Dit is de mogelijke dader die een vrouw aanrandde in de fietsenstalling bij Utrecht CS Dit is de mogelijke dader die een vrouw aanrandde in de fietsenstalling bij Utrecht CS

Dit is de mogelijke dader die een vrouw aanrandde in de fietsenstalling bij Utrecht CS

Dit is de mogelijke dader die een vrouw aanrandde in de fietsenstalling bij Utrecht CS
Bron: Politie Utrecht
De politie heeft een foto verspreid van de man die vermoedelijk een 30-jarige vrouw in de fietsenstalling bij station Utrecht Centraal aanrandde. “Deze man moet gestopt worden”, schrijft de politie op Twitter.

De politie heeft een foto verspreid van de man die vermoedelijk een 30-jarige vrouw in de fietsenstalling bij station Utrecht Centraal aanrandde. “Deze man moet gestopt worden”, schrijft de politie op Twitter.

Dinsdag werd bekend dat een 30-jarige vrouw op 2 december 2021 werd aangerand in de fietsenstalling bij Utrecht Centraal. Een man zou haar meerdere malen onzedelijk hebben betast. Toen het slachtoffer hard naar de dader schreeuwde koos hij het hazenpad.

De vrouw was volgens de politie ‘hevig geschrokken’. In de stalling werd zij nog aangesproken door omstanders die haar hoorden schreeuwen. Ze zou hebben aangegeven dat het wel goed met haar ging en dat ze naar huis wilde.

De politie heeft nu een foto van de verdachte gepubliceerd. “Deze man moet gestopt worden! Hij betastte een vrouw meerdere malen onzedelijk in de fietsenstalling bij Utrecht CS”, is te lezen in de tweet. Mensen die meer informatie hebben over de verdachte of getuige zijn geweest van het incident worden opgeroepen zich te melden bij de politie.

Gekoppelde berichten

24 Reacties

Reageren
 1. cOEN

  Of hij is hier geboren. Er spreken ook veel mensen die hier zijn geboren de taal slecht, geloof het of niet.

 2. Hans

  Sorry, zogenaamde realist,

  je uitspraak slaat als een tang op een varken.

  Ken jij deze man soms dat je precies weet hoe hij de Nederlandse taal al dan niet machtig is? Ken jij deze persoon zo goed dat jij kunt oordelen over zijn verblijfsstatus? Weet jij precies waar hij vandaan komt? Mocht dat zo zijn bel dan de politie alsjeblieft.
  Je leidt de aandacht af van het werkelijke probleem, n.l. dat van mannen die menen vrouwen te mogen bepotelen. Zoals bekend hebben daar ook keurig Nederlands sprekende mannen schuld aan, mannen in een mooi pak bijvoorbeeld, die pianospelen bij een talentenjacht. Ik noem maar wat.

 3. Willem

  Je zou verwachten dat de moderator ingrijpt op totaal ongefundeerde reacties als bovenstaand xenofobe.

 4. M

  Maar een printje ophangen op het station en bij de fietsenstalling.

 5. Scherpschutter

  @Hans

  Er zijn ook vrouwen die mannen menen te mogen bepotelen. Hoe kan dan zijn dat het werkelijke kernprobleem volgens jou bestaat uit mannen die vrouwen bepotelen? Stop met het discrimineren van mannen! Bepoteling is het probleem. En hoe heb jij trouwens vastgesteld dat het hier om een man gaat die een vrouw bepotelde? Zoals we weten kun je dat helemaal niet baseren op basis van een afbeelding. Het kan ook een vrouw met baard zijn. Of een man die zichzelf identificeert als vrouw. Geslacht is immers geen biologisch gegeven, maar een keuze.

  Best makkelijk eigenlijk, dat anti-denken.

 6. Meis

  Gebrekkig Nederlands wordt genoemd in het eerdere bericht over deze aanranding. Dat kunt u zelf ook aanklikken. Verder trekt u een conclusie die niet op cijfers is gebaseerd. Sterkte voor het slachtoffer.

 7. Jan dH

  @Hans of je leest even het vorige artikel waaraan tweemaal gerefereerd wordt: https://www.duic.nl/criminaliteit/vrouw-30-aangerand-in-fietsenstalling-bij-station-utrecht-centraal/

  Daarin staat dat de verdachte gebrekkig Nederlands spreekt.

  Verder bedankt voor je veelzeggende bijdrage; reageren zonder het artikel gelezen te hebben verdient ook een medaille.

 8. RvD

  @cOEN. Fijn dat jij je druk maakt of de dader hier geboren is of niet. De hufterige daad en leed van het slachtoffer zijn natuurlijk onbelangrijk. Volgens jou is vrouwen aanranden prima, als je maar niet discrimineert? Dat is pas echt erg?

 9. cOEN

  Jan DH

  Dat iemand de taal slecht beheerst maakt nog niet dat iemand niey in Nederland geboren kan zijn, zoals ene realist beweerde. Die vond namrlijk eerder (zijn reactie is inmiddels verwijderd) dat de dader; en ik formuleer het nu netjes, terug moest naar het land van herkomst. Dat zou dus zomaar Nederland kunnen zijn.

 10. Hans

  Ha die Jan dH

  Je hebt gelijk: in het artikel waar jij naar verwijst wordt i.d.d. genoemd dat de man in kwestie gebrekkig Nederlands spreekt. Ik reageerde alleen op bovenstaand artikel wat ik prima gelezen had; daarin wordt het niet goed Nederlands spreken van de man niet genoemd. Mij mag je verwijten dat dat ik het linkje niet aanklikte en dus niet alle artikelen rond dit gebeuren tot mij genomen heb. Maar je punt was dat ik betreffend artikel niet gelezen had. En dat klopt niet.
  Waar ik op aansla is de discriminerende toon van sommigen hier die neerkomt op stereotyperingen van bepaalde daders van zedendelicten die volgens mij niet kloppen. Ik sluit me aan bij Willem, wat dit aangaat. Het is een mannenprobleem om vrouwen aan te willen randen, het loopt door alle bevolkingsgroepen en sociale klassen heen. En SS debiteert zoals gewoonlijk weer de gebruikelijk apekool. Zal wel een poging tot ironie zijn naar ik vermoed.

 11. Peter

  De weg een beetje kwijt Scherpschutter?

 12. cOEN

  @RvD

  Mijn reactie was een reactie van ene Realist die hier eerder nog stond.

  Ik wil de vrouw in kwestie heel veel sterkte wensen. De dader verdient een straf.

 13. cOEN

  @RVD het woorden in de mond van iemand leggen die iemand niet gezegd (of zelfs maar gedacht heeft) waardoor je iemand (onterecht) verdacht maakt is ook pas erg eigenlijk, zoals je bij mij doet. Ook hier mag een moderator wel eens op ingrijpen.

 14. Jan

  Wordt het geen tijd, DUIC om te stoppen met het geven van gelegenheid om op nieuws te reageren, gezien het bovenstaande geraaskal? Of ben ik de enige die zich eraan ergert?

 15. isabelle

  Is DUIC een politiek correct, woke platform aan het worden??

 16. Bert

  @hans

  Dus twee keurig nederlands sprekende mannen worden beschuldigd en vervolgens scheer je mannen over één kam, beetje seksistisch he?

  Overige – afgaande op alle verontwaardiging en media coverage – is het alleen een probleem als de slachtoffers vrouwen zijn en bij bepaalde media horen. Anders wordt het – at best – een kleine headline om 12u vrijdagnacht.

  @scherpschutter en misschien heeft de vermeende dader een moeilijke jeugd gehad, waren er te weinig buurthuizen/kickbokslessen of komt hij uit een schaamtecultuur. Vlak dat niet uit.

  @coen mensen die hier geboren zijn en slecht de nederlandse taal beheersen, correleren best wel vaak met het niet accepteren van nederlandse normen en waarden (zoals gelijke rechten tussen de sekses)

 17. AA

  @isabelle: DUIC verwijdert en plaatst geen reacties die vraagtekens zetten bij het functioneren van onze multiculturele samenleving. Zelfs reacties met wetenschappelijk onderzoek worden niet geplaatst en enige discussie wordt onmogelijk gemaakt.

 18. Erwin

  @isabelle: gezien de uitlatingen van de reaguurders eerder het tegendeel. Het meerendeel is van uitermate rechts-reactionaire snit, zo niet erger.
  @jan: ik ken mensen die duic laten voor wat het is, gezien alle comments. Persoonlijk denk ik dat het aan duic zelf is om goed te modereren. Maar wat je ziet is dat nieuwsplatforms vallen voor de click: polariserende comments zijn altijd goed voor de clicks.

 19. Speak Upje

  @Bert

  Volgens mij hebben de meeste mannen moeite met gelijke rechten tussen de seksen. Dat laten alle gevallen van seksuele intimidatie op de werkvloer nog steeds zien. En alle “grappen” over vrouwen in voetbalkantines en kleedkamers. Die maken deel uit van het zelfde probleem als aanranding. Als je dat niet ziet of wil zien ben je stekend blind.

 20. AA

  @Erwin: we leven in een multiculturele stad, de keerzijde moet daarvan ook benoembaar blijven zonder dat dit leidt tot discriminatie. Iedereen in deze stad/land weet van de problemen die wij ervaren met integratie en botsende culturele normen. Wanneer dit niet besproken mag worden krijg je juist rechts-reactionaire reacties. Temeer omdat de huidige situatie al jaren leidt tot onveiligheid en totaal uit de hand is gelopen.

 21. [email protected] 🤔

  AA,schrijft hier zoals het is,waarom de zaken niet benoemen zoals ze zijn,maar blijven ontkennen en wegkijken.

 22. Kadoendra

  Een taakstraf bij The Voice zal hem leren!

 23. Wim Vreeswijk

  Hoewel ik uiteraard zeer tegen alle vormen van criminaliteit ben, vind ik het niet juist als de politie vermoedelijke, dus (nog) niet bewezen zomaar in beeld gaat brengen. De vrouw die dit overkomen is, heeft zelf ook wel een indruk hoe de dader eruit moet zien !

 24. Denise

  De man is verdacht. Is dat reden genoeg om hem op het internet te gooien? Wie zegt dat het geen ander was? Lopen zat mannen met baarden en petjes rond in Utrecht. Of mag alles na het Voice debacle? Koppie erbij houden samenleving.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).