Dijksma waarschuwt fans FC Utrecht en PSV: ‘Wedstrijd kan maar beter zonder ingrijpen van ME verlopen’ Dijksma waarschuwt fans FC Utrecht en PSV: ‘Wedstrijd kan maar beter zonder ingrijpen van ME verlopen’

Dijksma waarschuwt fans FC Utrecht en PSV: ‘Wedstrijd kan maar beter zonder ingrijpen van ME verlopen’

Dijksma waarschuwt fans FC Utrecht en PSV: ‘Wedstrijd kan maar beter zonder ingrijpen van ME verlopen’
Burgemeester Sharon Dijksma
Als de Mobiele Eenheid zondag moet ingrijpen bij het duel tussen FC Utrecht en PSV, spelen beide clubs volgende keer zonder publiek tegen elkaar in de Galgenwaard. Dat schrijft burgemeester Sharon Dijksma als reactie op een confrontatie die aanhangers van beide club vrijdagavond zochten, maar wat door ingrijpen van de politie werd voorkomen.

Als de Mobiele Eenheid zondag moet ingrijpen bij het duel tussen FC Utrecht en PSV, spelen beide clubs volgende keer zonder publiek tegen elkaar in de Galgenwaard. Dat schrijft burgemeester Sharon Dijksma als reactie op een confrontatie die aanhangers van beide club vrijdagavond zochten, maar wat door ingrijpen van de politie werd voorkomen.

De politie werd vrijdagavond rond 21.30 uur getipt over een mogelijke confrontatie tussen twee groepen voetbalsupporters. Zij zouden op een parkeerplaats aan de Herenweg in Maarssen met elkaar op de vuist gaan.

Meerdere agenten uit verschillende regio’s reden vervolgens naar deze locatie en bij aankomst zagen zij verschillende voertuigen staan. “Bij controle zijn diverse slagwapens aangetroffen. Zes mannen in de leeftijd van 22 tot 30 jaar uit Utrecht en Stichtse Vecht zijn aangehouden. Twee verdachten zijn met een bekeuring na verhoor vrijgelaten. De andere vier verdachten zitten nog vast”, aldus de politie. Uit onderzoek bleek dat het ging om aanhangers van FC Utrecht en PSV.

Dijksma

Burgemeester Sharon Dijksma schreef zaterdag in een reactie daarop het volgende op sociale media. “Zondag spelen FC Utrecht en PSV hun wedstrijd. Het moge duidelijk zijn dat deze wedstrijd maar beter zonder ingrijpen van de ME kan verlopen. Anders is het volgende treffen tussen de clubs in Utrecht wat mij betreft zonder publiek. Er zijn grenzen aan wat we kunnen accepteren.”

De wedstrijd wordt zondag om 12.15 uur gespeeld in de Galgenwaard.

16 Reacties

Reageren
 1. Lombokker

  Sowieso idioot dat de ME bij voetbalwedstrijden preventief aanwezig moet zijn.
  Bovendien zijn de kosten voor de belastingbetaler, terwijl er in het betaald voetbal vele miljarden omgaan. Laat die voetbalclubs zelf maar (meer) beveiliging inhuren, of stuur ze op zijn minst de rekening voor de inzet van de ME. Geld zat, kijk alleen al naar de achterlijke hoge salarissen die de spelers krijgen, om nog maar te zwijgen over de transfersommen die betaald worden.

 2. W

  Was niets aan de hand in het stadion vanmiddag. Alles rustig verlopen en een leuk resultaat tegen de koploper 1-1.

 3. C.

  @W Dan nu even de (reële) rekening opmaken van wat deze ‘grandioze’ overwinning op PSV de belastingbetaler heeft gekost. En dan heb ik het niet over die halve zolen van verkeersregelaars, die ongecoördineerd het verkeer staan te regelen op o.a. de kruising Stadionlaan-Adriaen van Ostadelaan; dat zijn ongetwijfeld mensen die voor een minimumloon danwel met behoud van uitkering hun dienst draaien en zich belangrijk voelen; maar wel over de politiemacht en eventueel ME die in grote getale rondrijden of achter de hand worden gehouden. Ten slotte spreken we niet over de rotzooi die er na zo’n wedstrijd in de buurt achterblijft. Rekening doorsturen naar de FC of weldoener Van Seumeren.

 4. Fred

  Waanzin! Waarom zouden 20.000 mensen de dupe moeten zijn van een vechtpartij tussen 20 mensen die buiten de wedstrijd om, en op een heel andere locatie dan de wedstrijdlocatie, plaatsvindt? Buitenproportionele reactie van de burgemeester.

 5. Koel Hoofd

  @Lombokker
  Dat is al meer dan 4 decennia traditie, dat is langer dan de gay pride bestaat, waar maak je je druk om? De politie is intussen wel gespecialiseerd in hooligans en hooliganism, wat ook blijkt uit de preventieve interventie.
  Persoonlijk vind ik het belachelijk dat politie en ME nodig is om die hersenloze soepkippen van XR van de snelwegen af te slepen. Ik had ze laten zitten en met emmertje popcorn toegekeken hoe ze plat gereden worden. Immers, geen beter vermaak dan leedvermaak en ze bieden zich toch gratis aan?

 6. Erretje

  Zij is niet goed.

 7. Trouwe Fan

  Begrijpelijk maar, waarom moet de goede onder het kwade lijden?

 8. markie

  Mensen die maar roepen: stuur de politie rekening maar. Dat is het begin van het einde. Dat kun je doortrekken naar zoveel andere zaken…en dat lijkt me nu niet echt de bedoeling en wenselijk. Slecht opgevoede kinderen die uithaler worden: hun ouders politiekosten laten betalen, een sitdown op CS, rekening sturen, XR: de rekening sturen aan Carice (want die is rijk, net als van seumeren).

  Dat het minder kan, zeker. Maar van grootschalige inzet zoals jaaaaren geleden, is al lang geen sprake meer. Mensen denken nog steeds dat het elke week schering en inslag is, wat gewoon niet zo is.

  De redenatie van Dijksma is bijna populistisch. Als je dit soort dingen roept, doe het dan bij alles. Een vechtpartijtje waar drank in het spel is: ik sluit alle slijters, een daad met islamitisch terroristisch motief: ik sluit alle moskeeën en meer…

  Iemand die whataboutism roept: in 1, 2, 3

 9. BW

  @Koel Hoofd
  Dagelijks is leesbaar dat je voor een enigszins doordachte analyse een koeler hoofd nodig hebt dan dat van jou, maar dit is wel weer een parel: “… al meer dan 4 decennia traditie…”, “…waar maak je je druk om?”

  Nou ehm, hij (en ik en vele anderen) maken zich druk om het feit dat die verachtelijke traditie al meer dan 4 decennia voortduurt en dan laat ik de volstrekt irrelevante whataboutism over XR nog maar ff lopen.

 10. Paul

  Aha, dus dat is de norm van deze burgemeester? Iets waar de club FC Utrecht part noch deel in heeft,worden ze dan voor gestraft?

  Trek ze dat dan ook door bij andere incidenten in de stad, bvb bij cafés of actueler….overlastgevers bij het AZC, gaat dat dan ook dicht?

  Belachelijke reactie van deze omhoog gevallen mevrouw.

  Ik zie haar 20 jaar geleden nog zitten naast Henk Bres in het Lagerhuis van Marcel van Dam….en nu burgemeester….lol.

 11. Pee

  Miljoenen neertellen voor een speler maar geen geld om de politie en M.E. te bekostigen.
  Word tijd dat dat ook voor eigen rekening komt.

 12. Remco

  Wat een ongelooflijk slechte ongefundeerde reacties weer.

  Clubs in het betaalde voetbal zijn zelf verantwoordelijk voor de veiligheid in het stadion, en afwikkeling van verkeer e.d buiten het stadion. Hier geven ze samen met hele goede Camara systemen heel veel geld per seizoen aan uit.

  Politie, dus dus vrijwel nooit hoeft in te grijpen IN het stadion , is zoals altijd verantwoordelijk voor de openbare veiligheid buiten het stadion.

  Dan de kosten, betaald voetbal levert aan BTW, loonbelasting, aczijns e.d ruimschoots genoeg op aan de schatkist om de inzet van politie te bekostigen

 13. Frits

  Beste Lombokker,

  Voetbalclubs betalen ook belasting. Ja, ook over die ‘miljarden’ aan transferinkomsten o.a.. Dus jouw belastingcentjes blijven vast over voor andere ‘leuke’ kosten voor de staat.

 14. Vak J

  Is dit de nieuwe retoriek van deze burgervrouw?

  Iets wat buiten de stadsgrenzen gebeurd, en dan maar gelijk het mes op de club FCUtrecht zetten?

  Het is allemaal zo hypocriet, als voetbalsupporters ajax supporters bashen met liedjes worden ze terug gestuurd. Als honderden Palestijnse betogers op CS en in de stad anti joodse liederen zingen wordt het gedoogd!

  Als ER wederom op een snelweg gaat zitten, en daar levensgevaarlijke situaties uit ontstaan krijgen ze van het OM een kopje koffie en een koek, aldus het OM gisteren op NPO 1 bij WNL . Een gigantische politiemacht word dan opgetrommeld die vervolgens niets doet.

  Asielzoekers die dagelijks problemen veroorzaken word weinig mee gedaan, sluiten we dan ook maar het AZC bij Oog in Al? maar ja voetbalsupporters is een makkelijk onderwerp he!

  @ Pee
  De FC betaald heel veel belasting over verkochte kaartjes, horeca en transfers, wederom niet goed geinformeerd.

  Maar Pee, wie moet dan al die kosten betalen van de politiemacht die bij bvb klimaatdemonstraties zijn? Je weet zelf het antwoord al…..

 15. W

  Wat er op een vrijdagavond is gebeurd, staat los van de voetbalwedstrijd op zondag.
  De burgemeester doet wat stoere uitspraken voor de bühne. Denk dat ze zelf ook wel snapt dat het allemaal niet werkt zo…
  Eerder zaten de burgemeesters nog wel eens gezellig in het stadion op zondag…

 16. Maria

  Het gaat niet alleen over de kosten , maar over de weekenddiensten politie, zij worden weggehaald uit de wijken .Toen mijn oude moeder beroofd werd was er geen politie, ook niet bij inbraak in haar huis .Er is al een tekort aan mankracht en er zijn toch belangrijker taken dan aanwezig zijn bij voetbal

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).