mede-eigenaar en initiatiefnemer van Strand Oog In Al (Soia) en eigenaar van restaurant Brass en lunchroom VOER. Hij was de afgelopen zes weken al bezig met een plan voor het gebied. “In Rotterdam heb ik een keer zoiets gedaan en als het mooi weer is in Utrecht liggen alle parken direct vol”, aldus Rubens die daar op in wil spelen. “Om in een park te barbecueën is toch lastig door het gebrek aan faciliteiten.” Rubens wil barbecueplekken, toiletten, een bar en stromend water plaatsen op het braakliggende terrein. Ook benadrukt hij zorg te dragen voor de rommel die kan worden gemaakt.

Een pop-up restaurant past volgens hem uitstekend op de plek door het tijdelijke karakter. “Er is nog geen verdere ontwikkeling voor het gebied en de gesprekken met projectontwikkelaars in het stationsgebied waren enorm positief. Ik hoop dus dat het gaat lukken. Nu is het afwachten of de vergunning wordt verleend en dan gaan we proberen om samen met de buurt een mooie plek te creëren.”

7 Reacties

Reageren
 1. Roos Reijbroek

  Gaaf, en wat goed dat iemand met ervaring op dit gebied hierop in wil springen. Ik heb nu al zin in de zomer.

 2. Fab

  Doen!!!!!!

 3. Floor

  Tof! En dan een buitenfilm erbij, als voorproefje voor de bioscoop?!

 4. Jan Scherjon

  Een mooie invulling een Poffertjes kraam en een petit Café Muziek tent en een draaimolen een schiet tent en de kop van Jut, kano verhuur ,voor elk wat wils ……………

 5. Brigitte

  ‘Samen met de buurt een mooie plek creëren.’
  Kijk, zo hoort het te beginnen. Wordt door D66 raadsleden chronisch nagelaten in communicatie. Maar maakt een wereld van verschil.

 6. Serko

  Denk niet dat het barbequeën er van gaat komen met die milieuterroristen in de stad, die lucht van houtskool is vervuilend en niet goed voor de luchtkwaliteit

 7. Ben

  Ik begrijp niet dat ze mogen barbequeën in de milieuzone, Het cremeren van braadworst op houtskool levert volgens mij ontzettend veel stank, rook en fijnstof op. Na een dagje mooi weer liggen er bergen afval in de parken. Bovendien is barbequeën vrij associaal ten opzichte van andere park/strand gebruikers. Want die mogen dan in de rook en stank zitten.
  Ten opzichte van vervuilende auto’s en rookbeleid, lijkt me barbequeën niet meer kunnen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).