Dierenspeciaalzaak Speelberg in Zuilen gaat sluiten | De Utrechtse Internet Courant Dierenspeciaalzaak Speelberg in Zuilen gaat sluiten | De Utrechtse Internet Courant

Dierenspeciaalzaak Speelberg in Zuilen gaat sluiten

Dierenspeciaalzaak Speelberg in Zuilen gaat sluiten
Bron: Google Maps
Dierenspeciaalzaak Speelberg Utrecht aan de Burgemeester van Tuyllkade in Zuilen gaat sluiten. In oktober van dit jaar zou de winkel 50 jaar bestaan, maar dit jubileum wordt niet gehaald.

Dierenspeciaalzaak Speelberg Utrecht aan de Burgemeester van Tuyllkade in Zuilen gaat sluiten. In oktober van dit jaar zou de winkel 50 jaar bestaan, maar dit jubileum wordt niet gehaald.

De deuren sluiten namelijk al op 25 augustus. In een bericht op de Facebookpagina van de dierenspeciaalzaak staat dat de winkel dicht gaat vanwege economische redenen. Daarnaast worden alle klanten bedankt in het bericht. “Oktober 2018 dachten wij ons 50-jarige bestaan met u te vieren. […] Wij (het team) Mirjam, Daphne, Jan en de familie H. Speelberg, willen alle klanten die ons al die jaren trouw zijn geweest daarvoor hartelijk bedanken.”

De aankondiging heeft in de korte tijd dat het online staat al veel reacties opgeroepen. In die reacties wordt vaak gerefereerd aan de papegaaien van de winkel. “We gaan ook de papegaaien missen”, “ik vond jullie papegaai altijd geweldig” en “vroeger als kind naar de papegaai kijken” is onder andere terug te lezen in de reacties.

Er is ook een vestiging van Dierenspeciaalzaak Speelberg in Amersfoort, en die winkel blijft wel open.

6 Reacties

Reageren
 1. Bertje 030

  Kijk onder het artikel naar het kopje “lees meer” de tijd is hard voor leuke beeld en sfeerbepalende winkels.

 2. Claudia + Sol

  Iedereen van het team sterkte, ik ga jullie missen net als mijn hond Sol. Een zaak met een hart, ik denk terug aan de feestelijkheden met lekkers voor alle dieren, ballonnenbeesten voor de kinderen. Een plek om de vogels tijdens de vakantie een goede plek te geven. Aan de vriendelijkheid, de steun voor de dierenvoedselbank, een vriendelijk woord een praatje, mensen die water neerzetten voor de vogels op het grasveld tegenover met de hitte zeer nodig. Hopelijk zijn er schulden en kunnen de medewerkers elders weer aan de slag. Speciaalzaken hebben het zwaar , de grote commercie zorgt ervoor dat prijzen zo laag zijn dat consumenten daar voor kiezen. Dank voor de goede zorg, jammer voor Zuilen en spijtig voor jullie.

 3. Claudia + Sol

  Geen schulden bedoel ik… oeps..

 4. Zuilense Vogel

  Inderdaad namens alle vogels aldaar op de Bernardlaan bedankt voor jullie goede zorg! Was erg nodig tijdens die hitte!

 5. Frits

  Winkels komen, winkels gaan. Vervelend voor de goede speciaalzaak is dat ze te maken hebben met twee junks. De vastgoedeigenaren zijn verslaafd aan de torenhoge huren. De consument is verslaafd aan de laagste prijs en koopt het hondenvoer liever bij de Action, en klaagt daarna steen en been als zo’n fijne winkel als deze vertrekt en waarschijnlijk wordt vervangen door de zoveelste Action, Kruidvat of Etos.

 6. bee

  ze wisten hun prijzen ook wel daar en als je even rond wilt kijken in die zaak staat er gelijk iemand in je nek te hijgen of ze je ergens mee kunnen helpen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).