Dichte mist verwacht in Utrecht tijdens oud en nieuw; Waarschuwing voor weggebruikers | De Utrechtse Internet Courant Dichte mist verwacht in Utrecht tijdens oud en nieuw; Waarschuwing voor weggebruikers | De Utrechtse Internet Courant

Dichte mist verwacht in Utrecht tijdens oud en nieuw; Waarschuwing voor weggebruikers

Dichte mist verwacht in Utrecht tijdens oud en nieuw; Waarschuwing voor weggebruikers
Er wordt dichte mist verwacht tijdens en na de jaarwisseling in Utrecht. De ANWB waarschuwt daarom weggebruikers voor slecht zicht. In combinatie met vuurwerk kan de mist zelfs leiden tot plaatselijk zeer slecht zicht.

Er wordt dichte mist verwacht tijdens en na de jaarwisseling in Utrecht. De ANWB waarschuwt daarom weggebruikers voor slecht zicht. In combinatie met vuurwerk kan de mist zelfs leiden tot plaatselijk zeer slecht zicht.

De ANWB zegt dat er eerder verraderlijke situaties waren tijdens jaarwisselingen. “Tijdens de jaarwisselingen van 1993 en 2008 was het zicht zo slecht dat reizigers onderweg naar huis niet meer wisten waar ze waren. De politie adviseerde toen dringend om niet meer de weg op te gaan”, aldus de ANWB.

Het KNMI waarschuwt voor kans op zicht van minder dan 200 meter na de jaarwisseling en vraagt weggebruikers de snelheid aan te passen.

5 Reacties

Reageren
 1. Hetty

  Hartelijk dank voor deze waarschuwing. Toch maar beter niet naar vrienden vanavond, maar het thuis gezellig maken. Wil niet op 1-1-2020 in het ziekenhuis liggen.

 2. Koel Hoofd

  Die omstandigheden waren er ook ergens begin deze eeuw, 2003 of zo iets? Lang geleden in iedergeval, voor LR bewoonbaar was. In de binnenstad was er toen onmiddellijk na middernacht ‘zicht minder dan 10m’. Heel surrealistisch, een ‘off planet’ ervaring want orientatie kon alleen dankzij winkels.
  Niet fijn om door heen te moeten lopen want je kon bijna letterlijk plakken snijden van de lucht waar van alles in gebeurde maar niets in te zien was. Mensen staken ook maar lukraak beetje op hoop van zegen vuurwerk af want ze zagen toch niet waar het heen ging. Echter, extreem zwaar illegaal vuurwerk was toen niet te krijgen.

 3. J

  @ koel hoofd was idd surreëel en levensgevaarlijk. Ik vergeet nooit het uit de mist en bij vage politielichten oplichtende lichaam dat onder een laken lag midden op de Balijelaan. (Man op de weg aangereden tijdens het afsteken van vuurwerk, automobilist kon er niets aan doen.)

 4. Henk

  LR was al bewoonbaar in het voorgaande millennium. Op 14 oktober 1998 werd in de wijk Langerak de eerste woning opgeleverd. Fijne jaarwisseling allen en doe voorzichtig!

 5. Kadoendra

  @Henk

  Ik wens jou ook een fijne jaarwisseling en ik doe nu al heel voorzichtig, want ik zit met mijn kogelvrijevest en een helm op mijn hoofd voor de computer!

  Overigens heb ik voor mijn woning ook met spoed een aantal loopgraven aangelegd, want misschien wordt het om 24.00 pas echt goed heftig als onze DUIC vriend Scherpschutter enorm los gaat met zijn zware geschut!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).