Directe sluiting dreigt voor Supermarkt Kippersluis: ontruimingsploeg klaar om inventaris op straat te gooien | De Utrechtse Internet Courant Directe sluiting dreigt voor Supermarkt Kippersluis: ontruimingsploeg klaar om inventaris op straat te gooien | De Utrechtse Internet Courant

Directe sluiting dreigt voor Supermarkt Kippersluis: ontruimingsploeg klaar om inventaris op straat te gooien

Directe sluiting dreigt voor Supermarkt Kippersluis: ontruimingsploeg klaar om inventaris op straat te gooien

Het personeel van Supermarkt Kippersluis aan de Biltstraat wist gisteren niet wat ze meemaakte. Een doodgewone donderdag dreigt voor hen op een drama uit te lopen. Een ontruimingsploeg slaat klaar om de zaak leeg te halen.

Het lijkt het dieptepunt te worden in de strijd die Kippersluis (voorheen Super De Boer) voert tegen Jumbo. Deze supermarktketen nam Super de Boer over en wilde ook de zaak aan de Biltstraat overnemen. Kippersluis begon er echter de zaak onder eigen naam en zag zich sindsdien geconfronteerd met de juristen van Jumbo. De sluiting die Kippersluis boven het hoofd hing, lijkt nu een feit te worden. In een kort geding heeft men gisteren nog geprobeerd ontruiming te voorkomen maar daar ging de rechter niet in mee.

Op dit moment wacht een ontruimingsploeg op een seintje van de deurwaarder om tot actie te kunnen overgaan. Dit betekent concreet dat de hele inventaris op straat zal worden gegooid. Er staat een vuilniswagen klaar om het voedsel door te draaien. Klanten reageren woedend op de aangekondigde ontruiming. Kippersluis heeft vijftig man personeel in dienst.

(later meer)

20130711_110913 20130711_110942 20130711_110946

13 Reacties

Reageren
 1. Ton

  Hoe het juridisch zit, kan ik geen oordeel over vellen. Maar als er al ontruimd moet worden zorg er dan voor dat het voedsel naar de voedselbank gaat

 2. Jochem van Eijsden

  Ik ben het met je eens Ton, ik heb zonet Stichting De Tussenvoorziening gebeld en die wist er niets van af. Ze vonden het ook doodzonde en naar ik dacht gaan ze er nu meer informatie over inwinnen.

 3. Klant

  Geef het gewoon weg aan je klanten i.p.v. de voedselbank. De klanten die verdienen het gewoon meer.

 4. MichielK

  Inderdaad, Jumbo zal ongetwijfeld juridisch gelijk hebben, maar zorg dat het voedsel nog ergens goed terecht komt en vernietig het niet.

 5. joop kools

  Inderdaad juridisch… maar dan toch wel weer de macht van “het grootkapitaal”. en dan nog, zo omgaan met de mensen die er werken en de spullen en voedsel is waarde(n)loos

 6. Jochem van Eijsden

  Beste Klant, wat een onzin. “Klanten” kunnen altijd nog naar een andere supermarkt gaan om eten te kopen, mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank niet. Daarbij is, als eerste, de term “klant” een erg lastig begrip, heeft u het over vaste klanten (en wanneer ben je een vaste klant?) of ieder willekeurig persoon die minstens een keer iets heeft gekocht in die winkel? Zoals u ziet, zonder definitie is het einde zoek. Als tweede moet het begrip “verdienen” nader verklaard worden in deze context, in de eerste plaatst omdat de term “klant” niet duidelijk is waardoor termen zoals “loyaliteit” erg onduidelijk zijn, en in de tweede plaatst omdat verdienen nooit “gewoon” is; voordat men iets verdient moet daar een specifieke handeling van “het verdienende mens” voorafgaan. Nu rest de vraag: wat was die handeling? Op deze vraag antwoorden in termen van loyaliteit (door middel van daar boodschappen doen) is dus niet meer voldoende omdat we nu al hebben gezien dat dat een erg vaag begrip is. Als laatste: wanneer u het echter heeft over de klanten die as we speak daar in de winkel zijn en gratis eten “verdienen”, dan snap ik er helemaal niets meer van, want dan is de inhoud van het verdienen (in deze context): Je verdient gratis eten van de Kippersluijs als je nu toevalligerwijs tijd heb om langs te komen, het maakt hierbij niet uit of je ooit eerder in deze winkel bent geweest. Noemt u dat verdienen, beste Klant?

 7. Pepijn Zwanenberg

  Wethouder de Rijk probeert het voedsel, zoals hier ook al gesuggereerd, inderdaad naar de voedselbank te krijgen.

 8. Coen

  Prima winkel Kippersluis, ga zeker de Jumbo boycotten, en hulde aan Mirjam de Rijk als het haar lukt het voedsel een goede bestemming te geven!

 9. Anaal Digitaal

  Ach die Pepijn wat fijn,dat is weer even andere kost als de bewoners van kanaleneiland,goedkoop scoren met de voedselbank,bravo groene rakker.
  Controleer gelijk even of de deurwaarder de RHD heeft ingehuurd,die met het logo van jou gemeente de boel afvoerd,maarja een dubbele pet daar malen linkse rakkers niet om of niet Pepijn,o ja neem je nu wel de telefoon op.

  Dag Pepijn wat fijn.

 10. Van Pimpelen

  … er wordt, niet enkel ter wille van de alliteratie, heel wat stront gestrooid te dezer. Het treft me ‘n bericht te lezen van Pepijn Z. op een publiek medium als duic; echter, heeft hij zijn invloed op het toewijzingsbeleid der Gemeente Utrecht aangaande (vestigings-)vergunningen kunnen doen laten gelden? Ik vrees met vrezen.
  De Amsterdamsestraatweg wordt wederom herveropgeschoond -las ik twintig jaar terug al, Kop van Lombok is [C]spielerei[c] voor projectontwikkelaars, Voorstraat wordt een doorgangsstraat voor snel één biertje, een cappuccino, of een opgeschuimd imago; laat de aholdisering voor zich spreken!
  Rest mij één vraag voor Rectaal Anaal: woont u binnen de utrechtse singels? Heeft u de afgelopen tien jaar minder dan drie keer Hoog Chagarijne betreden? Indien u werkloos bent is er wellicht werk voor u weggelegd…

 11. Klant

  Jochem steek je linkse gelul in je linkse hol!

 12. Jochem van Eijsden

  Beste klant, ik zal mij over uw suggestie buigen. Voorafgaand daaraan wil ik nog wel zeggen dat ik in mijn reactie vrijwel geen politiek statement maak, ik vroeg enkel om definities en om een uitleg van uw uitspraak. Schijnbaar gaat u mensen suggereren om abstracte zaken in hun hol te steken wanneer u wordt gevraagd om na te denken, dus ik zal het hier maar bij laten.

 13. Anaal Digitaal

  De voedselbank zou inderdaad een uitstekende oplossing zijn,maar om dit nu op de DUIC politiek uit te buiten vind ik echt een politieke lullo actie.
  En neem je nu wel de telefoon op Pepijn Z,zoals voor de bewoners van kanaaleiland waar je zo mee begaan was.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).