Dit zijn de plannen voor het Lunettenpark in Utrecht; bewoners kunnen tot volgende maand reageren Dit zijn de plannen voor het Lunettenpark in Utrecht; bewoners kunnen tot volgende maand reageren

Dit zijn de plannen voor het Lunettenpark in Utrecht; bewoners kunnen tot volgende maand reageren

Dit zijn de plannen voor het Lunettenpark in Utrecht; bewoners kunnen tot volgende maand reageren
Bron: Gemeente Utrecht
Utrechters kunnen tot en met 11 juli reageren op de plannen voor het Lunettenpark. Dit nieuwe park komt in het gebied tussen de Waterlinieweg, de Kromme Rijn, het spoor en de sportparken aan de Koningsweg.

Utrechters kunnen tot en met 11 juli reageren op de plannen voor het Lunettenpark. Dit nieuwe park komt in het gebied tussen de Waterlinieweg, de Kromme Rijn, het spoor en de sportparken aan de Koningsweg.

In het Lunettenpark liggen de forten Lunet I en II. Deze zijn onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Net buiten het Lunettenpark, in het aangrenzende Beatrixpark, liggen de forten Lunet III en IV. Deze forten worden opgeknapt en moeten in de toekomst publiek toegankelijk worden. De Nieuwe Hollandse Waterlinie en de forten komen dan ook centraal te staan in het Lunettenpark.

Achter de forten langs komt een fiets- en wandelpad en in de overige delen van het park komen ook meerdere wandelpaden. Daarnaast wordt er nieuw groen in het gebied geplant, waardoor het park niet alleen aantrekkelijker wordt voor mensen, maar ook voor dieren. Tot slot wordt gekeken of er een brug over de Koningsweg gebouwd kan worden om de forten Lunet I en II met elkaar te verbinden.

Tekst loopt door onder afbeelding

Bron: Gemeente Utrecht

Lunet I

Een aantal werkzaamheden zijn inmiddels al begonnen. Zo is bijvoorbeeld al gestart met snoeien en planten in een deel van het gebied, en ook zijn de herstelwerkzaamheden van Lunet I in volle gang.

Er zijn al een aantal momenten geweest waarop bewoners en andere belanghebbenden hun mening konden geven over de plannen. Ook nu kunnen mensen reageren via [email protected]. Dit kan tot 11 juli. Op woensdag 22 juni is er van 19.00 tot 21.00 uur een inloopavond op Lunet I.

16 Reacties

Reageren
 1. Baliekluiver

  Mensen pas op, zo’n park is een makkelijke prooi voor de evenementen industrie, die krijgen in Utrecht alle openbare ruimte op een presenteerblaadje aangereikt. Of er komt zo’n vorige eeuwse vakbond langs om de flora en de fauna eens goed om zeep te helpen…

 2. Lexus

  @Baliekluiver: vergeet ‘groenbeheer’ van de gemeente niet. Wat die lui de afgelopen tijd al voor een kaalslag hebben aangericht… We hebben nu eenmaal een biomassacentrale.

 3. Wim

  Wat is je probleem Baliekluiver??
  Voor niets gaat de zon op.

 4. eilandbewoner

  Wat is dat voor idyllisch plaatje van de gemeente Utrecht, wat je ziet komt in dat hele gebied niet voor.

  Maar aan het plaatje te zien moeten ze nog ergens een brug bouwen want zo’n boog brug komt daar nog niet voor.

 5. J.Slikker

  Dit lijkt me een mooi plan. Is er ook plaats voor een pannenkoekenrestaurant?
  Recreatie aan de oostkant van Utrecht ontbreekt. Het is hoog tijd dat daar aan gewerkt wordt. Maar zorg niet alleen voor mooie paadjes tussen bomen en fietspaden! Een ‘trapveldje’, een grasveld als in park Wilhelmina, waar gekletst kan worden, gespeeld en gepicknickt enz..
  Nu concentreert heel Utrecht en wijde omgeving zich op Amelisweerd.
  Creëer ook aan de noordkant van Itrecht een dergelijke plek!

 6. Lexus

  @J. Slikker: ten oosten van Lunet II is al een stel grote kassen gebouwd waar… een soort restaurant in zit. Misschien bent u dus voor een deel al op uw wenken bediend. Nu de terrassen en de muziek nog!

 7. Wies

  Een mooi plan voor een gebied met potentie. Nu is het een gebied met een pad strak op de waterlinieweg zonder verdere mogelijkheden, bouwketen, wat snippergroen en een obscure en slecht onderhouden ‘boerderij’. Probeer alleen wel bomen en struiken op de forten te bewaren voor de vogels. Heb er zelfs regelmatig een ijsvogel gespot.

 8. André Veenbrink

  Aardig plan. Nog mooier als de sportvelden ten zuiden van de Koningsweg zouden verdwijnen, bijv. door ze een stukje richting A27 te verplaatsen.
  En dan alleen nog even Amelisweerd naar het Noorden uitbreiden richting Vossegatsedijk.
  Ik vraag me wel af of een en ander niet gaat conflicteren met de plannen voor een nieuw OV-knooppunt nabij Lunetten, met alle bebouwing van dien.

 9. Katja

  Horeca en evenementen , wedden ?

 10. Leon

  Mooi idee. Hopelijk blijven de verzuurde boomers weg, dat komt de omgeving ten goede.

 11. Hans

  Mooi initiatief van de Gemeente Utrecht.
  Tegen J. Slikker kan ik zeggen dat het etablissement ‘Stadsjochies’ zich al gevestigd heeft in het verder te ontwikkelen park. Neem er een kijkje en je wordt aangenaam verrast.

 12. Massegast

  Jammer dat zo’n stadsrand gebiedje wordt veranderd in een aangeharkt park(je). De volkstuiders aldaar mogen verdwijnen en er komen (Inderdaad @Baliekluiver) luidruchtige evenementen met veel zwerfvuil voor terug. Tel uit je winst. Maar Utrecht moet zo nodig mee in de vaart der volkeren. De nieuwe tijd, net wat u zegt. Massegast zegt echter: Aju Stadsie…

 13. Lexus

  @Hans: zoals we de afgelopen jaren steeds weer hebben kunnen vaststellen, bederft de gemeente steevast dit soort oases vol uitbundig groen in miezerige, doodse, aangeharkte plantsoenen. Met veel minder geld kan het vele malen beter door deze gebieden zo veel mogelijk met rust te laten. Er zij zo veel dingen waar het gemeenschapsgeld beter aan besteed kan worden. Maar helaas, dat inzicht is ver te zoeken.

 14. Peter van Zoest

  Eh, een park in dat gebiedje? En wat moet er dan met de bebouwing, de kassen en de Stadsjochies gebeuren? Alles opdoeken?

 15. Lexus

  @Peter van Zoest: die kassen met dat restaurant en een tuinachtig geheel eromheen zijn daar pas recentelijk geplaatst. Ook is er in het hele gebied gigantisch veel groen weggehaald. Het is niet te verwachten dat dit allemaal weer tenietgedaan zal worden. Dat geeft tevens wel aan wat de waarde van de ‘inspraak’ van de gemeente is: nihil… Trap er niet in. Het is verloren moeite.

 16. Frank

  Ik zou het erg jammer vinden als het groen bij Lunet III en IV verder gereguleerd gaat worden. Het weelderige karakter van de begroeiing van Beatrixpark is wat mij betreft (en iedereen die ik erover spreek) als een oase van rust tussen de bebouwing. Als je nu het kabouterpad loopt op Lunet IV, kan je je midden in een bos wanen. Als er veel paden en perken bij gaan komen, vrees ik dat het gedaan is met de rustige uitstraling van het Beatrixpark.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).