Docuserie over Overvecht start vandaag: bekijk hier de trailer | De Utrechtse Internet Courant Docuserie over Overvecht start vandaag: bekijk hier de trailer | De Utrechtse Internet Courant

Docuserie over Overvecht start vandaag: bekijk hier de trailer

Docuserie over Overvecht start vandaag: bekijk hier de trailer
Rapper Kippie in zijn wijk - Foto: Marjon Lukje
De documentaireserie over Overvecht van BNNVARA start vanavond. De komende drie weken lang zal er van maandag tot en met donderdag een aflevering te zien zijn op NPO 2.

De documentaireserie over Overvecht van BNNVARA start vanavond. De komende drie weken lang zal er van maandag tot en met donderdag een aflevering te zien zijn op NPO 2.

De camera’s van Typisch Overvecht volgen drie weken lang de meest uiteenlopende bewoners van Overvecht. Ooit bedacht als ‘tuinstad’ van Utrecht, maar inmiddels een wijk die niet meer alleen bekend staat om die ruimte en het groen. Overvecht scoort hoog op de lijsten met problemen: criminaliteit, werkloosheid, obesitas, drop-outs, maar een grote diverse groep inwoners trekt zich het lot van de wijk aan en wil dit veranderen.

Zo kijken ze mee met Nelleke Wuurman die zich ergert aan mensen die Overvecht een wijk met potentie noemen. “Het is een wijk die alle negatieve lijstjes aanvoert. Het is een probleemwijk en die problemen moet je aanpakken.”

Ook volgen ze mevrouw van Oostrum en haar dochter Monique. Monique is bij haar moeder blijven wonen en opgevoed met het idee dat je twee dingen moet kunnen in het leven: klaverjassen en stijldansen.

Abdullah Chami is een van de Marokkaanse buurtvaders in de wijk. Hij werkte vroeger in een drukkerij, nu repareert hij fietsen in de Fietsenwerkplaats, en dat is gratis voor de buurtbewoners die geen gewone fietsenmaker kunnen betalen.

Typisch Overvecht toont in 12 afleveringen de diverse bewoners van Overvecht; van een oude dame in het ‘rode’ bejaardentehuis over de teloorgang van het socialisme tot rapper Kippie die het helemaal gaat maken.

5 Reacties

Reageren
 1. Bram de Goede

  Na de bewoners actie ‘Poen voor Groen’ hebben bewoners en de politiek elkaar in een negatieve houtgreep. Nieuwe ontwikkelingen komen veel te langzaam tot stand. Maak van Overvecht een echte stad met een grotere bouwdichtheid, besteed de extra inkomsten aan beter openbaar groen, natuur en waterwegen. Maak een bevaarbare singel rond winkelcentrum en sluit deze aan op de Vecht.

 2. Claudia

  een bevaarbare singel? De gemeente kan haar geld beter uitgeven aan zaken die er echt toe doen: veel mensen leven nog in armoede en hulp naar toestroming werk. Nog dichter bebouwen? Het mooie van Overvecht is dat het groen is en dat mag zo blijven. Niet nog meer mensenbunkers.

 3. cas

  Mijn voorspelling is dat de gemeente Overvecht compleet vol gaat bouwen. Daarna gaan ze gek opkijken dat er zo weinig groen is en dat er een toename in het verkeer plaatsvindt.

 4. H.A

  Ik erg me aan dat overvecht altijd negatief neer gezet wordt.
  Er wonen ook mensen die hard werken en een koophuis hebben
  Er wonen niet alleen maar mensen met uitkeringen,maar ook mensen
  die eigen bedrijf hebben.
  Maar ja dat is niet interessant!

 5. stick

  Beste H.A.
  je hoeft je toch niet per see aangesproken te voelen in dat geval..
  Wees blij dat u een uitzondering op de regel bent, of misschien wel niet.

  Dat neemt niet weg dat Overvecht veelal terecht ook op negatieve lijstjes staat mbt overlast/criminaliteit/uitkeringen/integratie.. en dat is uiteraard van meer belang voor de mensen.
  Zaken die goed gaan behoeven nu eenmaal minder aandacht/hulp. Zo zal het altijd zijn.

  Het ga je goed!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).