Dit paasweekend veel minder treinen van en naar Utrecht Centraal | De Utrechtse Internet Courant Dit paasweekend veel minder treinen van en naar Utrecht Centraal | De Utrechtse Internet Courant

Dit paasweekend veel minder treinen van en naar Utrecht Centraal

Dit paasweekend veel minder treinen van en naar Utrecht Centraal
Er rijden dit paasweekend veel minder treinen van en naar Utrecht Centraal dan gebruikelijk. ProRail gaat tijdens dit weekend 81 uur onafgebroken werken aan het spoor bij het station.

Er rijden dit paasweekend veel minder treinen van en naar Utrecht Centraal dan gebruikelijk. ProRail gaat tijdens dit weekend 81 uur onafgebroken werken aan het spoor bij het station.

De werkzaamheden beginnen vrijdagavond om zeven uur en eindigen dinsdagochtend vijf uur. Door deze werkzaamheden kunnen er veel minder treinen rijden van en naar Utrecht Centraal.

De werkzaamheden bestaan voornamelijk aan het aanleggen van nieuwe sporen aan de zuidzijde van Utrecht. Ook plaatst ProRail twee hogesnelheidswissels op het spoor richting Bunnik.

Deze werkzaamheden maken onderdeel uit van de spoorvernieuwing bij Utrecht Centraal. Eind 2016 zijn de meeste vernieuwingen op en rond Utrecht Centraal zijn gerealiseerd. Het spoor en het station zijn dan klaar voor de toekomst, geschikt voor meer treinen en voor 360.000 reizigers per dag.

Aangepaste dienstregeling

De werkzaamheden in het Paasweekend hebben veel invloed op de dienstregeling van de treinen. Utrecht Centraal blijft bereikbaar, maar wie deze dagen op pad wil moet rekening houden met langere reistijden, vaker overstappen, omreizen via een andere route, drukke treinen en reizen met de bus in plaats van met de trein. Dit geldt voor reizigers op de trajecten. NS en ProRail raden aan om regelmatig de reisplanner te checken.

6 Reacties

Reageren
 1. Max

  Hoe kun je toerisme verminderen ? Nou .. door bijvoorbeeld minder treinen in te zetten…

 2. Mia Amram

  Hoe kun je de omzet van de winkels nog meer verminderen, op zo’n normaal gesproken druk weekend voor Pasen? Dus door behalve het autoverkeer ook de treinen naar het centrum af te knijpen…
  Is weer goed over nagedacht!

 3. RobH

  Dus Max, de boel maar laten voor wat het is? (met alle gevolgen van dien?)

 4. Henk

  Honderdduizenden toeristen bezoeken Nederland in het paasweekeinde.
  Ongelofelijk onhandige planning van de NS.

 5. Paulien

  Door de week is toch ook geen optie? In zo’n Paasweekend veroorzaak je de minste hinder voor zoveel mogelijk treinreizigers.

 6. Stef

  Je kunt nu eenmaal geen sporen verleggen als er gelijktijdig treinen over heen rijden. Beter in een Paasweekend waarbij het weliswaar druk is met toeristen, maar die niet allemaal gelijktijdig in de spits reizen en wat extra reistijd waarschijnlijk ook wat minder erg vinden, dan het werk doordeweeks uitvoeren tijdens de ochtendspits.
  Altijd maar klagen is soms toch wat te gemakkelijk. Neem anders ‘s nachts tijdens de Pasen eens een kijkje bij CS, en zie hoe er wordt gebuffeld om dinsdagochtend voor de spits weer klaar te zijn.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).