Doolhof van caravans komt eind augustus naar Griftpark in Utrecht Doolhof van caravans komt eind augustus naar Griftpark in Utrecht

Doolhof van caravans komt eind augustus naar Griftpark in Utrecht

Doolhof van caravans komt eind augustus naar Griftpark in Utrecht
Foto: beeld uit YouTube-video door Pet van de Luijtgaarden
Het Duurzaamheidsdoolhof parkeert op zaterdag 28 augustus in het Utrechtse Griftpark. Het doolhof bestaat uit aan elkaar geschakelde caravans en is gemaakt door kunstenaar Pet van de Luijtgaarden.

Het Duurzaamheidsdoolhof parkeert op zaterdag 28 augustus in het Utrechtse Griftpark. Het doolhof bestaat uit aan elkaar geschakelde caravans en is gemaakt door kunstenaar Pet van de Luijtgaarden.

In het doolhof dwaal je rond in compartimenten met verschillende thema’s. Zo is er een ruimte met knuffelbeesten en een met wanden vol videobanden. Ook zijn er optredens van onder meer de bands Powersmoke en Asociaal Kabaal te bezoeken.

Het doolhof van Van de Luijtgaarden komt met een boodschap over duurzaamheid. “We komen om in de spullen”, vertelt hij. “Nog nooit zijn er zoveel tweedehandswinkels geweest, het aantal blijft maar groeien. Met het Duurzaamheidsdoolhof willen we mensen een indruk geven van de hoeveelheid spullen die wordt weggegooid.”

Dit jaar was het Duurzaamheidsdoolhof ook al aan de Jutfaseweg en op het Jaarbeursplein te vinden, maar de caravans hebben ook op andere plekken in de stad gestaan.

Op YouTube is een impressie van het doolhof uit 2020 te bekijken.

Gekoppelde berichten

4 Reacties

Reageren
 1. erwin

  is het Griftpark een evenementen terrein geworden ofzo? kermis, hans klok, truck food festivals en nou dit weer…

 2. W.

  Een doolhof van caravans geeft toch weer een andere twist aan het nummer “Waar is toch mijn caravan?”

 3. Peter

  @Erwin, ja het Griftpark is een evenemententerrein. Elk park en elk plein, kortom elke lege ruimte is voor de gemeente een evenemententerrein.

  Er was ooit een plan om dat ook een beetje te reguleren, maar gelukkig voor de gemeente kwam Corona en toen is het hele plan overboord gegooid. Weg regels. Geen zicht op een nieuw plan. Gewoon lekker keihard doorgaan met onze toch al schaarse openbare ruimte voor een schijntje te verhuren aan commerciele uitbaters met de lusten voor de uitbater en de lasten voor de omwonenden en andere park/pleingebruikers.
  Zo rolt de gemeente Utrecht.
  Volgend jaar gemeenteraadsverkiezingen!

  Overigens lijkt dit me best een leuk evenement, daar niet van.

 4. Koel Hoofd

  Zonder meer een zinnige boodschap want 80% van de bevolking is koopverslaafd omdat ze er anders niet bijhoren….

  Maar elke vierkante meter groen in Utrecht is tegenwoordig een evenemententerrein. Evenementenvergunningen is zeker zeer lucratieve handel voor onze gemeente met een gigantisch gat in de hand?
  Want de schulden lopen hier niet alleen op, maar ook gierend uit de klauwen

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).