Drie auto’s in Leidsche Rijn volledig verwoest door brand | De Utrechtse Internet Courant Drie auto’s in Leidsche Rijn volledig verwoest door brand | De Utrechtse Internet Courant

Drie auto’s in Leidsche Rijn volledig verwoest door brand

Drie auto’s in Leidsche Rijn volledig verwoest door brand
Bron: Instagramaccount Politie Utrecht Leidsche Rijn
Drie voertuigen zijn in de nacht van zondag op maandag volledig verwoest door een brand. De auto’s stonden naast elkaar geparkeerd aan het Kanaalzichthof in Leidsche Rijn.

Drie voertuigen zijn in de nacht van zondag op maandag volledig verwoest door een brand. De auto’s stonden naast elkaar geparkeerd aan het Kanaalzichthof in Leidsche Rijn.

Het incident gebeurde rond 02.20 uur. Vanwege de omvang van de brand moesten er drie brandweerauto’s uitrukken om het vuur te blussen.

Op een video die de politie op sociale media heeft gedeeld is te zien dat het om een flinke brand gaat. Het lijkt erop dat er twee personenauto’s en één bedrijfsauto in de as zijn gelegd.

De politie zegt nog niet te weten hoe de brand is ontstaan. Brandstichting wordt niet uitgesloten. De politie verzoekt getuigen zich te melden.

Bekijk hieronder de video.

16 Reacties

Reageren
 1. Wim Vreeswijk

  Het handhaven is tussen 2017 en 2019 met 60% teruggelopen in Utrecht. Dan moeten de geruisloze en onzichtbare defensiedrones maar de lucht in voor heterdaadjes.

 2. Lombokker

  Ik hoop niet dat het gelazer met autobranden opnieuw begint, want het is al een tijd aardig rustig geweest. Nou ja, met uitzondering van de jaarwisseling dan.

 3. The true Vlerk

  Meneer Vreeswijk, mag ik u oprecht vragen waar u deze cijfers vond? Ben wel benieuwd!

 4. Wim Vreeswijk

  The true [email protected] Deze (dalende cijfers) van 49.651 in 2017 richting 20.941 2019 heb ik opgevist uit de schriftelijke vragen van VVD-raadslid Queeny Rajkowski van 7 april 2020 en stonden vol trots zelfs in de 1e alinea van haar schriftelijke raadsvragen. Hier was ik juist helemaal NIET blij mee, zelfs diep geschokt. M.i. zijn de Utrechters helemaal niet plotseling 60% braver geworden, maar een dergelijk resultatenbeleid vloeit m.i. voort uit een angst om etnisch te profileren. Ik heb hier maar één woord voor en dat is BAH ! Voorts kan ik U mededelen dat volgens Google 50% van de gedane aangiften ‘doodleuk’ op de plank blijven liggen, ook al niet opwekkend.

 5. sjaak

  @ Wim

  Je verzint dus aannames die niet bestaan en google wat.

  Dat er dalende cijfers zijn betekent niet automatisch dat er minder gehandhaafd wordt.

  Verder succes met je duim en je natte vinger

 6. Kadoendra

  @Wim Vreeswijk

  “Het handhaven is tussen 2017 en 2019 met 60% teruggelopen in Utrecht. Dan moeten de geruisloze en onzichtbare defensiedrones maar de lucht in voor heterdaadjes”.

  Een All Seeing Eye lijkt mij technisch niet haalbaar en als dit wel zo zou zijn kan dit op grote weerstand gaan stuiten bij een groot deel van de bevolking.

 7. Wim Vreeswijk

  [email protected] ik verzin niks. Als je mij jouw email-adres geeft kan ik alle schriftelijke vragen mailen. En toen werd het stil….

 8. Leila

  Het was een verschrikkelijke nacht naast mijn gebouw op de parkeerplaats,
  ik schrok van 1 grote knal en bleek een bus en twee personen auto’s in de fik met veel rook en grote vlammen. We stonden met veel bewoners buiten en was een gaotische nacht, echt een klote streek voor de eigenaren die daar niet extra voor verzekerd zijn en nu zelf voor de kosten op moeten opdraaien 😞

 9. Sjaak

  Je verzint aannames op basis van officiele cijfers Wim. Je trekt conclusies die niet bewezen zijn. Maar kennelijk zie je dat niet; en nee het is niet stil.

  En ik heb liever niet dat mijn e-mailadres bij mensen zoals jij terecht komt.

  Daarnaast voer je de discussie hier maar fijn open en transparant en niet uit het zicht van andere mensen. Dat noemen we achterkamertjes.

 10. Wim Vreeswijk

  Sterkte ermee Leila !

 11. Scherpschutter

  @Kadoendra

  Tussen een allesziend oog en vrijwel nul handhaven zit ook nog de gradatie “gewoon een degelijke dienst leveren voor het geld van de belaatingbetaler”.

  Het is uiteraard volstrekt onverdedigbaar dat er miljoenen en miljoenen worden uitgegeven aan bijvoorbeeld de verfietspaderisering van Utrecht, overbodige tramtrajecten en totaal zinloze subsidies, maar iets basaals als je ordehandhaving compleet waardeloos is…

 12. Koel Hoofd

  @Sjaak Wim Vreeswijk heeft toch echt gelijk.
  De cijfers zijn echt opmerkelijk te noemen.
  Aangezien de gemeente er op volle kracht er al gemiddeld 22 uur over doet om een gemiddeld setje vragen te beantwoorden, zal het antwoord dankzij corona en pasen helaas nog wel even op zich laten wachten.
  Want hoe gaat het college dit nou verklaren zonder het schaamrood op de kaken te krijgen?

 13. Klaas

  @ Scherpschutter

  De gemeente gaat niet meer over de politie-inzet en kan daar dus ook geen geld aan uitgeven. Dat is onmogelijk gemaakt door de komst van de Nationale Politie, die er koste wat kost moest komen van het CDA, de VVD en o.a. de PVV (en nog at andere partijen).

  Voorheen kon de burgemeester als korpsbeheerder bepalen waar hij de politiemacht op in wilde zetten en hoeveel geld hij daaraan uit wilde geven.

 14. Kerel

  @ KH

  Wim heeft helemaal geen gelijk.

  Het enige dat je kan zien is dat de cijfers dalen. Waarom en hoe? Dat is niet in deze cijfers terug te vinden. Ook niet in de stukken waar Wim naar verwijst.

  Verder is het allemaal voetbalkantinepraat van wat reaguurders langs de zijlijn die menen overal verstand van te hebben.

  Je snapt natuurlijk verder wel dat een gemeenteapparaat niet alleen maar bezig is met vragen beantwoorden toch? En dat ze niet alleen maar 1 set vragen moeten beantwoorden? 22 uur is trouwens heel snel, als je daar even de 8-urige werkdag in meeneemt. mensen hebben ook vrije tijd en moeten ook slapen en doen ook gewon de rest van hun werk op die werkdag. De vragen zijn dus binnen 1 werkdag beantwoord. Ik zou mensen daar nog wel een werkweek voor geven, aangezien het beantwoorden van vragen niet de enige taak is en zaken goed uitgezocht moeten worden, voordat antwoorden gegeven worden. Je wil het immers niet bij het verkeerde eind hebben.

 15. Jeroen

  Nou, echt gelijk heeft Win Vreeswijk niet hoor.

  Waarschijnlijk bedoelt hij dit document met vragen van de VVD:
  https://online.ibabs.eu/ibabsapi/publicdownload.aspx?site=Utrecht&id=08ffefd7-b6d0-4242-a1e7-f3352703f451

  Het document gaat over ‘aantal gegeven boetes’, opgevraagd bij Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving. Het aantal gegeven boetes zegt natuurlijk niet veel over het handhaven zelf.
  De VVD wil ook juist weten waar deze boetes voor gegeven zijn. Zolang dat niet bekend is, kun je ook erg weinig zeggen of er voldoende gehandhaafd wordt.

  En ten slotte, het getal van 20941 wat Wim geeft is een onvolledig cijfer. De VVD geeft zelf aan dat de cijfers over 2019 nog niet volledig bekend zijn. Daarom schat de VVD de cijfers voor 2019 op een totaal van 27.918 (en dat is 44% minder dan 2017). Overigens zegt de VVD dat die schatting gemaakt is ‘er van uitgaande dat bonnen evenredig over het jaar verspreid zijn’. En dat weten we ook niet. Misschien worden in het laatste kwartaal van een jaar wel veel meer bonnen gegeven dan in andere kwartalen (denk bijvoorbeeld aan vuurwerk-gerelateerde bonnen).

  Kortom, Wim gebruikt onjuiste cijfers en doet aannames over wat die cijfers betekenen zonder dat ergens te onderbouwen.

 16. wollie

  er zijn betere manieren om je auto te ontsmetten…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).