Dit weekend weer koudweerregeling voor Utrechtse daklozen Dit weekend weer koudweerregeling voor Utrechtse daklozen

Dit weekend weer koudweerregeling voor Utrechtse daklozen

Dit weekend weer koudweerregeling voor Utrechtse daklozen
De koudweerregeling van de gemeente Utrecht gaat vrijdagavond weer in. Vanwege de verwachte lage temperatuur krijgen daklozen een gratis slaapplek in de nachtopvang aangeboden.

De koudweerregeling van de gemeente Utrecht gaat vrijdagavond weer in. Vanwege de verwachte lage temperatuur krijgen daklozen een gratis slaapplek in de nachtopvang aangeboden.

“2019 lijkt toch nog koud te eindigen. Daarom krijgen daklozen vanaf vanavond 20.00 uur een gratis slaapplaats”, schrijft de gemeente. Begin december ging de regeling ook al in vanwege de kou. Volgens Weeronline schommelt de minimumtemperatuur dit weekend in Utrecht rond het vriespunt.

In de stad zijn er verschillende plekken waar daklozen de nacht door kunnen brengen. Zo kunnen mensen bij het Leger des Heils en bij de Sleep Inn van de Tussenvoorziening voor 4,50 euro een bed, een douche en ontbijt krijgen. Bij de Nachtopvang in Zelfbeheer (NoiZ) van de Tussenvoorziening kost een slaapplek 3,80 euro.

Gratis

Vanwege de koudweerregeling is de nachtopvang van de Tussenvoorziening gratis. Overdag kunnen daklozen kosteloos terecht bij Herstart van het Leger des Heils. Mensen die geen recht hebben op opvang in Utrecht kunnen gratis terecht bij de Stadsbrug op Koningin Wilhelminalaan.

De koudweeregeling gaat vrijdagavond in en stopt maandagochtend.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. [email protected]😉

  Wel goed dat dit er is, jammer dat we deze mensen geen vaste woonplek kunnen bieden, dit zou veel beter zijn.

 2. Koel Hoofd

  Goed dat er iets wordt gedaan voor die mensen.
  Jammer dat die mensen op straat komen door onze hopeloos falende overheid. Die dan vervolgens op lokaal niveau goede sier probeert te maken door een helpend vingertje uit te steken.

  In ander artikel staat dat er in de NPD strook (bij WC overvecht) 1400m2 komt voor (startende) kunst en cultuurondernemers. Daar hadden ook 56 (NB!) betaalbare microwoningen kunnen komen. Sociaal en Groen hebben duidelijk de prioriteiten niet bij groen noch sociaal.

 3. [email protected]

  @koelheid.

  Je slaat de spijker op zijn kop, inderdaad daar is wel ruimte en geld voor,máár anders hebben de zgn hulpverleners niks meer te doen.

 4. Kadoendra

  Een slaapplek voor 3,80 lijkt goedkoop, maar is het eigenlijk helemaal niet.
  Ik ken iemand die een goed geisoleerde 1 kamerwoning huurt met keuken en douche, waarvoor ‘ie euro 285,-betaald in de maand.
  Door de goede isolatie hoeft ‘ie ook nooit te stoken.
  Na de huursubsidie aftrek rest er een maandelijkse huurbetaling van euro 111,-
  Terwijl een dakloos persoon euro 117,- maandelijks kwijt is aan slechts een slaapplek.

 5. Jozke

  @ ĶOEL HOOFD

  Wat een onzin weer en wat een hetze weer.

  Daklozen zijn vaak mensen die heel moeilijk te helpen zijn. Je kan niet de overheid overal de schuld van geven. Al heeft rechts neo liberaal beleid sinds de jaren tachtig, ook gesteund door de (pvda) veel mensen de armoede in geholpen.

 6. Kadoendra

  @Jozke
  Rechts neo liberaal beleid heeft niet alleen veel mensen de armoede in geholpen, het heeft ook bijgedragen aan de neo “samen”leving.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).