Dit is de uitslag voor de waterschappen in Utrecht: Water Natuurlijk grootste in Rijnlanden | De Utrechtse Internet Courant Dit is de uitslag voor de waterschappen in Utrecht: Water Natuurlijk grootste in Rijnlanden | De Utrechtse Internet Courant

Dit is de uitslag voor de waterschappen in Utrecht: Water Natuurlijk grootste in Rijnlanden

Dit is de uitslag voor de waterschappen in Utrecht: Water Natuurlijk grootste in Rijnlanden
De voorlopige uitslag van de verkiezingen van De Stichtse Rijnlanden is bekend: Water Natuurlijk is wederom de grootste partij met 7 zetels, gevolgd door vier partijen met 3 zetels.

De voorlopige uitslag van de verkiezingen van De Stichtse Rijnlanden is bekend: Water Natuurlijk is wederom de grootste partij met 7 zetels, gevolgd door vier partijen met 3 zetels.

Water Natuurlijk blijft de grootste partij in het algemeen bestuur van De Stichtse Rijnlanden. De partij behaalde 7 zetels, 1 meer dan in 2015. Coalitiepartijen VVD en CDA hebben beide een zetel ingeleverd. De voorlopige uitslag is (met tussen haakjes het verschil met 2015):

Water Natuurlijk: 7 (+1)
VVD: 3 (-1)
CDA: 3 (-)
PvdA: 3 (-)
Partij voor de Dieren: 3 (-)
Waterschap@inwonersbelangen: 1 (1)
ChristenUnie: 1 (1)
Algemene Waterschaps Partij: 1 (1)
50PLUS 1 (+1)
SGP: 0 (-1)

De definitieve uitslag wordt maandag bekend.

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht

Een gedeelte van Utrecht stemde voor het waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Daar werd de VVD met 5 zetels de grootste gevolgd door drie andere partijen met 4 zetels. De voorlopige uitslag in dat gebied is (met tussen haakjes het verschil met 2015):

VVD: 5 (-)
PvdA: 4 (-1)
Water Natuurlijk: 4 (-)
Partij voor de Dieren: 4 (+1)
CDA: 2 (-1)
De Groenen: 2 (+1)
50PLUS: 1 (-)
ChristenUnie: 1 (+1)
Socialistische Waterschapsvereniging 0 (-1)

Provinciale Staten

In de verkiezing voor de provincie werd nieuwkomer Forum voor Democratie in de voorlopige uitslagen de derde partij in de provincie Utrecht met 6 zetels. GroenLinks verdubbelde in de provincie naar 8 zetels en zou samen met VVD (ook 8) nu de grootste partij worden. D66 levert in en gaat naar 5 (in 2015 nog 9).

Lees hier meer over de uitslag en hoe de stad heeft gestemd voor de provinciale staten.

Gekoppelde berichten

2 Reacties

Reageren
  1. Angelique

    Hoeveel hebben blanco gestemd?
    Dat wordt vaak gebruikt als proteststem en is daarom dus ook interessant.

  2. Martin

    Volgens mij zijn die cijfers nog niet gepubliceerd. In het stembureau waar ik geteld heb waren er ongeveer 5% blanco stemmen voor het waterschap. Je kunt je natuurlijk afvragen of dat een proteststem is, of dat mensen het gewoonweg echt niet weten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).