Dit vindt The Guardian het bezoeken waard in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Dit vindt The Guardian het bezoeken waard in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Dit vindt The Guardian het bezoeken waard in Utrecht

Dit vindt The Guardian het bezoeken waard in Utrecht
De Britse krant The Guardian is op bezoek geweest in Utrecht. Journalist Kit MacDonald schrijft dat Utrecht nog lang niet te druk is en merkt op dat buiten het centrum ook steeds meer leuke plekken komen voor toeristen. En ook is natuurlijk de fiets onderwerp van gesprek.

De Britse krant The Guardian is op bezoek geweest in Utrecht. Journalist Kit MacDonald schrijft dat Utrecht nog lang niet te druk is en merkt op dat buiten het centrum ook steeds meer leuke plekken komen voor toeristen. En ook is natuurlijk de fiets onderwerp van gesprek.

Utrecht zou een steeds groter geloof in de eigen charme krijgen en dat zou steeds bekender worden over de landsgrenzen. MacDonald schrijft te hebben gehoord dat Utrechters klagen over drukte in het pittoreske centrum, maar dat dit zelfs in het hoogseizoen maar relatief lijkt te zijn. Zeker in vergelijking met Amsterdam.

De schrijver laat weten dat het hem opvalt dat er steeds meer hotspots te vinden zijn buiten het centrum van de stad. Iets dat MacDonald drie jaar geleden, toen hij ook al op bezoek kwam, nog niet was opgevallen. Rotsoord en de Cartesiusdriehoek zijn inmiddels volgens hem goede alternatieven voor het centrum.

Techno Mosque

Ook Lombok wordt volgens de journalist steeds populairder. De thuisbasis van de grote moskee in Lombok zou volgens hem bekendstaan als ‘the techno mosque’ door de grote verlichte minaretten.

Natuurlijk adviseert MacDonald om de stad op de fiets te ontdekken. Verder trekt hij langs de bekende plekken in de stad zoals Kafe Belgie, Café Olivier, De Kromme Haring, PK Kitchen en de Rum Club. Ook Broodje Ben en het Ethiopische restaurant Sunshine verdienen een vermelding net als het Rietveld Schröderhuis en de Domtoren.

Utrecht mag daarnaast trots zijn op de muziekscene in de stad. Hoewel Amsterdam de belangrijkste muziekstad van Nederland blijft, doen we het al veel beter dan wordt verwacht met TivoliVredenburg, Ekko of Club WAS. MacDonald sluit af met een vermelding voor de Botanische Tuinen en ‘the slight strangeness’ van het Griftpark.

12 Reacties

Reageren
 1. Hadjememaar

  Oef, gelukkig ontsnapt oost aan de aandacht.

 2. Coenraad V

  @ Hadjememaar
  Zou FC Utrecht dan ook een vermelding kunnen krijgen ?

 3. MJPD

  “[…] dat Utrecht nog lang niet te druk is”.

  Dat klinkt bijna als een doelstelling…

 4. MHteU

  @Hadjememaar, nee hoor Oost wordt wel degelijk genoemd. 😉 Het Rietveld Schröderhuis.

 5. Bertje 030

  Als je Amsterdam als graadmeter voor de drukte neemt heb je het niet begrepen; dat is iets wat we hier juist NIET willen.

 6. woutvr

  He, nog meer toeristen…

 7. Kadoendra

  Stedelingen, dus ook Utrechters, die klagen over “drukte” in de steden hebben allemaal boter op hun hoofd want ook zij doen actief mee aan de 2e economie van de wereld, de toeristen industrie.

 8. Angelique

  Haha, de techno mosque… Heeft niemand ooit gezegd, maar gaan we vanaf nu maar gebruiken dan hè…

 9. LOMBAKKES

  @hadjemaar

  En om daar komen moet je dus héél Oost door. Zwalkend, kotsend en pissend. Succes man!

 10. Koel Hoofd

  hahaha de cartsiusdriekhoek! Dat wordt binnenkort één grote bouwput!

 11. Fred

  @ Koel Hoofd
  Door dat idiote stikstof-verhaal zal dat waarschijnlijk niet door gaan.
  Ineens kan er niets meer.

 12. Katja

  @Fred, het is maar wat je een “idioot stikstof-verhaal” noemt. Zonder dat wordt er overal beton en asfalt gestort.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).