Dinsdag code oranje vanwege zeer hoge temperaturen in Utrecht Dinsdag code oranje vanwege zeer hoge temperaturen in Utrecht

Dinsdag code oranje vanwege zeer hoge temperaturen in Utrecht

Dinsdag code oranje vanwege zeer hoge temperaturen in Utrecht
Archieffoto. Foto: Robert Oosterbroek
Het KNMI heeft voor dinsdag code oranje afgegeven in Utrecht. Er worden temperaturen afgegeven van 38 tot 39 graden en dat is voor het KNMI reden om de code geel die maandag geldt dinsdag op te schalen naar code oranje.

Het KNMI heeft voor dinsdag code oranje afgegeven in Utrecht. Er worden temperaturen afgegeven van 38 tot 39 graden en dat is voor het KNMI reden om de code geel die maandag geldt dinsdag op te schalen naar code oranje.

Het wordt maandag en dinsdag tropisch warm in Nederland en het Nationaal hitteplan van het RIVM is van kracht. Maandag ligt de maximumtemperatuur nog tussen de 30 en 35 graden, maar dinsdag wordt het nog warmer.

In het midden en zuiden van het land kan het vanaf het einde van dinsdagochtend tot in de avond zeer warm worden, met maximumtemperaturen van 38 tot 39 graden. Code oranje geldt in Utrecht van 11.00 tot 21.00 uur.

Het KNMI adviseert mensen om genoeg te drinken, hun woning koel te houden en lichamelijke inspanning te beperken. De gemeente Utrecht kwam vorige week ook met een hitteplan.

Gekoppelde berichten

15 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Nou, dan maar snel ff de hele dag de airco’s aan in huis. Dat zal de hulp ook fijn vinden, dan is het bij ons minder warm dan bij haar zelf thuis 🙂

 2. J.Pal

  Lekker!

 3. Realist

  Code oranje voor een warme dag.. het moet niet gekker worden.

 4. Scherpschutter

  Héérlijk man! Dag lang gin-tonics tanken in de zon met een sigaartje en sfeervol muziekje erbij, af en toe lekker in het zwembad plonzen, BBQ’tje aan voor een mooie dikke gemarmerde steak en in de avond heerlijk koel binnen vertoeven in de airco.

  Nu al zin in! Life is good.

 5. Utrechtvoorutrecht

  @JdV en@SS Kunnen jullie ook aangeven wat jullie morgen gaan doen? Ik zit op het puntje van mijn stoel!

 6. Moniek

  Après nous le déluge, Scherpschutter?

 7. Koel Hoofd

  Mwah, bijna 16u en KNMI had de perfecte voorspelling voor De Bilt, 35C.
  Vind het beetje overtrokken, code oranje.
  Half Nederland ligt nu in het eigen vet gaar te smoren aan de zuid Europese stranden, daar is het nog veel heter dan hier en ze betalen er ook nog voor om in die hitte te kunnen bakken. Hoor je niemand over code oranje…

 8. Maarten

  Inderdaad Moniek, het ikke-gehalte van FVD-ers als de niet eens in Utrecht wonende floddertje is weer als vanouds. In plaats van mee te denken en mee te werken zijn ze onderdeel van het probleem. Maar dat maakt ze niet uit, het gaat alleen om henzelf. Treurig.

 9. Moniek

  @Maarten
  De gin-tonics, het sigaartje en de gecremeerde steak, alsmede de zon zijn allemaal bijdragen aan… uweetwel. Zou-ie het met opzet doen?

 10. PeterH

  Ben nog maar ffe lekker gaan klussen, maar niet in de volle zon. Bidonnetje water erbij, geen probleem. Was ruim 32 graden op mijn werkplek. Misschien doen we te panisch?
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

 11. Scherpschutter

  @Moniek 17:15

  Moniek toch…Alsof ik niet weet hoe ik een steak moet grillen! Een mooie dikke gemarmerde steak liefst een dag vantevoren royaal zouten met grof zeezout. Twee uur voor bereiding uit de koelkast halen. Dan een reverse sear op het eitje tot 54 graden met wat rookhout (Amerikaanse hickory), even laten rusten, eitje naar 300 graden opstoken en in 2-3 minuutjes een prachtig korstje grillen terwijl je de steak bestrijkt met boter. Blozende perfectie.

 12. passalacqua

  @scherpschutter
  de eenzaamheid en het door niemand gehoord worden IRL druipt van iedere reactie af, ga leven ipv u online beter voordoen dan u bent…

 13. Hoera

  @Floddertje, net als bij champagne heb je dus geen idee. Hahaha! Een steak 24 uur van tevoren zouten? Hahaha!

 14. Scherpschutter

  @Hoera

  Toegegeven, dat was ook mijn eerste gedachte toen een chef van naam mij deze truc leerde.

  Een steak moet je absoluut 24 uur vantevoren zouten. Dit trekt het vocht uit de steak, dat vocht vermengt zich met het zout en trekt vervolgens de steak weer in. Het resultaat is een steak waarbij het grove zeezout (Maldon is perfect) tot in de kern van de steak is ingetrokken, waarmee de smaak van het vlees enorm verrijkt wordt. Zout zit niet op je vlees, maar in je vlees. Umamibom. Ongelofelijk lekker en beslist niet té ziltig. Altijd perfect op smaak.

  Wat u bovendien zult merken is dat uw steak een ontzettend aantrekkelijke natuurlijke knalrode kleur krijgt. Een prachtig effect als je de steak na bereiding trancheert. Afsluitend zult u merken dat uw steak veel minder vocht verliest in het bereidingsproces, zowel tijdens het bakken als het rusten/aansnijden.

  Ik stel voor dat u dit advies van een steak connaisseur eens probeert en ik garandeer dat u uw steaks nooit meer anders zult willen. Zouten met royaal grof zeezout, 24 uur van tevoren. Doen.

 15. Moniek

  Ik had het niet over uw onmiskenbaar excellente kookkunsten, Scherpschutter, maar eufemistisch over de door u genoemde kankerbevorderende zaken. Maar u moet het natuurlijk helemaal zelf weten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).