Dit verdienen de topbestuurders van gesubsidieerde instellingen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Dit verdienen de topbestuurders van gesubsidieerde instellingen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Dit verdienen de topbestuurders van gesubsidieerde instellingen in Utrecht

Dit verdienen de topbestuurders van gesubsidieerde instellingen in Utrecht
De gemeente Utrecht heeft een lijst gepubliceerd van bestuurders van gesubsidieerde instellingen die meer betaald krijgen dan het salaris van een wethouder. Het gaat in totaal om de vergoedingen bij zeventien instellingen.

De gemeente Utrecht heeft een lijst gepubliceerd van bestuurders van gesubsidieerde instellingen die meer betaald krijgen dan het salaris van een wethouder. Het gaat in totaal om de vergoedingen bij zeventien instellingen.

De gemeenteraad heeft via een motie om openbaarmaking gevraagd van deze gegevens. Er is in Nederland geen vastgestelde norm voor het salaris van een wethouder. Maar een wethouder in een stad zo groot als Utrecht krijgt inclusief het vakantiegeld, de eindejaarsuitkering, bijdragen in de pensioenopbouw en overige onkostenvergoedingen is opgeteld zo’n 140.000 euro.

De onderstaande gesubsidieerde instellingen hebben bestuurders die meer verdienen dan die norm in 2015 of 2016.

 

15 Reacties

Reageren
 1. Een mens zoals iedereen.

  Kijk als ze er nou hard voor zouden werken,en de prestaties zijn ernaar heb ik er geen moeite mee, maar over het algemeen zijn het nutteloze zakkenvullende bestuurders die het slecht doen.
  Heel erg bizar voor gesubsidieerde instellingen.

 2. Martin

  @een mens als iedereen, ken je deze mensen allemaal? Of roep je maar wat?
  Ik vind de salarissen best hoog, maar niet extreem hoog.

 3. JdV

  Ach subsidies zijn een keuze. Falende politici moeten tenslotte toch ergens terecht komrn, en het liefst met een hoger salaris. Stem gewoon maar weer op de pvda, vvd, gl etc etc en wordt daardoor medeplichtig aan het in stand houden van dit perfide systeem.

 4. Lombokker

  Dit lijstje zegt mij niet zoveel. Ik zou wel eens willen zien wat de jaaromzet en het aantal personeelsleden van de betreffende instellingen zijn. Dan wordt het een stuk makkelijker om een en ander met elkaar te vergelijken.
  Overigens een goede zaak dat dit openbaar wordt gemaakt.

 5. Frank

  Lachen om de 666 uur van Katholiek Onderwijs Utrecht Zuid. ?

 6. Mark

  Schoppen is inderdaad wel heel makkelijk.

 7. Willem

  Het is mij een volslagen raadsel waarom een directeur van een club als Lister of de directeur van RTVU zoveel zou moeten verdienen. Let wel: dit geld is van afkomstig van u en van mij. De directeur van RTVU verdient evenveel als een minister!

 8. Domtoren49

  Het Rode Kruis heeft alleen vrijwilligers, dus zouden de bestuursleden dit werk ook vrijwillig moeten. Het RK aan de Koningsweg heeft ook enkele gasten daar werken voor een salaris, ook zij zouden het vrijwillig moeten doen

 9. Ger

  Goed dat de bedragen bekend zijn, maar wat gaat de gemeenteraad er nu mee doen?

 10. Gerard vd Vecht.

  Volgens mij krijgt(hij verdient het niet) de directeur van de Bibliotheek ook meer dan 140 000 euro en ontvangt de Bibliotheek enorm veel subsidie.

  Gerard vd Vecht.

 11. Chantal

  Ik mis de directeur van ‘t Hoogt in het overzicht!

 12. 't Laagt

  Chantal

  ‘t Hoogt kennende proberen ze rookgordijnen op te trekken en zaken uit de media te houden.

 13. Nelleke Nieuwboer

  En dan heb je nog niet eens de cijfers van de goede doelen stichtingen zoals Oranje fonds..vergeet niet dat zij OOK de huizenmarkt opjagen, waardoor ongelijkheid zo enorm om zich heen grijpt.

 14. WP

  ‘t zegt mij niet direct inderdaad veel. Ken de organisaties niet genoeg, misschien zegt dat echter ook wel wat… Maar goed welke ik wel ken is RTV Utrecht en dat is toch wel schrijnend. RTV Utrecht is een goed bedoelende clubje, maar toch echt geen serieus mediabedrijf… En commercieel schijnt het dus ook best wel te kunnen 🙂 Maar goed aangezien er vooral ouderen naar kijken en luisteren sterft het zo langzamerhand vanzelf uit…

 15. Gert

  Overwegend zorg en onderwijsinstellingen, wat me gezonde en belangrijke uitgavenposten lijken. Geen heel bizarre bedragen ook,de lokale omroep daargelaten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).