Diakonessenhuis en UMC Utrecht gaan samenwerking aan | De Utrechtse Internet Courant Diakonessenhuis en UMC Utrecht gaan samenwerking aan | De Utrechtse Internet Courant

Diakonessenhuis en UMC Utrecht gaan samenwerking aan

Diakonessenhuis en UMC Utrecht gaan samenwerking aan
Twee Utrechtse ziekenhuizen hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Met de samenwerking moeten patiënten sneller de beste zorg op de juiste plaats krijgen.

Twee Utrechtse ziekenhuizen hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. Met de samenwerking moeten patiënten sneller de beste zorg op de juiste plaats krijgen.

De ziekenhuizen willen nauwer samenwerken om de zorg voor patiënten beter op elkaar af te stemmen en om van elkaar te blijven leren. Er zijn drie gebieden waarop de samenwerking nu is gestart: maag-, darm- en leverziekten, hartfalen en problemen aan de ruggenwervel, knie en voet/enkel. De ambitie is om ook naar andere behandelgebieden uit te breiden.

Zorgverleners van beide ziekenhuizen gaan samen kijken naar alle verwijzingen van de huisarts. Die worden besproken en er wordt meteen bepaald wat de beste behandellocatie voor de patiënt is.

Er moet ook een betere overdracht van patiëntgegevens zijn, zoals digitale beelduitwisseling via een nieuw systeem. De digitale toegang tot dezelfde actuele gegevens voorkomt onnodig of dubbel onderzoek bij een patiënt. Patiënten moeten wel vooraf toestemming geven voor het delen van informatie uit het medisch dossier met een arts in het andere ziekenhuis.

3 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Schaalvergroting in de zorg is niet altijd goed. Kijk maar naar de lijsten van beste ziekenhuizen.

 2. Frits

  @JvD;
  Lijsten van beste ziekenhuizen zijn niet altijd betrouwbaar. Kijk maar welk ziekenhuis er op nr. 2 staat bij de AD-ziekenhuistest: Tergooi, een ziekenhuis waar door een gebrekkige organisatie een patiënt overleed, een ziekenhuis die het niet meldde bij de inspectie en de nabestaanden een zwijgcontract liet tekenen.

 3. JdV

  @Frits. Nee, het UMC, dat is een toppertje. Veel goede berichten over gelezen de afgelopen tijd, maar niet heus.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).