Dierenambulance helpt eendje met elf jongen eindje op weg bij St. Antonius Ziekenhuis Dierenambulance helpt eendje met elf jongen eindje op weg bij St. Antonius Ziekenhuis

Dierenambulance helpt eendje met elf jongen eindje op weg bij St. Antonius Ziekenhuis

Dierenambulance helpt eendje met elf jongen eindje op weg bij St. Antonius Ziekenhuis
Foto's: Dierenambulance Utrecht
De Dierenambulance Utrecht heeft een moedereendje onlangs een eindje op weg geholpen. De eend had haar elf eieren uitgebroed, maar haar kroost kon niet zelf van het dakterras van het St. Antonius Ziekenhuis wegkomen. En dat was niet voor het eerst.

De Dierenambulance Utrecht heeft een moedereendje onlangs een eindje op weg geholpen. De eend had haar elf eieren uitgebroed, maar haar kroost kon niet zelf van het dakterras van het St. Antonius Ziekenhuis wegkomen. En dat was niet voor het eerst.

De eend wilde met haar elf jongen naar de sloot lopen, maar de jonkies kunnen volgens de Dierenambulance niet zonder hulp van het dakterras van het ziekenhuis komen. De Dierenambulance werd dan ook ingeschakeld.

Die wist er wel raad mee, want het is het derde jaar op rij dat de medewerkers deze moedereend te hulp schieten. “Ieder jaar krijgen we te maken met jonge eendjes en ook hierbij hebben we ieder jaar onze vaste ritjes”, schrijft de Dierenambulance Utrecht op Facebook. “Dit keer was onze dame van het St. Antonius Ziekenhuis op het dakterras weer aan de beurt.”

Tekst loopt door onder de afbeelding

Toen de Dierenambulance aankwam, bleek dan ook dat moedereend de gang van zaken nog kende. “Terwijl wij naar haar toeliepen, vloog mevrouw al naar de taxiparkeerplaats.” De Dierenambulance deed de jonkies in een reismandje. “Eenmaal beneden stond moedereend nog netjes op ons te wachten”, schrijft de Dierenambulance.

Moeder wandelde vervolgens geduldig mee met de medewerkers van de Dierenambulance, die met haar jonkies achter haar aankwam. Moeder en kroost zijn uiteindelijk veilig bij de sloot afgeleverd, zoals te zien op onderstaand filmpje.

10 Reacties

Reageren
 1. Kadoendra

  Feel good news, daar wordt een mens gelukkig van!

 2. De Vries

  Lief!

 3. Koel Hoofd

  Slimme eend

 4. JdV

  Geweldig. Jammer dat er in Utrecht geen geld is voor dit soort zaken. Herinner me dat er recent een aantal organisaties de deuren moesten sluiten die soortgelijk goed werk doen. De gemeente zou meer geld moeten reserveren voor dit soort doelen en minder voor andere zaken rondom cultuur en fietsverwennerij.

 5. Isabelle

  Schattig en hilarisch filmpje!!

 6. Maria

  Lieve medewerkers van dierenambulance Utrecht
  Jullie zijn helden!
  Prachtige dierenliefhebbers!
  Namens alle dieren BEDANKT❤️
  Petje af!
  Lieve groetjes
  Maria

 7. Robin

  @Jvd. Het is een ieder vrij om organisaties/stichtingen te ondersteunen. Ook in Utrecht. De dierenambulance ziet uw donatie graag tegemoet. Het hoeft niet altijd van de gemeente te komen.

 8. Herman

  Lief, leuk en schattig!
  Even niet denken aan alle ellende in de wereld en ons rijk rekenen dat er überhaupt zoiets als een dierenambulance bestaat.

 9. JdV

  @robin. Klopt. Dus steun ik het asiel in Utrecht, de Ezelsocieteit in Zeist en nog wat dierenstichtingen.

 10. Clara stofkooper

  Mooi werk van de dieren ambulance. Weer een gelukkige moeder met kinderen!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).