Draag een boompje bij op Nationale Boomfeestdag | De Utrechtse Internet Courant Draag een boompje bij op Nationale Boomfeestdag | De Utrechtse Internet Courant

Draag een boompje bij op Nationale Boomfeestdag

Draag een boompje bij op Nationale Boomfeestdag

Op woensdag 20 maart vindt de Nationale Boomfeestdag weer plaats. In Utrecht organiseert natuur- en milieucommunicatie (NMC) samen met de wijkopzichter van het Griftpark en Cumulus Welzijn een passende boomfeest-activiteit in het Griftpark. Het thema is dit jaar: bomen maken gezond.

Wethouder groen Mirjam de Rijk opent de feestdag officieel om 13.45 uur in de hal van Griftsteede. Vanaf daar zal een optocht van kinderen van het buurthuis de Leeuw (cumulus welzijn) en kinderen van Griftsteede het park ingaan, waar zij aan de slag gaan met het planten van nieuwe bomen ter verbetering van de leefbaarheid van de stad.

Ter gelegenheid van de komende troonswisseling en als onderdeel van de nationale traditie hebben Stichting Nationale Boomfeestdag en de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen besloten om ‘Kroningsbomen’ aan te bieden. Nederlandse gemeentes kunnen deze speciale lindebomen bestellen. Ook in het Griftpark komt er één te staan.

De eerste landelijke Boomfeestdag vond plaats in 1957. Tegenwoordig doen er zo’n 115.000 kinderen mee per jaar en worden er rond de 200.000 bomen gepland. In 2006 won organisator Stichting Nationale Boomfeestdag nog de Prins Bernhard Cultuurprijs voor Natuurbehoud-2006.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).