Diakonessenhuis niet langer onder toezicht Inspectie - De Utrechtse Internet Courant Diakonessenhuis niet langer onder toezicht Inspectie - De Utrechtse Internet Courant

Diakonessenhuis niet langer onder toezicht Inspectie

Diakonessenhuis niet langer onder toezicht Inspectie
Het Diakonessenhuis in Utrecht heeft zijn problemen verholpen en staat daarom niet meer onder toezicht. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vandaag bekend gemaakt.

DiakonessenhuisHet Diakonessenhuis in Utrecht heeft zijn problemen verholpen en staat daarom niet meer onder toezicht. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vandaag bekend gemaakt.

Het ziekenhuis werd sinds november vorig jaar extra in de gaten gehouden. De inspectie had een jaar geleden geconcludeerd dat het Diakonessenhuis niet genoeg leerde van medische fouten en dat het bestuur dat niet snel genoeg kon verbeteren. Bovendien gingen het bestuur en de medisch specialisten niet goed met elkaar om.

Inmiddels heeft het ziekenhuis enkele nieuwe bestuurders. Arie van Alphen, bestuursvoorzitter Diakonessenhuis: “We hebben duidelijke vorderingen gemaakt. Zo zijn het afgelopen jaar de bestuurlijke verhoudingen hersteld, hebben we zorgprocessen efficiënter ingericht, hebben we ons calamiteitenonderzoek verbeterd en hebben we de kwaliteit van zorg op locatie Zeist geborgd.”

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).