Dit zijn de plekken in Utrecht waar je je kerstboom kunt inleveren Dit zijn de plekken in Utrecht waar je je kerstboom kunt inleveren

Dit zijn de plekken in Utrecht waar je je kerstboom kunt inleveren

Dit zijn de plekken in Utrecht waar je je kerstboom kunt inleveren
De kerstdagen zijn achter de rug en het nieuwe jaar is aangebroken. Dat betekent ook dat de kerstbomen weer de deur uit kunnen. In Utrecht worden verschillende inzamelpunten ingericht waar mensen vanaf woensdag hun kerstboom naartoe kunnen brengen. De gemeente gaat de bomen van 8 tot en met 19 januari ook huis-aan-huis ophalen.

De kerstdagen zijn achter de rug en het nieuwe jaar is aangebroken. Dat betekent ook dat de kerstbomen weer de deur uit kunnen. In Utrecht worden verschillende inzamelpunten ingericht waar mensen vanaf woensdag hun kerstboom naartoe kunnen brengen. De gemeente gaat de bomen van 8 tot en met 19 januari ook huis-aan-huis ophalen.

Utrechters kunnen hun kerstboom tussen 3 en 28 januari inleveren bij een van de veertig inzamelpunten verspreid over alle wijken van de stad. De bomen kunnen op elk moment van de dag worden ingeleverd en worden van maandag tot en met zaterdag opgehaald. De inleverpunten zijn te herkennen aan een spandoek. De locaties van de ophaalpunten zijn te zien op de plattegrond hieronder en op de interactieve kaart van de gemeente.

Tekst loopt door onder de plattegrond

De gemeente gaat van 8 tot en met 19 januari ook huis-aan-huis kerstbomen ophalen. Mensen die hun boom willen laten ophalen, kunnen die op de inzameldagen voor 8.00 uur ’s ochtends neerzetten op de plek waar normaal ook het afval wordt neergezet. De inzameldagen zijn te vinden op deze website en via de Afvalwijzer-app.

De opgehaalde kerstbomen worden volgens de gemeente verwerkt tot een speciaal soort compost die goed werkt als bodembedekker. De gemeente vraagt mensen die hun boom willen inleveren dan ook om de pot en de versiering te verwijderen voor het inleveren.

Vanwege de kerstboominzameling veranderen tijdelijk de ophaalmomenten voor groente-, fruit- en tuinafval. De gemeente raadt mensen aan om via de Afvalwijzer te bekijken wanneer dit afval wordt opgehaald.

10 Reacties

Reageren
 1. Tom de Laat

  Het is een geweldige service dat bomen worden opgehaald en centraal kunnen worden ingeleverd. Wat me bevreemd is de datum. Wat is het idee achter het inzamelen van 3 tot 8 januari. zijn dat de data dat mensen van de boom af willen? google bied geen antwoord. Zelf wil ik de boom op 27 december, direct na kerst naar buiten. maar toch zeker voor oud en nieuw. Zou het te maken hebben met het orthodox kerstfeest? vragen die voortkomen uit teveel vrije tijd, ik moet wat gaan doen.

 2. Katja

  Bomen omzagen om ze een paar dagen in huis te hebben, en dan dumpen ? Lekker milieuvriendelijk hoor. Zie trouwens ook vaak bomen in potten bij het afval, waarom kóóp je zo’n boom dan ?

 3. Alain

  Omdat 6 januari Driekoningen is. (De dag dat de drie wijzen uit het Oosten de stal in Bethlehem bereikten). Dat is “traditioneel” de datum om de kerstboom te ontmantelen.

  Tegenwoordig is men vaak voortvarender, maar vandaar. (Zelf ook al opgeruimd, maar goed ik heb een kunstboom, die gaat gewoon ingeklapt de opslag weer in :-))

 4. Kaat

  Goede service, maar mijn buren (in een ‘Tesla buurtje’, voor het beeld) zijn te beroerd om een eindje te lopen. Dus ligt hier alweer een stapel kerstbomen in het plantsoentje…

 5. Steve

  Wat verlang ik terug naar die kerstboom verbrandingen.
  Dat waren nog eens tijden.
  Dat waren de mooiste dagen van het jaar.

 6. Theo

  “een speciaal soort compost die goed werkt als bodembedekker”

  Met andere woorden: de bomen worden gewoon versnipperd. Waarom dat niet gewoon zo benoemen? Waarom moet het weer mooier worden gemaakt dan het is?

 7. Hoera

  @Steve, wat een treurig leven moet je dan hebben als een paar bomen verbranden de mooiste dagen van het jaar waren.

 8. Steve

  @Hoera, zeker geen leuke jeugd gehad?
  Die kerstbomen verbrandingen trokken altijd veel publiek.
  Maar net zoals veel leuke dingen, alles word ons ontnomen.

 9. Kuijer

  Steve je hebt gelijk dat was een mooie tijd .wat nog mooier was de kerstbomen jacht en op oud en nieuw om 00.00 de fik erin in je eigen buurt. Nu zit de jeugd op schermpjes te kijken en spelen weinig buiten.

 10. Rob griftpark

  wat was het in mijn tijd 50 jaar geleden toch makkelijk we gingen gewoon op kerstbomen jacht.en staken deze op een toegewezen plek in de brand. dat is leuk en het scheelt 10 tallen autos misschien moeten de oudere jongeren deze oude traditie maar weer oppakken .

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).