Deze zomer doen kinderen onderzoek in Utrecht met wetenschappers | De Utrechtse Internet Courant Deze zomer doen kinderen onderzoek in Utrecht met wetenschappers | De Utrechtse Internet Courant

Deze zomer doen kinderen onderzoek in Utrecht met wetenschappers

Deze zomer doen kinderen onderzoek in Utrecht met wetenschappers

Nieuwsgierige kinderen die van onderzoeken houden kunnen deze zomer samen met wetenschappers onderzoek gaan doen in Utrecht. De Summerschool Junior vind in de vakantie plaats op het Utrecht Science Park De Uithof.

Kinderen van de bovenbouw van de basisschool en de onderbouw van de middelbare school doen vier dagen lang onderzoek bij de Universiteit Utrecht. Onder begeleiding van studenten en wetenschappers maken ze kennis met wetenschap en gaan ze aan de slag met grondboringen, DNA, de spijsvertering van een koe en olifantskiezen.

Summerschool Junior is een unieke kans voor kinderen om aan het begin van de zomervakantie kennis te maken met wetenschap. Als de studenten op vakantie zijn, wordt De Uithof bezet door basisschool en middelbare school leerlingen die zin hebben in een week lang onderzoek doen. De kinderen gaan aan de slag bij verschillende faculteiten van de Universiteit Utrecht, waaronder Diergeneeskunde, Sociale Wetenschappen, Bètawetenschappen en Geowetenschappen. Hier zoeken zij antwoord op vragen als: Waarom heb ik de ogen van mijn moeder en de neus van mijn vader? Wat zorgt voor de stevigheid van botten? En houdt een koe van bruine boterhammen?

De Summerschool is bedoeld voor kinderen die dit schooljaar in groep 5, 6, 7 of 8 van de basisschool zitten. Dit jaar is er ook een programma speciaal voor leerlingen die nu in de eerste of tweede klas van de middelbare school zitten. Het programma is bedoeld voor iedereen die nieuwsgierig is en houdt van onderzoeken

Programma

De eerste week van Summerschool Junior behoudt de succesformule van vorige jaren met het reizend DNA-lab, koeienmagen onderzoeken bij Diergeneeskunde, het doen van grondboringen bij Geowetenschappen, het Freudenthal Instituut met een les over olifantskiezen en botten onderzoeken in het Universiteitsmuseum. De tweede week krijgt een geheel nieuwe invulling. Zo doen de kinderen een vruchtenpracticum in de Botanische Tuinen, gaan zij het lab in bij Biologie en leren zij van alles over sterren en planeten in museum en sterrenwacht Sonnenborgh.

 Hieronder een filmpje van Summerschool Junior van vorig jaar

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).