Documentaire over Tivoli Oudegracht in de maak: Wie heeft nog mooie verhalen? | De Utrechtse Internet Courant Documentaire over Tivoli Oudegracht in de maak: Wie heeft nog mooie verhalen? | De Utrechtse Internet Courant

Documentaire over Tivoli Oudegracht in de maak: Wie heeft nog mooie verhalen?

Documentaire over Tivoli Oudegracht in de maak: Wie heeft nog mooie verhalen?
Voorzijde voormalig Tivoli Oudegracht
Er komt een documentaire over de Oudegracht 245. Documentairemakers Nanno Jiskoot en Kim Brand zijn bezig met het maken van een film over het pand waar eerder onder meer Tivoli inzat. Ze zoeken nog naar mensen die er mooie verhalen over hebben.

Er komt een documentaire over de Oudegracht 245. Documentairemakers Nanno Jiskoot en Kim Brand zijn bezig met het maken van een film over het pand waar eerder onder meer Tivoli inzat. Ze zoeken nog naar mensen die er mooie verhalen over hebben.

Het gebouw, waarin voorheen Tivoli Oudegracht gevestigd was, gaat worden verbouwd. In het complex komt een kinderopvang, horeca en ruimte voor culturele initiatieven. Zo gaan vier Utrechtse ondernemers, die samenwerken onder de naam 4U, ambachtelijke producten maken in een koffiebranderij, bierbrouwerij en bakkerij.

Op de verdieping in de grote zaal komt een restaurant. Het podium in de grote zaal is straks een opstap voor Utrechts talent en een plek voor Utrechtse culturele organisaties zoals de HKU, De Coöperatie en Le Guess Who?. Verwacht wordt dat het vernieuwde complex eind 2020 open kan voor publiek.

Na het vertrek van poppodium Tivoli naar TivoliVredenburg kwam de Oudegracht 245 gedeeltelijk leeg te staan. Ter voorkoming van schade of kraken verhuurde de gemeente het daarom tijdelijk aan Kytopia, het creatieve muziekatelier van Colin Benders alias Kyteman. De muzikanten gaan er eind deze maand definitief uit.

Documentaire

De bijzondere geschiedenis is nu reden voor een documentaire. Zo was het een klooster, een burgerweeshuis en het Nederlandsche Vereeniging van Spoor- en Tramwegpersoneel – het NV-huis.

De documentairemaaksters zoeken de mooiste verhalen over het pand en mensen die hen kunnen helpen in de zoektocht naar de verhalen. Tips kunnen worden gemaild naar  [email protected] De film zal vertoond worden bij de heropening van het pand, in 2020.

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. G.

  Kwam daar een tijd geleden binnen , zaten er in een zaal een stel mannen aan tafeltjes mahjong te spelen.

 2. Ed

  In 1959 was het nog NV Huis. Klassikaal (Bonifatiuslyceum) werden wij aldaar verwacht bij de Eindexamenvoorstelling van de Amsterdamse Toneelschool. Petra Laseur toen 20 jaar oud was een van de gediplomeerden …

  Gelukkig ontdekte ik een jaar later de Jazzkelders …

 3. w

  jammer dat Tivoli niet behouden is gebleven, in een groeiende stad is er ook behoefte aan een concertzaal met historie, en voor kleinschaligheid ipv dat megalomane sfeerloze Tivre

 4. Ilja Sanders

  Ik heb een hoop verhalen over Tivoli. Ik ben oud kraker en later oa. programmeur met Ine samen.

 5. Inge

  Tivoli komt voort uit kraakbeweging. en dan werd het, vijf jaar geleden, na vertrek tijdelijk gebruikt door Kytopia “ter voorkoming van schade en kraken tegen te gaan” best bijzonder en opvallend. Wat een andere tijden, interessant.
  Overigens fijn dat Kytopia erin kon. (en ook opvallende plek waar ze nu terecht kunnen in Den Dolder..!..)

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).