Utrecht heeft vanaf dit voorjaar zijn eigen gin. Staffhorst, bekend van de jenever, heeft zijn eigen London Dry Gin gestookt.
“We hebben op veler verzoek met veel plezier de laatste maanden gewerkt aan deze gin,” vertelt Bastiaan Staffhorst.
“De meeste kruiden komen uit de tuin van distilleerderij de Pronckheer en de jeneverbes is vers geplukt op de Veluwe.”
Voor de gin zijn veertien verschillende kruiden en specerijen gebruikt, waaronder citrus, jeneverbes en kardamon. “De rest is natuurlijk geheim recept. Maar onze Gin draagt door de aanwezigheid van kardamon, dezelfde ‘smaakhandtekening’ als de jenever van Staffhorst.”
Volgens Staffhorst laat zijn gin zich het best omschrijven als ‘aromatisch met veel citrus’. Voor wie het met tonic wil drinken raadt hij dan ook een strakke zogeheten ‘fever tree naturel’ tonic aan.
De Staffhorst Gin is vanaf deze week verkrijgbaar bij de meeste zelfstandige slijters in Utrecht. Ook is de gin verkrijgbaar in Utrechtse horeca. “Nu alleen nog in de proeflokalen Vingerhoed, Podium onder de Dom en Talud9, maar straks bij meer café’s,” besluit Staffhorst.
geen Reacties
ReagerenEr zijn nog geen reacties geplaatst.