Diakonessenhuis in Utrecht investeert 72 miljoen euro, er komt onder meer een nieuwe vleugel Diakonessenhuis in Utrecht investeert 72 miljoen euro, er komt onder meer een nieuwe vleugel

Diakonessenhuis in Utrecht investeert 72 miljoen euro, er komt onder meer een nieuwe vleugel

Diakonessenhuis in Utrecht investeert 72 miljoen euro, er komt onder meer een nieuwe vleugel
Het Diakonessenhuis in Utrecht gaat de komende jaren 72 miljoen euro investeren om het ziekenhuis te renoveren en ook komt er een nieuwe vleugel. De werkzaamheden worden iedere keer in een ander deel uitgevoerd, zodat de zorg er geen hinder van ondervindt.

Het Diakonessenhuis in Utrecht gaat de komende jaren 72 miljoen euro investeren om het ziekenhuis te renoveren en ook komt er een nieuwe vleugel. De werkzaamheden worden iedere keer in een ander deel uitgevoerd, zodat de zorg er geen hinder van ondervindt.

Om dit alles te bekostigen heeft het Diakonessenhuis donderdag een lening van 40 miljoen euro afgesloten. Het idee is dat met de 72 miljoen euro de eerste stappen in het project worden gezet. Dit zijn alle werkzaamheden die tot 2025 gepland staan. Het gaat dan om het renoveren en verduurzamen van het bestaande vastgoed en het bouwen van een nieuwe vleugel.

Het hele vastgoedplan loopt tot en met 2055, maar het ziekenhuis plant steeds in stappen van vijf jaar. “We zijn blij dat we hier nu staan: er ligt een goed doordacht, maar ook flexibel plan voor de toekomst van ons ziekenhuis. Een toekomst, waarnaar we met vertrouwen kijken en die we steeds in stappen van vijf jaar dichterbij gaan brengen. Niemand kan immers voorspellen, welke vragen er over 15 jaar aan ons gesteld worden”, zegt Martijn Wiesenekker van het Diakonessenhuis.

Naast de Utrechtse vestiging aan de Bosboomstraat, heeft het Diakonessenhuis ook nog een locatie in Zeist en Doorn. Op alle plekken wordt geïnvesteerd in renovatie en nieuwbouw.

11 Reacties

Reageren
  1. JdV

    Investeren in de kwaliteit van de zorg in plaats van in prestige vastgoed. Ziekenhuizen die laag staan in alle kwaliteitslijstjes zouden daar verplicht toe moeten worden. En dus ook het Diak.

  2. Massegast

    Het Diak heeft op cruciale momenten in mijn leven en belangrijke rol gespeeld. Goed bezig. Ga zo door.

  3. Lexus

    Ik ben tot nu toe vol lof over de behandelingen in het Diakonessenhuis, maar de manier waarop ze met het ziekenhuisterrein omgaan gaat letterlijk en figuurlijk alle perken te buiten. Het is een onvoorstelbaar lelijk allegaartje en ook nog weinig inefficiënt ingedeeld. En dat is niet alleen historisch te verklaren. De laatste nieuwbouw, het Gezondheidshuis, en de parkeergarage hangen raar tegen de bestaande bebouwing aan en zijn op het oog zeker niet goedkoop geweest. Het is te hopen dat het geleende geld voor de uitbreiding en nieuwbouw nu eens in alle opzichten goed zal worden besteed.

  4. Lexus

    Met excuses: ‘weinig inefficiënt’ moet natuurlijk zijn ‘weinig efficiënt’.

  5. Hetty

    Massegast, daar sluit ik me helemaal bij aan !

  6. Architectuur visie mist concept

    Veel zeer goede ervaringen in dit ziekenhuis.
    Maar architectonisch is een rommeltje. Ondoordacht, geen samenhang, liefde loze anonieme architectuur zonder signatuur Dat licht niet alleen aan de architecten denk ik maar aan een ondeskundige opdrachtgever zonder werkelijke visie.
    Waarom een bovengrondse parkeergarage in deze buurt ? Mega parkeerterrein . Maak het ondergronds, en verkoop grond voor huizenbouw. Beter creatief denken.

  7. Don

    Misschien eerst de kwaliteit van de zorg verbeteren.

  8. Pee

    Het enige ziekenhuis wat nog in de stad aanwezig is en voor iedereen makkelijk te bereiken.
    Laat dit zo blijven.

  9. Nico

    Ik ben bang dat het weggegooid geld is. De visie die nu gepresenteerd wordt heeft betrekking op bakstenen, niet op zorg. Dertig jaar bouwen en verbouwen legt een onevenredig beslag op de besturing en bedrijfsvoering en dat zal doorwerken op de kwaliteit van zorg.
    Het Diakonessenhuis is een fijn en goed ziekenhuis, maar klein. Een paar kilometer verderop gaat het UMC Utrecht ook renoveren en hebben daar geen 30 jaar voor nodig. Het UMC is ooit gebouwd voor meer dan 1200 bedden. Het Diakonessenhuis is daar makkelijk in te passen. Terug naar het ‘Stads en Academisch Ziekenhuis Utrecht’.

  10. Lexus

    @Nico: wanneer er beter met de ruimte omgesprongen was en vooral ook nog zal worden, kan het goed gelegen Diakonessenhuis zeer wel een voortreffelijk functionerend, middelgroot stadsziekenhuis zijn. Maar daar is wel visie en een plan voor nodig. Ik ben bang dat beide ontbreken, zoals dat overduidelijk ook tot nu toe het geval is geweest.

  11. Binnenstadsbewoner

    Uitstekend stads ziekenhuis
    Goed t bereikbaar

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).