Dollemansrit in Oog in Al blijkt achtervolging na aanrijding | De Utrechtse Internet Courant Dollemansrit in Oog in Al blijkt achtervolging na aanrijding | De Utrechtse Internet Courant

Dollemansrit in Oog in Al blijkt achtervolging na aanrijding

Dollemansrit in Oog in Al blijkt achtervolging na aanrijding
Still uit de video van Autojunk
Het filmpje waarin twee auto’s tussen het verkeer en over de stoep op de Lessinglaan scheuren blijkt een achtervolging na een aanrijding te zijn. De automobilist in de Volkswagen is naar eigen zeggen even daarvoor aangereden door de bestelbus, maar de bestuurder van de bus ging ervandoor.

Het filmpje waarin twee auto’s tussen het verkeer en over de stoep op de Lessinglaan scheuren blijkt een achtervolging na een aanrijding te zijn. De automobilist in de Volkswagen is naar eigen zeggen even daarvoor aangereden door de bestelbus, maar de bestuurder van de bus ging ervandoor.

De bestuurder van de Volkswagen, Fikri, vertelt: “De meneer reed weg en als ik er niet achteraan ging, had ik niemand om de schade op te kunnen verhalen. Ik zou met de gebakken peren zitten.” Hij besloot om erachteraan te gaan.

“Achteraf is het wel een erg gevaarlijke situatie geweest, maar ik dacht er op het moment zelf niet bij na. Hij reed over het fietspad weg en ik dacht ik moet hem stoppen. Misschien is hij wel onder invloed van drank of drugs”, vertelt Fikri.

Dashcam

De auto’s worden vervolgens gefilmd door een dashcam van een andere auto terwijl ze over de Lessinglaan in Oog in Al rijden. Ze snijden elkaar en ander verkeer meerdere malen af en steken de weg over via de middenberm. Uiteindelijk verdwijnen ze na het verkeerslicht uit het zicht.

Hij belde tijdens de rit met de politie. Later blijkt de politie de twee auto’s tot stilstand te hebben gebracht. “De politie vindt het een verzekeringskwestie. Ik kan het nu claimen, maar volgens mij is wegrijden na een ongeval ook een misdrijf. Misschien vonden ze het niet zo belangrijk op dat moment.”

12 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Dus omdat de ene bestuurder niet goed verzekert is gaat hij de andere bestuurder achtervolgen en daarmee mensenlevens in gevaar brengen? Iets betreffende proportionaliteit? Fikri zou ook een dikke bekeuring moeten krijgen wegen het in gevaar brengen van andere verkeerdeelnemers. Eigen rechter spelen kan niet worden goedgepraat als het noteren van het voldoende was geweest.

 2. Pinguin3

  Politie kon niet zeggen of er verder werk van zou worden gemaakt. Huh? Omdat?

 3. Lombokker

  Stond in het AD, ik vond het nogal een vaag verhaal van meneer Fikri;. De bus wilde hem er eerst niet tussenlaten, en zou hem vervolgens hebben aangereden. Daarbij liep hij schade op aan de voorkant(!?) van zijn VW. Toen Fikri uitstapte ging de bus er vandoor.
  Als je het kenteken hebt hoef je er toch niet als een idioot achteraan te gaan, en daarbij andermans levens op het spel te zetten? Aaangezien de identiteit van beide bestuurders bekend is, mag de politie ze aan de hand van de beelden wat mij betreft beiden een artikel 5 maatregel aan de broek geven.

 4. Katja

  Staat de schade in verhouding tot deze actie ?

 5. A.M.

  Is dit een grap? De politie heeft ze stilgezet, maar vervolgens het rijbewijs van deze totaal gestoorde figuren niet ingenomen? Onbegrijpelijk dat ze wegkomen met dit levensgevaarlijke gedrag.

 6. Berend

  Belachelijk dat hun rijbewijzen niet ingenomen zijn voor minstens een paar maanden. Om over middenbermen en fietspaden te scheuren moet je heel erg van het padje zijn.

 7. Pjedro.

  Belachelijk! Wat de aanleiding ook is, maar dit asociale levensgevaarlijke rijgedrag kan gewoon echt niet! Ik mag hopen de politie er alsnog werk van gaat maken. Om te beginnen het rijbewijs van beide bestuurders invorderen.

 8. zatzijn

  en……bellen onder het rijden??? Geen bekeuring? (mooi meegenomen)

  Inderdaad zou met hetzelfde telefoontje toch ook het nummerbord gefotografeerd hebben kunnen worden!?

 9. bee

  alleen het kenteken doorgeven is voldoende .

 10. BMWThuglife

  Niet zo huilen mensen er is niemand geraakt ik zou er ook achteraan gaan. Chillax!

 11. Reactionaire rechtse zak.

  BMWThuglife 19/10/2018 – 11:29
  Jaha, maar jij bent ook wel heel speciaal, zeer bijzonder en gezien.
  Een BMW onder je billen? Joh! Dan ben jij vast een prinsje bovendien.
  Jij staat dus boven elke wet.
  Als mensen vreemd naar jou staan kijken geef jij die altijd ook hun vet.
  Waar jij voorbij komt rijden buigt een ieder vol respect.
  Zo niet? Jij snijdt ze in de berm, onbeschaamd en heel direct.

 12. BB te U

  BLIJKT???? Hoezo, er wordt gezocht naar getuigen om het verhaal te checken… dikke duim of niet…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).