Doos met kittens en moederpoes gedumpt in Utrecht Doos met kittens en moederpoes gedumpt in Utrecht

Doos met kittens en moederpoes gedumpt in Utrecht

Doos met kittens en moederpoes gedumpt in Utrecht
Bron: Dierenambulance Utrecht
De Dierenambulance heeft woensdagochtend een doos met meerdere kittens en een moederpoes gevonden in de Utrechtse wijk Tuindorp. De dieren zijn naar het asiel gebracht.

De Dierenambulance heeft woensdagochtend een doos met meerdere kittens en een moederpoes gevonden in de Utrechtse wijk Tuindorp. De dieren zijn naar het asiel gebracht.

De dieren maken het nu goed, maar dat was vanochtend wel anders. “Moeder en haar vier kleintjes zijn in dit koude weer op straat gezet”, laat de Dierenambulance weten.

“Toen we ter plaatse kwamen had moeder een van de kleintjes uit de doos gehaald en zat in een tuin een stukje verderop. Dankzij de hulp van buurtbewoners hebben we haar en het kleintje alsnog veilig kunnen stellen.”

De vier kittens en de moederpoes zijn naar het asiel gebracht en maken het goed.

7 Reacties

Reageren
 1. James

  Verschrikkelijk triest. Hoe kan je zo slecht in elkaar zitten als mens..

 2. Hugo Aylva

  Echt om woest van te worden! Hoe haal je het in je hoofd? Hopelijk wordt er snel een goed huis gevonden voor moeder en kinderen.

 3. Lombokker

  Zet svp een foto van de moederpoes op de site. Wellicht dat iemand die herkend, dan kan de eigenaar worden aangesproken op dit asociale gedrag, en opdraaien voor de kosten van de opvang.

 4. Kadoendra

  @Lombokker

  De persoon die deze trieste daad heeft gedaan had waarschijnlijk geen geld om de poes te laten steriliseren, dus dan heb ik het vermoeden dat dit persoon ook geen geld heeft voor de kosten van de opvang.

 5. Adje

  Dag Lombokker, goed idee dat als iemand de moederpoes herkend, dat de ‘eigenaren’ dan ter verantwoording kunnen worden geroepen. Het is inderdaad niet zo duidelijk, maar op de foto met de container staat ook de moederpoes (alsof ze zich verstopte achter die container).

 6. Hetty

  Lombokker, wat een goed idee. De dader moet zo snel mogelijk gevonden worden. Een flinke boete en een lange taakstraf in het Dierenasiel lijkt me gepast. Als men dan ook de straat vermeld, waar de doos werd gevonden, word de dader waarschijnlijk nog sneller gevonden. Ik hoop, dat dit prille gezinnetje snel een goed thuis zal vinden. Tot dan zal er bij het Dierenasiel uitstekend voor deze vijf schatten gezorgd worden.

 7. Paul G.

  @ Kadoendra

  Misschien is de situatie wel zoals jij het benoemd, maar dan had de persoon ook misschien beter even een dierenasiel moeten opbellen o.i.d.
  Ook is er de Stichting Veterinair Steunfonds in Utrecht..(voor ondersteuning van huisdiereneigenaren en hun huisdieren die door omstandigheden de medische noodzakelijke zorg voor hun dier niet kunnen bekostigen). Dit alles beter dan zo in een doos plaatsen in de kou. Voor hetzelfde geld gooit iemand de doos in een container of wordt er door ” gasten” tegenaan getrapt

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).