Diakonessenhuis en Wilhelmina Kinderziekenhuis bundelen krachten in strijd tegen allergieën Diakonessenhuis en Wilhelmina Kinderziekenhuis bundelen krachten in strijd tegen allergieën

Diakonessenhuis en Wilhelmina Kinderziekenhuis bundelen krachten in strijd tegen allergieën

Diakonessenhuis en Wilhelmina Kinderziekenhuis bundelen krachten in strijd tegen allergieën
Het Allergiecentrum van het Diakonessenhuis en het Utrechtse Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) gaan samenwerken. Hiermee kunnen kinderen met een allergie sneller worden geholpen.

Het Allergiecentrum van het Diakonessenhuis en het Utrechtse Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) gaan samenwerken. Hiermee kunnen kinderen met een allergie sneller worden geholpen.

Volgens het UMC Utrecht, moederorganisatie van het WKZ, zijn allergieën de meest voorkomende chronische ziekten in Nederland. Het aantal patiënten met allergische klachten is de afgelopen 25 jaar verdubbeld en ook de ernst van de klachten nam in die periode fors toe. “Met deze samenwerking zorgen de ziekenhuizen ervoor dat deze patiënten goed en snel terecht kunnen”, is te lezen in een persbericht van het UMC.

Specialisten

Zodra kinderen met allergische klachten zich melden gaat een team van allerlei specialisten aan de slag. Zij onderzoeken waar en hoe het kind het beste geholpen kan worden. Afhankelijk van de aard, ernst en de nodige behandeling van de allergie kan dat zowel in het Allergiecentrum van het Diakonessenhuis als in het WKZ zijn.

Het UMC zegt dat kinderen in de meeste gevallen zullen worden doorverwezen naar het Diakonessenhuis. Hier komen namelijk de patiënten die laag- en middencomplexe zorg nodig hebben. Kinderen die hoogcomplexe zorg nodig hebben, waarvoor bijvoorbeeld een Kinder IC nodig is, gaan naar het WKZ.

Geen doorverwijzingen

“Ouders zijn er zo van verzekerd dat het kind direct de beste allergologische zorg krijgt die voor de specifieke allergie van hun kind te vinden is. Hiermee wordt voorkomen dat een kind middenin een behandeling moet worden doorverwezen naar een ander ziekenhuis”, aldus het UMC.

5 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Dat is een heel raar fenomeen. En heel goed dat ze dat gaan onderzoeken.
  In de jaren zeventig kwamen allergieen nauwelijks voor, tegenwoordig zitten er in elke klas wel een paar kinderen met heftige allergieen. Dat is echt zielig.

  Ik vraag me af wat de relatie is met ons eten want ons milieu is intussen heel veel verbeterd. Maar ons eten komt sinds de jaren zeventig steeds vaker uit pakjes waar geen ingredienten meer op staan, maar E-nummers, conserveringsmiddelen en chemische componenten.

 2. Erwin

  @KH: het milieu staat er inderdaad een stuk beter voor: de veldleeuwerikken zingen boven de weilanden vol bloemen en weidevogels, de fijnstofuitstoot is historisch laag, de opwarming van de aarde is gestopt, de insecten zijn weer terug (na de terugval van 75%), de industrie stoot geen kankerverwekkende rommel meer uit, de mensen eten supergezond. Mooi man!

 3. Koel Hoofd

  @Erwin
  Het RIVM bracht eind jaren tachtig een rapport uit met de naam ‘Zorgen voor morgen’. 450 pagina’s vol milieu ellende. Als je dat leest is het een wonder dat iedereen geboren voor 1975 de jeugd heeft overleefd…
  Inderdaad, de industrie is heel erg veel schoner geworden, fijnstof emissies zijn ook fors gereduceerd, en mensen eten ook gezonder, als ze tenminste niet te lui zijn om gewoon normaal uit de schijf van 5 te koken.
  Overbemesting is gereduceerd, er zit weer leven in de sloten.
  Er zijn zelfs weer vele vogels in Nederland dankzij het verbod op landbouwgiffen zoals DDT.

  Als je wilt weten hoe de staat van Nederland zou zijn als dat allemaal niet was gebeurd: ga in de oostbloklanden kijken. Daar hebben ze tot op heden lak aan milieuvoorschriften want corruptie levert meer EU geld op.
  Maar dat vinden de groene duurzaamheidsrakkers helemaal niet erg want die milieuvervuiling gebeurt niet in hun eigen achtertuin!

 4. Kadoendra

  @Erwin

  Dat jij veldleeuwerikken in je verhaal plaatst geeft aan dat je een natuurliefhebber bent.

  Al een aantal jaren ga ik geregeld naar de voormalige luchtmachtbasis Soesterberg als in het broedseizoen de veldleeuwerikken weer geland zijn.

  Je moet flink dokken om een artiest in het theater te kunnen zien, terwijl de veldleeuwerikken hun bijzondere kunsten voor nop laten zien.

 5. Erwin

  @kadoundra: tnx, dit zijn de tips waar een mens wat aan heeft 🙂

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).