Donatie van 300.000 euro voor jeugd in Overvecht Donatie van 300.000 euro voor jeugd in Overvecht

Donatie van 300.000 euro voor jeugd in Overvecht

Donatie van 300.000 euro voor jeugd in Overvecht
Archieffoto Overvecht
De wijkaanpak Samen voor Overvecht krijgt een bedrag van drie ton. Dit is een donatie van het VSBfonds. Het geld is bedoeld om te investeren in de jeugd in Overvecht.

De wijkaanpak Samen voor Overvecht krijgt een bedrag van drie ton. Dit is een donatie van het VSBfonds. Het geld is bedoeld om te investeren in de jeugd in Overvecht.

Het VSBfonds draagt 300.000 euro bij aan de investering in de jeugd van Overvecht. Het bedrag gaat naar de wijkaanpak Samen voor Overvecht, een project van bewoners, professionals en de gemeente Utrecht. Een van de doelen van de wijkaanpak is om de kinderen en jongeren in de wijk een beter perspectief te bieden. Wethouder Kees Diepeveen: “De jeugd is cruciaal bij de verdere opbouw van de wijk. Ze verdient de aandacht en deze extra investering.”

Big Brother

Volgens de wethouder laat de donatie opnieuw zien dat er vertrouwen is in de aanpak van Samen voor Overvecht. De bijdrage van het fonds gaat onder andere naar het mentorprogramma ‘Big Brother, Big Sister’. Dit programma is bedoeld voor jeugd die in armoede opgroeit. Hierbij onderneemt een mentor een jaar lang wekelijks activiteiten met een kind of jongere.

De resultaten van het programma: meer zelfvertrouwen en zelfbewustzijn, betere cijfers op school en een bredere horizon. Nu doen er jaarlijks 65 kinderen of jongeren mee met het ‘Big Brother, Big Sister’-programma. Met de steun van het VSBfonds kunnen nog 10 kinderen extra aan het mentorprogramma meedoen.

Juist nu

Wethouder Diepeveen vindt dat de investering juist nu, tijdens de coronacrisis, erg nodig is. “Dit is echt hét moment om nu en komende jaren verder door te pakken in Overvecht. Met de steun die nu van alle kanten komt voor de verbetering van deze wijk, kan dat ook.”

18 Reacties

Reageren
 1. Pee

  Zonde van het geld.

 2. RABE

  Wordt alles wel hufterproef.
  Als ik het nieuws goed gevolgd heb gaat daar nog wel eens iets stuk.

 3. Bromsnor

  Bromsnor denkt dat perspectief bieden aan jongeren die in armoede opgroeien onbetaalbaar is (als in geweldig en belangrijk).

 4. ceeteewee

  Heel benieuwd in welke zakken dit geld uiteindelijk terecht komt. Controle, Controle en nog eens controle lijkt mij heel belangrijk.

 5. Y

  Begin te investeren in sollicitatie racisme dat haalt per direct 99% van de armoede onder buitenlanders weg! Het is toch te gek voor worden dat een afgestudeerde buitenlander geen werk kan vinden en daardoor grote criminelen worden!!!!
  Nederland wakker worden

 6. Claudia

  Wat een weggegooid geld weer.

 7. Hadjememaar

  @ Pee, RABE, ceeteewee en Claudia, zelf wel eens overwogen om een kansarme jongere een jaartje onder je hoede te nemen? Nee? Ik kan het je aanbevelen. Het is interessant en erg nuttig. Kansen bieden is een stuk zinvoller dan repressie en helemaal nuttiger dan hier een beetje te sneeren.

 8. Esrin W.

  “Paarlen voor de ….”
  Blijven stemmen op de politieke partijen die er nu zitten mensen!

 9. RvD

  “Het VSBfonds draagt 300.000 Euro bij”. “Met de steun van het VSBfonds kunnen nog 10 kinderen extra aan het mentorprogramma meedoen”
  Ofwel Euro 30.000 per kind…. Dus Bromsnor heeft gelijk perspectief bieden is onbetaalbaar…..
  Maar een aantal subsidieslurpers zullen zeker blij zijn.

  Misschien een idee dat alle goede mensen, die dit geweldig en belangrijk vinden, zich opgeven als mentor (https://www.maatjesgezocht.nl/project/big-brothers-big-sisters-utrecht). Dan bereiken ze hetzelfde en kan die 300.000 Euro voor andere belangrijke zaken worden ingezet…

 10. Joepie

  Ach gut, gut, gut

  De trollenlegertjes moeten weer op pad van ome Geert en Thierry en het buitenland.

  En weer heeft links het gedaan.

  Vermoeiend.

  Het VSB fonds heeft in de eerste plaats niets met de politiek te maken en zij kunnen en mogen zelf bepalen waar zij hun geld aan uitgeven. Dat in de eerste plaats.

  Daarnaast kosten dingen gewoon geld. En ja, soms kost dat 30.000 euro per kind per jaar. Gewoon een modaal jaarsalaris dat een volwassenen verdient. Het is dus niet zo’n vreemde prijs.

  Laten we inderdaad vooral niets aan mogelijke problemen in de toekomst doen. Dan komt het vast helemaal uit zichzelf goed, Not.

  Van negatief commentaar zijn namelijk ooit dingen beter geworden. O, wacht….

  Zonder dat je weet wat er inhoudelijk in de programma’s gebeurd en zonder dat je weet wat de resultaten zijn, moet je gewoon je mond houden.

  Het VSB fonds meet (en weet) wel wat de resultaten zijn en ziet dus duidelijk perspectief. Anders zouden ze er niet OPNIEUW geld in stoppen.

  Grappig dat de mensen die zogenaamd ‘het volk’ zijn meteen gaan piepen als er geïnvesteerd wordt in ‘het volk’. Zeker als dat geld vanuit een particulier initiatief komt. Dat is toch wel opmerkelijk zelfs. Daarnaast zou het een goede zaak zijn als juist de overheid hier ook extra in zou investeren, me dunkt.

 11. Uuutje

  @ Esrin W.

  Het VSB fonds is een vermogensfonds. Bank en verzekeringen ;en heeft ooit vanuit zijn oude spaarbankfunctie (ooit een secundaire bank) besloten om winst te investeren in o.a. maatschappelijke projecten.

  Het heeft werkelijk niets met politieke partijen van doen.

  Als we het toch al over politiek hebben. De budgetten die een gemeente tot zijn beschikking heeft om armoede aan te pakken worden vooral landelijk vastgesteld. Dus zelfs als er een linkse gemeenteraad en college is, dan nog danst men naar de pijpen van het VVD en CDA (en dus rechts) kabinet (d’66 doet niet echt mee natuurlijk).

 12. Bernhard

  Weggegooid geld. Stop dat geld in handhaving. Dat is waar het aan ontbreekt. Meer gestolen scooters in beslag nemen, meer rijbewijzen innemen van notoire wegpiraten, meer asociaal straattuig dat buurten terroriseert op de bon slingeren. Dat maakt Overvecht beter.

 13. Koel Hoofd

  Wat een zure reacties weer!
  Jongeren in achterstandswijken moeten geholpen worden, daar is men het al sinds de jaren vijftig overeens.
  Het probleem van nu is dat veel geld wat richting kansarme jongeren gaat aan de hoog opgeleide strijkstok van betweterige subsidietrekkers blijft hangen in plaats van dat het bij zinnige projecten terecht komt.

 14. Scherpschutter

  Een budget van 576,00 Euro per kind om 1x per week wat te gaan doen…Zijn dat uitjes bij Gucci of de Amac toevallig of doet juwelier Schaap Citroen ineens erg goede zaken? Mijn God…

  Dit is echt in en in trieste besteding van zuurverdiend geld. Die 300K budget per jaar komt neer op bijna 6K per week. Daar huur je wekelijks twee touringkarren voor af om met 100(!) kinderen naar de Efteling te gaan en dan kun je onderweg gezamenlijk nog lunchen bij de Mac ook terwijl een ingehuurde clown zijn goocheltrucs laat zien….

 15. Michael

  En we noemen het “Big Brother is watching you”

 16. Cees

  @ SS

  Misschien gaat men ook wel vaak met 2 touringcarren naar de Mac en naar de Efteling en zijn er ingehuurde clowns. Gunt u dat arme kinderen niet?

  Het gemiddelde kinderfeestje van RTL-/Vinexouders is tegenwoordig al heel wat luxer hoor.

  Daarnaast is 576,- per week per kind een schijntje. Heeft u enig idee wat de kosten voor een week van een kind op een school zijn? Dat is een veelvoud van dat bedrag. Een bedrag dat uitgegeven wordt aan het gebouw (vaak de vrije markt), de stroom (vrije markt), verdere afschrijving, boeken, apparatuur, leermiddelen en bijv. de schamele personeelskosten van een leerkracht.

  Er zijn natuurlijk meerdere mensen die zich met dit project bezighouden en die mensen werken en krijgen salaris, vaak beneden modaal als je in de jaarboeken duikt en niet zomaar wat roept. Daarnaast moet er een locatie gehuurd worden (waarschijnlijk een vrij fors deel van het geld uit die 300.000 euro van het fonds gaat naar jaarlijkse huur; dat krijg je met de door jouw gewenste vrije cowboy-huurmarkt; dan moeten ook goede doelen zich blauw betalen).

  Grappig dat het r..htse reaguurvolk meteen gaat stijgeren als er een poging gedaan wordt iets aan armoede te doen, met geld dat verdiend wordt in het financiële wezen/ de vrije markt nota bene, het is geen publiek geld immers.

  Kennelijk horen arme mensen niet bij het volk waarvoor men zegt op te komen. Bedenk dat goed als u zelf toevallig arm bent.

 17. Usher baby

  Zou maar oppassen dat het bedrag in verkeerde stofzuiger gat valt ze moeten bouwen en aan tonen dat er zo veel geld is in gegaan in dat project en lint moet door geknipt worden voor dat project.. en prijs 🥇 en niet het valt in de zakken vullers

 18. Bromsnor

  Bromsnor denkt dat het iedereen vrijstaat om zich aan te melden als big brother/sister.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).