Dierenweide Park Oog in Al lijkt gered | De Utrechtse Internet Courant Dierenweide Park Oog in Al lijkt gered | De Utrechtse Internet Courant

Dierenweide Park Oog in Al lijkt gered

Dierenweide Park Oog in Al lijkt gered

Vorig jaar liet de Utrechtse gemeenteraad weten dat zij niet langer de Utrechtse dierenweides gaan onderhouden, maar dat bewoners die de dierenweides in eigen beheer wilden behouden wel ondersteund zouden worden. De dierenweide in park Oog in Al lijkt inmiddels genoeg vrijwilligers te hebben om te blijven bestaan. 

De wijkwethouder heeft bewoners tot 1 januari 2015 gegeven om genoeg vrijwilligers bij elkaar te krijgen. Nu al is duidelijk dat er een grote bereidheid is om de dierenweide in zelfbeheer te nemen. Binnen een maand hebben meer dan 30 mensen zich gemeld.

Inmiddels hebben de bewoners een stichting opgericht voor het zelfbeheer van de dierenweide. Vrijwilligers zijn er inmiddels genoeg, maar omdat de stichting streeft naar een dubbele bezetting gedurende het hele jaar, kunnen mensen zich nog steeds aanmelden.

Voor de vrijwilligers betekent het aanmelden voor het project dat zij gedurende minimaal één week per jaar dagelijks de herten voeren, het terrein schoonhouden en waken over de gezondheid van de dieren. De gemeente heeft toegezegd de kosten van voer, mestafvoer en dierenarts (wanneer nodig) te zullen vergoeden.

Binnenkort praten gemeente en stichting verder over de overgang naar zelfbeheer. Vrijwilligers kunnen zich nog aanmelden op www.parkooginal.nl

5 Reacties

Reageren
 1. Geerke van Blijenberg

  Wat een onzin, een derde van zo’n park reserveren voor een stel een uur in de wind stinkende hoefdieren terwijl het park binnenkort door veel meer mensen bezocht zal worden in verband met de nieuwbouw. Weg met die herten, een extra speelweide midden in park Oog in Al is goedkoper en urgenter.

 2. Rob van Dam

  Helemaal mee eens Geerke,
  Wordt er ook gekeken naar hoeveel mensen de herten niet willen onderhouden?
  Ik denk dat er veel meer mensen meer kansen zien voor het park zonder herten dan met herten.

 3. Remko

  Ik vind hertenvlees heerlijk en woon in Oog in al. Wat mij betreft verdelen we zo rond de kerstdagen de vleesopbrengst en doen we iets echt nuttigs voor de wijk met het terrein. Ik weet zeker dat er veel meer mensen van het hertenkamp af willen dan dat er mensen zijn die het willen behouden. Maar ja, veranderen… da’s lastig.

 4. Joanneke

  Ja, daar sluit ik me bij aan. Nooit begrepen wat die herten daar nou doen in zo’n klein park (of beter gezegd plantsoen).
  Beter die herten verzamelen op één plek, bijvoorbeeld het Juliana Park. Daar is meer ruimte en zijn ze beter te zien. In zo’n kinderrijke wijk als Oog in Al zou veel meer behoefte zijn aan een grotere speeltuin.

 5. Jos

  Vond het een leuk bericht totdat ik de reacties las. Ik verbaas mij over deze zure en flauwe reacties! Zijn er een keer een paar mensen die uit zichzelf iets willen doen, is het weer niet goed!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).