Opening De Pizzabakkers op Nachtegaalstraat twee maanden uitgesteld na brand | De Utrechtse Internet Courant Opening De Pizzabakkers op Nachtegaalstraat twee maanden uitgesteld na brand | De Utrechtse Internet Courant

Opening De Pizzabakkers op Nachtegaalstraat twee maanden uitgesteld na brand

Opening De Pizzabakkers op Nachtegaalstraat twee maanden uitgesteld na brand
De brandweer vannacht voor de deur bij De Pizzabakkers
Het nog niet eens geopende Italiaanse restaurant De Pizzabakkers in de Nachtegaalstraat is gisteravond geteisterd door een brand. De opening moet daardoor met twee maanden worden uitgesteld.

Het nog niet eens geopende Italiaanse restaurant De Pizzabakkers in de Nachtegaalstraat is gisteravond geteisterd door een brand. De opening moet daardoor met twee maanden worden uitgesteld.

Plan was om vrijdag te gaan proefdraaien en volgende week zou het restaurant zijn deuren voor het publiek openen. Voor de brand ontstond, waren eigenaren Jean-Marc van der Stap en Daniël Herbschleb in het restaurant alle puntjes op de i aan het zetten. “We hadden alles zo mooi gemaakt”, zegt Herbschleb. “Toen we even weggingen en weer terugkwamen was de brand blijkbaar al ontstaan.”

De jongens geven aan dat de brand waarschijnlijk ontstaan is in de spoelkeuken van het restaurant. “Het was een klein brandje, maar we hebben nog steeds heel veel schade”, aldus Daniel. “De muren zijn zwart en de geur van brand zit in de hele inrichting.” De brandweer was snel ter plekke en kon voorkomen dat de vlammen zich verder konden verspreidden.

De jonge ondernemers moeten de opening van De Pizzabakkers nu met zeker twee maanden uitstellen. “Vandaag komt er iemand van de verzekering alle schade opnemen en weten we hopelijk wat meer. Het gaat een hele tijd duren om hier overheen te komen”, zegt Herbschleb.

Pizzabakkers
De Pizzabakkers: Jean-Marc van der Stap (L) en Daniel Herbschleb (R). Foto: DUIC

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. jeroen de vries

  Wat verschrikkelijk. Waar moeten al de bewoners uit de buurt nu de komende tijd hun pizza’s halen? O ja, bij een van de 10 andere pizzaboeren die in de buurt zitten.

 2. [email protected]

  Wat triest voor deze mannen,Jeroen geef die jongens een kans, als ze er niks van bakken zal de lol er snel vanaf zijn, of anders heeft de buurt er een top pizzeria bij.

 3. S.C. Hopenhauer

  Niet zo triest doen tegenover mensen in je eigen stad jeroen. De wereld kan jouw negativiteit niet gebruiken, draag maar even iets moois bij of helemaal niets.

 4. Jeroen de vries

  @sc schoppenhauer. De wereld, en zeker utrecht, kan een extra pizzabakker net zo min gebruiken. De verplatting en verhamburgering van utrecht is al erg genoeg. Als er toch nieuwe horeca bij moet komen dan graag iets orgineels. Voordat het hier een soort amsterdam wordt. En als alleen positive bijdrages op duic mogen worden geplaatst wordt het heel snel rustig hier denk ik.

 5. jelle

  Hoewel ik het ook zielig voor die jongens vind, heeft Jeroen wel gelijk. Markante restaurants als De aal verdwijnen en we krijgen er alleen maar scharrelhamburgertenten, frietjuweliers en pizzaboutiques voor terug lijkt het.

 6. S.C. Hopenhauer

  Lijkt me een goed voorstel, rustig en vooral positieve bijdragen. Dank voor het meedenken.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).