Dood van Utrechtse kat Sjef vanavond bij Opsporing Verzocht Dood van Utrechtse kat Sjef vanavond bij Opsporing Verzocht

Dood van Utrechtse kat Sjef vanavond bij Opsporing Verzocht

Dood van Utrechtse kat Sjef vanavond bij Opsporing Verzocht
Foto: Dierenambulance Utrecht
In het programma Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond aandacht besteed aan de Utrechtse kat Sjef. Hij kwam op 28 november te overlijden nadat de kat ernstig gewond was geraakt door vuurwerk.

In het programma Opsporing Verzocht wordt dinsdagavond aandacht besteed aan de Utrechtse kat Sjef. Hij kwam op 28 november te overlijden nadat de kat ernstig gewond was geraakt door vuurwerk.

De kat werd door een voorbijganger aangetroffen aan de Pieter Nieuwlandstraat in Tuinwijk. Het zwaargewonde dier lag daar in de struiken. De voorbijganger merkte de kat op en schakelde de Utrechtse dierenambulance in.

Een medewerker van de dierenambulance liet weten: “Wat er precies gebeurd is weten we niet, maar het is duidelijk dat dit geen aanrijding was.” Een dierenarts heeft de kat vervolgens zo snel mogelijk uit zijn lijden verlost.

Politie zoekt getuigen

Uit onderzoek bleek dat de kat overleden was aan verwondingen die het diertje had opgelopen door vuurwerk. Vermoedelijk was dit vuurwerk in het achterste van Sjef gestopt. “Wie is verantwoordelijk voor de dood van kat Sjef?”, schrijft de politie op Twitter.

Opsporing Verzocht wordt op dinsdagavond uitgezonden om 21.20 uur op NPO1.

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. G.H.

  Wat voor zieke sadist doet zoiets?

 2. Utrechter

  Meerdere onderzoeken tonen aan dat idioten die dit soort dingen doen, ook een groot risico zijn voor geweld richting mensen. Dat rechtvaardigt een groot onderzoek!

 3. buurtbewoner

  typisch een actie van een tienerjongen, en waarschijnlijk uit de buurt, stop maar minimaal 2 maanden in jeugddetentie!

 4. Kadoendra

  @G.H. 19/1/2021 – 16:19

  Jij spreekt exact mijn gedachten uit.

 5. wollie

  in de bio-industrie komen dagelijks honderdduizenden dieren per dag op gruwelijke wijze aan hun eind. maar een kat, da’s zielig!

 6. Brenda

  Vreselijk. Ik snap alleen echt niet hoe je vuurwerk in achterwerk kat krijgt. Ik kan niet eens de nagels van mijn kat knippen

 7. Bertje 030

  Jammer dat lijfstraffen afgeschaft zijn, oog om oog, kont om kont…………..

 8. Hella

  Ongelovelijk dat mensen in staat zijn om een dier dit aan te doen.
  Volgens mij zijn dit mensen die geen besef hebben wat ze een ander aandoen.Wat een traumatisch en verdrietig gebeurtnis voor het eigenaar van Sjef.Ik ben verbijsterd, in wat voor wereld leven wij??Lieve eigenaar van Sjef jou verdriet deel ik met jou ik kreeg tranen in mijn ogen toen ik het op tv zag.Dit kan niemand goed maken bij jou.Ik wens jou sterkte in jou rouw proces.Veel liefs.

 9. Kadoendra

  @wollie

  “in de bio-industrie komen dagelijks honderdduizenden dieren per dag op gruwelijke wijze aan hun eind. maar een kat, da’s zielig!”

  Een kat heeft een hoger aai gehalte dan een varken, kip, etc, maar het is inderdaad ook triest van de vreselijke leefomstandigheden voor dieren in de bio-industrie.

 10. Erwin

  @Utrechter: benieuwd naar je bronnen, persoonlijk ken ik niet een onderzoek dat dat uitwijst.

 11. cas

  Snap het onderzoek, maar gaan de dader aka sadist echt nooit vinden

 12. Mira

  Vrees dat een goed gesprek bij de psycholoog of een uurtje schoffelen niet gaat helpen bij de sadist(en) die zoiets gruwelijks doet/doen. KEIHARD aanpakken, dit is geen werk van kleine kinderen, dus graag een volwassen straf en geen soft gedoe, dat gaat echt niet helpen!

 13. Marcel

  Van mij mogen ze de dader straffen met een cobra in zijn eigen achterwerk terwijl hij aan een boom is vast gebonden en iedereen toekijkt. Zet de kist er maar vast naast waar die in kan!!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).