Dominee Martin Luther Kinglaan komend weekend dicht voor autoverkeer Dominee Martin Luther Kinglaan komend weekend dicht voor autoverkeer

Dominee Martin Luther Kinglaan komend weekend dicht voor autoverkeer

Dominee Martin Luther Kinglaan komend weekend dicht voor autoverkeer
Dominee Martin Luther Kinglaan in Utrecht.
De Dominee Martin Luther Kinglaan in Utrecht is van vrijdag 9 juli tot maandag 12 juli dicht voor autoverkeer. Het asfalt is verouderd en wordt daarom vervangen.

De Dominee Martin Luther Kinglaan in Utrecht is van vrijdag 9 juli tot maandag 12 juli dicht voor autoverkeer. Het asfalt is verouderd en wordt daarom vervangen.

De gemeente gaat de bovenste laag van het asfalt verwijderen en vervangen door een nieuwe laag. Ook komen er nieuwe markeringen op de weg en detectielussen in de weg.

De werkzaamheden beginnen vrijdag om 16.00 uur. Vanaf dat moment kunnen auto’s niet meer via de Dominee Martin Luther Kinglaan de stad uit. Verkeer kan dan nog wel via de fly-over en de Dominee Martin Luther Kinglaan de stad in. Vanaf 20.00 uur is de weg helemaal dicht en wordt verkeer omgeleid.

De werkzaamheden die zorgen voor geluidsoverlast worden zoveel mogelijk overdag gedaan. ’s Avonds en ’s nachts wordt wel doorgewerkt, zodat de weg zo snel mogelijk weer open kan.

Slecht weer

Als alles volgens planning verloopt, zijn de werkzaamheden maandagochtend 12 juli om 5.00 uur klaar. Bij slecht weer kan het zijn dat de werkzaamheden niet doorgaan. In dat geval worden de werkzaamheden een week opgeschoven, naar 16 tot 19 juli.

Kaart: gemeente Utrecht

3 Reacties

Reageren
 1. Bahco

  Komt er dan ook nieuw asfalt op het fietspad naast de brug? Er hebben recent borden gestaan die dat voorspelden, maar die borden verdwenen weer zonder nieuw asfalt achter te laten. Er staan nu wel borden die de gebruikers van dat fietspad manen niet harder te gaan dan 15 km/u.

 2. Theo

  Vorig jaar oktober zou het slechte wegdek op het fietspad van de Martin Luther Kingbrug al worden vervangen maar dat is toen om onduidelijke redenen niet door gegaan. Het lijkt me buitengewoon prettig als dat klusje nu ook direct wordt meegenomen: dit asfalt is echt hondsberoerd.

 3. Fietspad

  Helemaal eens met Bahco en Theo! Het asfalt op bovenstaande foto, dat blijkbaar al te slecht is voor de auto’s, ziet er nog altijd 100 keer beter uit dan wat er (al jaren) op het fietspad op de brug ligt.
  De gemeente verschuilt zich bij klachten achter het feit dat rijkswaterstaat de eigenaar van de brug is. Ik mag toch hopen dat er communicatie is met rijkswaterstaat over waar met prioriteit dingen moeten worden aangepakt i.v.m. de veiligheid. Dit is niet iets dat het afgelopen jaar opeens is ontstaan ofzo…

  Nu wordt er ‘vermoedelijk’ deze zomer een nieuwe slijtlaag aangebracht, hopelijk gaat het niet zoals afgelopen jaar toen het niet doorging.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).