Dobberaars en Slobberaars in de Utrechtse wateren | De Utrechtse Internet Courant Dobberaars en Slobberaars in de Utrechtse wateren | De Utrechtse Internet Courant

Dobberaars en Slobberaars in de Utrechtse wateren

Dobberaars en Slobberaars in de Utrechtse wateren
Foto's: Bas van Setten
Enkele tientallen mensen sprongen zaterdagmiddag met een rubberboot de singel in tijdens de tweede editie van Dobberen en Slobberen. Het evenement is een reactie op het festival Utrecht Drijft.

Enkele tientallen mensen sprongen zaterdagmiddag met een rubberboot de singel in tijdens de tweede editie van Dobberen en Slobberen. Het evenement is een reactie op het festival Utrecht Drijft.

Deelname aan Dobberen en Slobberen is gratis. Er is door de organisatie dan ook niet veel geregeld. Floris Verweij heeft het evenement verzonnen. Hij zegt dat hij de gemeente op de hoogte heeft gebracht van de actie.

“Het enige dat zij zeiden is dat we moesten proberen aan de rechterkant van het water te blijven. Zodat we het overige verkeer niet storen.”

(Tekst loopt door onder afbeelding)

Geen bar

Bij Dobberen en Slobberen is geen bar waar drankjes gehaald kunnen worden en er is geen podium waar een dj staat. Dat is volgens Verweij de charme van het evenement.

“De Rubberboot Missie in het Griftpark is ooit op deze manier begonnen. Dat is daarna uitgegroeid tot groot evenement waaraan allerlei kosten zijn verbonden. Daar willen wij vanaf.”

(Tekst loopt door onder afbeelding)

Huisregels

Verweij heeft voor de deelnemers een aantal huisregels opgesteld. Hierin staat bijvoorbeeld dat zij ouder moeten zijn dan 16 jaar, dat ze een zwemdiploma moet hebben en dat de dobberaars hun eigen afval moeten opruimen.

Vorig jaar deden er iets meer dan tien mensen mee aan het evenement. De deelnemers van dit jaar gingen bij Park Lepelenburg het water in. Via de singel dobberden ze naar de Nieuwegracht om uiteindelijk te ‘finishen’ bij de Brigittenbrug.

Gekoppelde berichten

10 Reacties

Reageren
 1. Gerard Brugmans

  Charmant, sympathiek en een mooi statement tegen de commerciële festival cowboys die de stad aan het overnemen zijn (met steun van de citymarketeers en de vergunningsambtenaren). Maar hoe voorkomen we dat het uiteindelijk dezelfde kant op gaat als de Rubberboot Missie?

 2. Charles

  Geweldig dat er weer een opblaas ‘boten” gebeuren terug is en wat jammer dat ik hiervan niet op de hoogte was! Ik heb zelf vanaf het beging met de Rubberboten Missie meegedaan en baalde er enorm van dat het een commercieel zuip en lawaai gebeuren is geworden. Ik hoop dan ook dat de nieuwe organisators weten te voorkomen dat Dobberen en Slobber dezelfde kant uit gaat. Wat mij betreft met zijn allen dobberen door onze mooie singels en grachten en daar mag best een biertje bij maar geen zuip festijn met bezopen op boten klimmende en op werven pissende malloten.
  Heel veel succes en ik hoop er bij de volgende Dobber en Slobber bij te zijn, Charles.

 3. MJPD

  @Charles
  Ik help het u hopen, alleen de naamgeving “slobberen” (van veel alcohol uiteraard) zal er niet aan gaan bijdragen. 🙂

 4. Charles

  Helemaal mee eens MJPD, misschien kan de organisatie daar nog wat aan doen.

 5. bee

  meestal gaat het de commerciële kant op en word er geld aan verdient
  maar dan vergaat zo’n evenement ten onder aan het eigen succes.
  dus dobberen om het dobberen ,zodat je ook nog een praatje kan maken onderweg.
  slobberen kan je overigens ook aan een ijsje bijvoorbeeld.
  zodra er drank in het spel komt is het meestal gauw gedaan met de pret.

 6. MJPD

  @bee
  Aan een ijsje doe je lebberen, maar dat rijmt weer niet op dobberen. Zou ook yoghurt kunnen zijn, dat men naar binnen slobbert, maar dat lijkt me niet. Verder natuurlijk ieder zijn of haar meug.

 7. Erwin

  @bee: slobberen aan een ijsje…?!?!?!

 8. Herman

  Vorig jaar tientallen, nu honderden, volgend jaar duizenden.

 9. Em

  Kijk, dat vind ik nou leuk. Zelf doe ik niet mee, maar het oorspronkelijke rubberbootjes gedrijf was echt een leuk idee. Nu is het gewoon weer een festival als alle andere geworden. Leuk dat het hiermee weer terug naar de oorsprong gaat.

 10. Charles

  Of het nu lebberen of slobberen noemen maakt eigenlijk niet zo veel uit. Het is alleen heel jammer dat er een hoop individuen rond lopen die zich zelf graag voor de gek houden en alleen maar kunnen genieten als de ze zichzelf bedwelmen met alcohol en dergelijke.
  Maar goed laten we positief blijven en het een kans geven en niet bang zijn om de benevelden aan te spreken en hun gedrag te tonen.
  Charles.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).