Docenten en hoogleraren gaan uit protest buiten colleges geven | De Utrechtse Internet Courant Docenten en hoogleraren gaan uit protest buiten colleges geven | De Utrechtse Internet Courant

Docenten en hoogleraren gaan uit protest buiten colleges geven

Docenten en hoogleraren gaan uit protest buiten colleges geven
Docenten en hoogleraren van de Universiteit Utrecht gaan uit protest, tegen bezuinigingen in het hoger onderwijs, op het Domplein college geven.

Docenten en hoogleraren van de Universiteit Utrecht gaan uit protest, tegen bezuinigingen in het hoger onderwijs, op het Domplein college geven.

Studenten en personeel in het hoger onderwijs voeren al langer protest tegen de doelmatigheidskorting, hiermee is 186 miljoen euro gemoeid. De acties gaan nu verder, want de bezuiniging gaat namelijk definitief door, liet minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap (D66) weten.

“Sterker nog, bovenop de bestaande doelmatigheidskorting wordt er vanaf volgend jaar nog eens een extra bezuiniging van €19,5 miljoen uitgestort over het hoger onderwijs”, laten de actievoerende docenten weten.

Volgende week vinden acties plaats op 11 universiteiten, waaronder de Universiteit Utrecht. In Utrecht gaan docenten uit protest buiten colleges geven op 27 september op het Domplein, voor het Academiegebouw. Op het programma staan openbare colleges van onder andere James Kennedy, Jolle Demmers, Belle Derks, en Geert Buelens.

Vilten rode vierkantje

Hoorleraren en studenten voerden al eerder actie in Utrecht. Tijdens de opening van het academisch jaar in de Domkerk droegen aanwezigen rode vierkantjes op hun kleding als teken van protest tegen de bezuinigingen. Het rode vierkantje zal ook volgende week veelvuldig worden gedragen door UU-medewerkers.

Het vilten rode vierkantje is inmiddels een internationaal symbool van verzet geworden op universiteiten. Oorspronkelijk komt het uit Canada. Studenten, docenten en wetenschappers van de universiteit van Quebec gebruikten het bij protesten tegen het stijgende collegegeld en bezuinigingen.

1 Reactie

Reageren
  1. cas

    Helaas kunnen alle Nederlanders aansluiten met deze kabinetsplannen…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).