Diakonessenhuis stelt operaties uit vanwege oplopende aantal coronabesmettingen Diakonessenhuis stelt operaties uit vanwege oplopende aantal coronabesmettingen

Diakonessenhuis stelt operaties uit vanwege oplopende aantal coronabesmettingen

Diakonessenhuis stelt operaties uit vanwege oplopende aantal coronabesmettingen
Het Diakonessenhuis gaat operaties uitstellen vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen. Twee van de tien operatiekamers sluiten de deuren voor geplande operaties.

Het Diakonessenhuis gaat operaties uitstellen vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen. Twee van de tien operatiekamers sluiten de deuren voor geplande operaties.

Het aantal geconstateerde coronabesmettingen neemt toe, in Utrecht en de rest van Nederland. Om goede zorg te kunnen garanderen worden twee operatiekamers vrijgemaakt voor coronazorg. Het gevolg is wel dat twintig procent van de operaties uitgesteld gaat worden.

Het UMC Utrecht liet vanwege de snelle toestroom van het aantal coronapatiënten al eerder weten dat een deel van de reguliere zorg afgeschaald wordt. Het ziekenhuis schaalt af om personeel in te kunnen zetten voor de opvang van coronapatiënten.

Gekoppelde berichten

12 Reacties

Reageren
 1. Hans

  Nog geen enkele reactie gelezen op dit forum van de reaguurders die beweren dat het coronavirus slechts een ‘griepje’ is. Als ons Diakonessenhuis met een dergelijk alarmerend bericht komt kun je daar niet omheen. Een besmetting dus om uiterst serieus te nemen. Ik ben weer erg benieuwd naar alle relativerende opmerkingen en verwijzingen naar het ‘ Zweedse model’ etc. Graag lees ik die. Ook Willem Engel en diens discipelen zijn uiteraard van harte welkom om hun wijze inzichten in relatie tot de feiten hier aan den volke mee te delen.

 2. Thuisblijver

  In Nederland zijn er 302 ziekenhuizen en er liggen vandaag 1298 personen vanwege Corona in het ziekenhuis. Dus zo rond de vier personen per ziekenhuis (gemiddeld). Nu al afschalen?

 3. zeer bezorgde vader

  ik vind dit zorgwekkend. tijdens de eerdere ‘inteligente’ lockdown ik mijn vriendin bevallen van ons zoontje in het diak.
  dit was een gecompliceerde bevalling die helaas eindigde op een o.k. daarna naar nog een paar dagen intensieve zorg voor mijn kind en vriendin.

  dat het diak nu moet afschalen en de ‘reguliere’ zorg in drang komt is onacceptabel. toen mijn zoontje in het diak beviel hield heel NL zich nog aan de maatregels, nu gooien we er met de pet naar.

  meer levens dan allen die van corona patienten staan door het gedrag van velen op het spel!!!

 4. Uuutje

  @ Thuisblijver

  Sommige ziekenhuizen zijn klein en dan maakt 4 extra patiënten, waarvan sommigen intensieve verzorging nodig hebben en sowieso isolatie/ quarantaine nodig hebben vanwege de besmettelijkheid van dit virus, erg belastend en intensief. Dat betekend dat personeel misschien wel 6 dagen p/w dagen van 10 uur maakt.

  Centrum-ziekenhuizen hebben soms wel 20 covidpatiënten in huis en patiënten op de IC’s. Dat is voor ziekenhuizen erg belastend. Het is niet zo dat er normaliter dagelijks vele honderden-duizenden patiënten in een gemiddeld ziekenhuis liggen .

  Verder twijfel ik ergens aan je cijfer van 302 ziekenhuizen. Ik heel Noord-Limburg liggen bijv. maar 2 ziekenhuizen (met een klein ziekenhuisje net over de grens van Brabant erbij). Dan heb je al een vrij fors oppervlak van Nederland te pakken namelijk.

 5. Lombokker

  @Thuisblijver

  Het door u genoemde aantal van 302 ziekenhuizen klopt niet!
  Nederland telt 116 ziekenhuizen. Daarnaast zijn er ook nog 129 buitenpoli’s, maar daar zullen geen Covidpatiënten liggen.
  https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/ziekenhuiszorg/cijfers-context/aanbod

 6. Don

  Tijd om te kijken of er tussen de corona patiënten mensen zitten die de afgelopen weken zich nergens iets van aan getrokken hebben of familie hebben die in deze categorie thuishoren en die ze aangestoken kunnen hebben.

 7. Bart

  @Thuisblijver: 302? 116 zul je bedoelen. Daarvan zijn er dan ook nog een aantal volledig gespecialiseerd in bijvoorbeeld kanker. Deze moet je dus nog van de 116 afhalen want deze nemen geen Covid patiënten op.

 8. E Westerhoffbeekink

  Helemaal met Don eens omdat dit tenkoste gaat van mensen die zich wel aan de regels houden

 9. Ton

  @ Thuisblijver.
  Ik wordt steeds nieuwsgieriger.
  Was die 302 stuks een vergissing ?
  Of heb je dat aantal van een bron die vertelt “wat er werkelijk aan de hand is” ?
  Ik ben oprecht benieuwd.

 10. Thuisblijver

  Even een toelichting op het aantal van 302: Google maar op “hoeveel ziekenhuizen zijn er in Nederland 2020” en www. zorgkaartnederland.nl noemt het aantal van 302.
  Het aantal van 302 ziekenhuizen zal wel met hoofdactiviteit ziekenhuiszorg en revalidatiezorg behoren tot de SBI-klasse 85111, 85112, 85113 en 85114 (SBI = StandaardBedrijfsIndeling = CBS taal).
  Nu weet ik ook wel dat veel ziekenhuizen zich gespecialiseerd hebben en waarschijnlijk niet de zorg kunnen bieden voor wat betreft Corona.
  En ik weet ook wel dat ze in die ziekenhuizen die wel de corona patiënten behandelen het behoorlijk druk krijgen.
  Je kan namelijk niemand weigeren in het ziekenhuis. Zelfs mensen die te veel eten, roken en drinken of slecht handen wassen, geen anderhalve meter afstand houden, zonder gordel appen (een soort van eigen schuld) moeten daar altijd terecht kunnen.

 11. Ton

  @ Thuisblijver.
  Bedankt, duidelijk.
  Het lijkt erop dat de SBI- klasse 85111, 85112, 85113 en 85114 wel erg ruim is.

 12. HArry

  Persoonlijk ben ik er een beetje klaar met het huidige commerciële gezondheidssysteem. Veels te weinig bedden en nu ook nog geen reguliere zorg meer dankzij tien jaar afbraak en privatisering.
  Dat de zorg, waar je voor betaald hebt, niet meer geleverd kan worden komt door Rutte en niet door Corona.

  We betalen jaarlijks bakken aan zorgpremie. Als er eenzijdig geen zorg meer geleverd wordt, wordt het tijd dat de premie wordt terugbetaald. Dus commerciële verzekeraars jullie weten onze bankgegevens.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).