Dood medewerker grote shock op hoofdkantoor Rabobank | De Utrechtse Internet Courant Dood medewerker grote shock op hoofdkantoor Rabobank | De Utrechtse Internet Courant

Dood medewerker grote shock op hoofdkantoor Rabobank

Dood medewerker grote shock op hoofdkantoor Rabobank
Op de gevel van het hoofdkantoor hangt een foto van Corrie van Barneveld. Foto Marlot van den Berg / DUIC
De dood van collega Corrie van Barneveld is als een bom ingeslagen op het hoofdkantoor van Rabobank Utrecht. De vrouw werkte al een kleine twintig jaar bij het bedrijf. 

De dood van collega Corrie van Barneveld is als een bom ingeslagen op het hoofdkantoor van Rabobank Utrecht. De vrouw werkte al een kleine twintig jaar bij het bedrijf. 

Inmiddels liggen er al vele bloemen voor het hoofdkantoor van de Rabobank op de plek waar Corrie dinsdagochtend rond half 9 in elkaar zakte voor het oog van vele medewerkers. “Ik liep er zelf ook langs”, vertelt woordvoerder Hendrik Jan Eijpe. “Je moet je voorstellen dat op dat tijdstip heel veel mensen komen aanlopen vanaf Utrecht Centraal. En niemand die op dat moment weet wat er aan de hand is, alleen dat je met een boog om iets wat op een ongeluk lijkt, moet heenlopen. Pas aan het eind van de dag werd duidelijk dat een collega is overleden. Heel aangrijpend.”

Medewerkers die het steekincident hebben zien gebeuren, hebben onmiddellijk hulp gekregen. Voor directe collega’s zijn medewerkersbijeenkomsten gehouden, de vlag is halfstok gehangen en er is een minuut stilte gehouden. Ook is er zowel on- als offline een condoleanceregister geopend, waar de reacties inmiddels binnenstromen.

Corrie van Barneveld werkte al een kleine twintig jaar voor de bank in Utrecht op de afdeling ‘Kenniscentrum Bedrijven’. “Het is een grote shock die ons allemaal bezig houdt. We moeten nu het tragische verlies van een collega verwerken”, besluit Eijpe.

Gekoppelde berichten

1 Reactie

Reageren
  1. Kees Fortuin

    We leven mee met de familie. Met de vrijwilligers van de Ouderensoos van De Nieuwe Jutter in Rivierenwijk waren we vandaag bij elkaar. De zus van Corrie is een collega van de man van een van de vrijwilligers. We kennen haar kinderen. Het zijn in zo’n buurt altijd korte lijnen. Het overlijden van Corrie op zo’n brute manier veroorzaakt een schokgolf in de buurt.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).