Dit weekend zijn de laatste werkzaamheden aan de tram- en busbaan Utrecht Science Park Dit weekend zijn de laatste werkzaamheden aan de tram- en busbaan Utrecht Science Park

Dit weekend zijn de laatste werkzaamheden aan de tram- en busbaan Utrecht Science Park

Dit weekend zijn de laatste werkzaamheden aan de tram- en busbaan Utrecht Science Park
Archiefbeeld
De laatste werkzaamheden aan de tram- en busbaan op het Utrecht Science Park worden aankomend weekend uitgevoerd. Dit heeft geen gevolgen voor het verkeer en de bus die op de route rijdt.

De laatste werkzaamheden aan de tram- en busbaan op het Utrecht Science Park worden aankomend weekend uitgevoerd. Dit heeft geen gevolgen voor het verkeer en de bus die op de route rijdt.

Tussen de Padualaan en het Prinses Máxima Centrum is de toplaag van de bus- en trambaan vervangen. Het gaat om een stuk van zo’n anderhalve kilometer en de werkzaamheden duurden tien weken. Sinds 6 september, het begin van het studiejaar, rijden er alweer trams en bussen over het traject.

Dit weekend worden er volgens de provincie Utrecht ‘enkele afrondende werkzaamheden’ uitgevoerd. Dit wordt overdag gedaan tussen de Padualaan en het eindpunt van de tram bij P+R Utrecht Science Park.

Tegels

Er worden bijvoorbeeld bij een aantal haltes herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de tegels op de perrons en er wordt gewerkt aan de bermen langs de route. Ook wordt het asfalt weggehaald dat was aangelegd aan het eind van de Uppsalalaan. Dit werd gebruikt als tijdelijke doorsteek voor de bussen.

De provincie zegt te verwachten dat de werkzaamheden van aankomend weekend weinig overlast zal veroorzaken. “Er worden geen toegangswegen afgesloten en de bussen rijden dit weekend de normale route”, aldus de provincie. Tram 22 rijdt nooit op zaterdag en zondag.

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. Katja

  Laatste ? Was het maar waar…

 2. Herman

  De PR machine om de beeldvorming rond dit project wat te verbeteren draait volop.
  Straks zijn we alle blunders rond de enorme overschrijdingen in geld en tijd vergeten.

 3. Piet

  @katja, leuk dat je gaat lopen klagen maar had je toevallig gebruik willen maken van de tram komend weekend? Vast niet en anders pak lekker de bus.
  En rijdend materiaal heeft nu eenmaal onderhoud nodig. De snelweg heeft af en toe ook een nieuw dekje nodig. Kijk naar de A12 afgelopen tijd.
  Niet moeilijk over doen als het niet de laatste keer is realiseer je gewoon wat voor comfortabele verbinding dit is. Maar ik heb zo’n vermoeden dat je er nog nooit in hebt gezeten.

 4. Herman

  @Piet, dit is geen onderhoud. Dit is herstel van bouwfout.
  En in het weekend rijden de trams naar de Uithof nooit…
  Prima om mee te praten, maar weet wel waar je het over hebt.

 5. Katja

  @Piet, ik doe alles lopend of met de (niet elektrische) fiets. Dát is pas co2-neutraal

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).