Drie demonstraties tegen Pegida: "Overstem, blokkeer en stop de racisten van Pegida!" - De Utrechtse Internet Courant Drie demonstraties tegen Pegida: "Overstem, blokkeer en stop de racisten van Pegida!" - De Utrechtse Internet Courant

Drie demonstraties tegen Pegida: “Overstem, blokkeer en stop de racisten van Pegida!”

Drie demonstraties tegen Pegida: “Overstem, blokkeer en stop de racisten van Pegida!”
Het lijkt een druk dagje te worden 11 oktober in Utrecht. De gemeente is in gesprek met de organisatie van Pegida naar aanleiding van de demonstratie die ze gepland hebben op de Neude. Ook de Internationale Socialisten (IS) kunnen rekenen op een belletje van de gemeente na de aankondiging van een tegendemonstratie. Inmiddels hebben ook de ‘Anti-fascisten’ een tegendemonstratie gepland. Tevens heeft de onlangs in het leven geroepen ‘Blokkeer Pegida’ beweging ook een protest aangekondigd.

Het lijkt een druk dagje te worden 11 oktober in Utrecht. De gemeente is in gesprek met de organisatie van Pegida naar aanleiding van de demonstratie die ze gepland hebben op de Neude. Ook de Internationale Socialisten (IS) kunnen rekenen op een belletje van de gemeente na de aankondiging van een tegendemonstratie. Inmiddels hebben ook de ‘Anti-fascisten’ een tegendemonstratie gepland. Tevens heeft de onlangs in het leven geroepen ‘Blokkeer Pegida’ beweging ook een protest aangekondigd.

Vorige week werd duidelijk dat Pegida 11 oktober komt demonstreren op de Neude. Al snel werd er een tegenhanger op poten gezet door de IS en nu is er ook een derde demonstratie aangekondigd op deze dag.

Pegida komt zondag 11 oktober naar Utrecht om van 14:00 uur tot 18:00 uur te demonstreren tegen de huidige vluchtelingenstroom. Als tegengeluid willen de IS een uur eerder op het Janskerkhof verzamelen om op hun beurt te demonstreren tegen Pegida.

Antifascisten die zich hebben gegroepeerd onder de noemer ‘Laat ze niet Lopen‘ is nu een derde partij in het geheel. “Wij roepen op je te verzetten tegen deze extreem-rechtse demonstratie. Kom vanaf 12:00 uur naar het Neude waar Pegida hun demonstratie wil beginnen. Overstem, blokkeer en stop de racisten van Pegida!”

Ook een organisatie genaamd ‘Blokkeer Pegida’ heeft inmiddels 150 mensen opgetrommeld om naar de Neude te komen om de protesteren tegen de ‘islamofoben’ van Pegida.

De gemeente laat desgevraagd weten dat ze in gesprek zijn met de organisaties achter de demonstraties. “We kijken even aan hoe groot de opkomst gaat worden voordat we echt wat kunnen gaan doen. De komende weken moet dit duidelijk worden.” Een demonstratie van een politieke organisatie kan alleen worden verboden als de openbare orde in het gevaar is. Wel wordt er overlegd over de route en het aantal deelnemers.

Gekoppelde berichten

61 Reacties

Reageren
 1. Ronald

  Een demonstratie blokkeren?
  Gelukkig bewaakt onze overheid onze grondrechten en geldt het demonstratierecht niet voor 1 groep.
  En nee, ik heb niets met de standpunten van Pegida.

 2. Hans Oudwijk

  Kan iemand mij uitleggen wat er zó geweldig aan de islam is dat je er zelfs de straat voor op gaat om tegen ongeruste burgers te demonstreren?

 3. Rechtse Marcel

  Jammer. Zou best willen steunbetuigen aan Pegida, maar zo kennen we onze linkse vriendjes weer: die gaan meteen weer intimideren en dreigen met geweld. Want 100% gegarandeerd dat de meesten daar op uit zullen zijn en 100% gegarandeerd dat het daar ook daadwerkelijk op zal uitlopen.
  Het enige wat de zogenaamde anti-fascisten eens goed zouden moeten onthouden is, dat ZIJ de kleine minderheid vormen die met geweld de grote (zwijgende) meerderheid stil proberen te houden. Oftewel fascisme.

 4. Objectivist

  Winston Churchill wist het decennia geleden al: “the fascists of the future will call themselves anti-fascists”…

  Waarvan akte.

 5. Tim van Berkel

  Zo zo, het racistenvolk is er als de kippen bij om anoniem te reaguren.

  On topic: de naam IS is natuurlijk hilarisch dubbelzinnig en uiterst verwarrend in deze kwestie…

 6. Jeroen

  Kan iemand me vertellen waarom je als nationalist onder een Duitse afkorting gaat demonstreren?

 7. Hans Oudwijk

  @Tim van Berkel 28 SEPTEMBER 2015 OM 17:24
  Dat IS is absoluut niet verwarrend of dubbelzinnig. Het geeft goed weer waar jullie dhimmi’s en fellow travelers voor staan.
  Zie de reactie van de Objectivist.

  Jullie gaan, zoals altijd, geweld gebruiken neem ik aan?

 8. Jeroen

  Kunnen we alsjeblieft weg blijven bij racist en dhimmie roepen? Dat is zo vermoeiend..

 9. Teunis

  @Jeroen
  Patriottische Europeanen Gispen Islamisering Door Actie, of zo?

 10. Dien Meibos

  Kunnen ze niet met z’n allen gezellig in het Galgewaard demonstreren dan heeft niemand er last van tijdens het winkelen.

 11. Frank

  Tis simpel. Zoals gezegd: als er aanwizingen zijn dat een demonstratie de openbare orde in gevaar brengt kan/mag hij verboden worden. Eerdere demonstraties van deze cryptofascisten hebben laten zien dat de openbare orde in het geding is. Inpakken en wegwezen dus.

 12. Jan van Dam

  Dus linkse fascisten gaan tegen de rechtse fascisten demonstreren, gaat een gezellige dag worden in Utrecht, dit zal wel weer met stevig links geweld gepaard gaan.
  Ik zou bijna willen zeggen, ga lekker vechten in het kalifaat waar jullie blijkbaar voor opkomen met jullie linkse idealen.

 13. Hans Oudwijk

  De realiteit wordt door die nuttige idioten van de I.S c.s weer eens volkomen genegeerd. Ook Nederland is wel klaar met het toezingen van ‘hoogopgeleide vluchtelingen’ en pluchen knuffels inzamelen voor agressieve en bovenal eerloze, misogyne mohammedaanse ‘mannen’.

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/24548981/__Pegida_Dresden_brengt_weer_mensen_op_de_been__.html

 14. Jan van Dam

  Het ontbreekt de linkse club weer duidelijk aan Democratisch besef, om respect te hebben voor de mening van een ander, ook al is die rechts.
  Een open en transparante samenleving bereik je door met elkaar in discussie te gaan en respect te hebben voor elkaars mening.

 15. Jan van Dam

  @Tim van Berkel,goedkope opmerking.

 16. Geenstijl@Utrecht

  Dit soort taferelen daar komt links voor op;Een in Duitsland wonend meisje van Pakistaanse komaf is vermoord door haar islamitische vader. De 51-jarige Asadullah Khan kon het niet verkroppen dat zijn dochter Lareeb (19) een vriendje had.

  Het drama voltrok zich in januari in de stad Darmstadt, schrijft The Mail Online. Daar werd de moslim er door de politie over ingelicht dat de amoureuze tiener was opgepakt wegens het stelen van condooms, waardoor hij over haar relatie te weten kwam. Vervolgens wurgde hij de jonge vrouw met zijn blote handen. Khan kleedde het lijk daarna aan, zette het in een rolstoel en dumpte het met hulp van zijn vrouw Shazia.

  Tijdens zijn verklaringen in de rechtbank huilde Khan. Het zou gaan om een geval van eerwraak (of ‘eermoord’). Hij had zijn dochter willen uithuwelijken, omdat hij zelf ook op die wijze aan een huwelijkspartner geraakt was.

  Lareebs 14-jarige zusje heeft tegenover de politie belastende verklaringen over haar ouders afgelegd. Het kind onderhoudt inmiddels geen contacten meer met het moordlustige duo.

 17. Jiri

  Die anti-facisten zaten vorig jaar ook achter de rellen bij de Sint-huldiging in Gouda. Justitie onderzoekt vaak motorclubs, maar ik adviseer ze eerder dat linkse tuig eens door te zagen. Het Maagdenhuis likt er nog steeds zijn wonden van. Wolvenplein staat leeg!

 18. Linkse Loedje

  Hé, eindelijk weer lekker rellen op zondag, is best lang geleden dat de Paus er was.
  We gaan de rechtse rakkers een pruik opzetten.
  Geen kaalkoppies in deze stad, weg met de nazi’s uit Duitsland.
  Liever de Islam in de keuken dan een Duitser in de tuin!

 19. Hans Oudwijk

  @Linkse Loedje 29 SEPTEMBER 2015 OM 08:45

  Veel dommer blèrend en ongeïnformeerd dan jou kom je ze tegenwoordig niet snel meer tegen. Fascisme en islam is al ruim 75 jaar twee handen op één buik.
  De Groot moefti van Jeruzalem, tevens commandant van de islamitische SS handschar divisies, was goed bevriend met Himmler en heeft in de Balkan vreselijk huisgehouden onder de Servische- en Joodse bevolking.

  In het M.O. kan je nog steeds grote portretten van nazi-kopstukken aan de wand van winkels en dergelijke vinden. Mein kampf vliegt er nog steeds over de toonbank en is er nog immer een bestseller.

  Lees eens iets anders dan die quasi revolutionaire bagger en links-fascistoïde, antisemitische vuiligheid uit de Rooie rat, rat.

 20. Mikel

  Ik verheug mij er nu al op. Ik zorg dat ik op een bovenverdieping een perfect uitzicht heb op de menigten. Ik hoop dat het een mooie Romeinse arena wordt. Links de geitenwollensokkies, rechts de gekkies. Daartussen nog wat verdwaalde toeristen en winkelend publiek. En als olie op het vuur nog wat me-ers met lange latten en politiehonden. Ik verheug me er nu al op.

 21. Peewee

  Iedereen heeft recht op zijn vrije meningings uiting of je het eens ben of niet ..een ding is zeker het hele moslim gedoe is levens gevaarlijk en er staat ons nog heel wat te wachten.

 22. Frank

  @Geenstijl:

  In Nederland zouden we zoiets bij autochtone Nederlanders een gezinsdrama noemen. Bij allochtonen noemen we het moord of eerwraak. Dat klinkt lekker want dat peer pressure mechanisme is ons onbekend en dus eng. Maar niet zelden gaat het om vergelijkbare zaken.

  Maar ik begrijp dat je, gezien het feit dat je op dit specifieke geval (allochtoon en in Duitsland) wijst en je klaarblijkelijke verontwaardiging daarover, eigenlijk liever ziet dat vooral autochtonen hun gezin c.q. hun kinderen (en niet zelden daarna zichzelf) vermoorden dan dat allochtonen dat doen?

  Saillant detail: Het door jou genoemde geval komt wel in de statistieken terecht omdat er sprake is van moord en dus een veroordeling. Bij, zoals we dat in Nederland eufemistisch een familiedrama plegen te noemen wordt de zaak nooit behandeld omdat de dader zelfmoord pleegt en dus niet veroordeeld wordt. En dus ontbreken de statistieken op dit vlak.

 23. Geenstijl@Utrecht

  @Frank, beste Frank ik ben het niet met jou eens in dit geval, jij kijkt teveel naar de cijfers en letters, je moet de praktijk in ogenschouw nemen, dan kom je echt tot een andere conclusie.
  En Frank het gaat mij niet om het gelijk, maar waarom wegkijken voor de realiteit of de feiten ontkennen.

 24. Geenstijl@Utrecht

  @Linkse Loedje, dus iedereen die kaal is heeft een probleem als hij toevallig met zijn kinderen in de stad loopt !!!!!!!!!!!!.

 25. marc

  links is racistischer en gewelddadiger dan rechts tegenwoordig!

 26. WP

  De simplificatie en de domheid van de reageerders hier is helaas tranentrekkend….

  Voor de goede orde ik ben extreem in het midden 🙂

 27. Berend

  @Ovjectivist: Leuk, maar dat heeft Churchill nooit gezegd.

  Ontopic: Heb niks met het onruststokende Pegida, maar de geweldsdreiging van linkse ‘anti-fasvisten’ is vele malen hoger dan het handjevol kaalkoppen dat op zo’n Pegida-bijeenkomst afkomt. Daarnaast hebben die mensen gewoon het recht om te demonstreren, zonder met stenen bekogeld te worden door links tuig. Gegarandeerd dat dit weer uit de hand loopt, vooral door de zgn. ‘tegendemonstranten’ (lees: gemaskerde relschoppers)

 28. Objectivist

  @Berend 29 SEPTEMBER 2015 OM 13:56

  Quote: “Dat heeft Churchill nooit gezegd.”

  Wie het ook gezegd heeft, de juistheid van de boodschap staat als een paal boven water.

  Quote: “Heb niks met het onruststokende Pegida, maar de geweldsdreiging van linkse ‘anti-fasvisten’ is vele malen hoger dan het handjevol kaalkoppen dat op zo’n Pegida-bijeenkomst afkomt.”

  Inderdaad. Als die linkse fascisten (want dat zijn het) geen geweld(sdreiging) zouden gebruiken om vreedzame betogingen te ontsporen dan was er helemaal niets aan de hand.

  Quote: “Daarnaast hebben die mensen gewoon het recht om te demonstreren, zonder met stenen bekogeld te worden door links tuig.”

  Inderdaad. Helaas hebben linkse fascisten niets op met mensenrechten. Het is het tuig van de bovenste richel, het absolute schuim der aarde.

  Quote: “Gegarandeerd dat dit weer uit de hand loopt, vooral door de zgn. ‘tegendemonstranten’ (lees: gemaskerde relschoppers)”

  Dat lijkt me een veilige aanname en dat zal ook zo blijven zolang deze linkse-fascisten hun derriere met de rechtsstaat blijven afvegen die zij -oh irony- nota bene claimen te verdedigen.

 29. Luuk Upuuk

  Ik snap er nix meer van. Wat is eigenlijk links? En wat is dan rechts? Het gaat erom dat een ieder het recht heeft zijn mening te uiten zolang als dat binnen de kaders van onze wet gebeurt.
  Een goed democraat zal het recht van een ieder verdedigen om zijn mening te uiten, zelfs als dat totaal indruist tegen de zijne.

 30. Frank

  @Geenstijl: Dat klopt. Ik kijk naar de (indien nodig gecorrigeerde) cijfers en (indien nodig geïnterpreteerde) letters. Jij kijkt vooral naar het ongenuanceerde gevoel in je onderbuik.

 31. Objectivist

  Luuk Upuuk 29 SEPTEMBER 2015 OM 14:21

  Links-rechts is een valse dichotomie die geen ander doel dient dat verhullen dat er enkel nog maar politieke bewegingen bestaan die het staatsvehikel willen gebruiken om de ideale samenleving vanuit een overheid op te dringen.

  De enige werkelijke tegenstelling die er toe doet is deze tussen individualisme en collectivisme.

 32. Paul G.

  Pegida heeft ook recht op demonstreren en zij verwoorden wat velen van ons denken maar niet vrijuit durven te zeggen ivm de opgefokte rifratjes en de leden van de Libische ronselhut uit Overvecht en vergeet ook vooral het scooterschorem uit Kanaleneiland niet. Zij zullen er zeker zijn als tegendemonstratie en willen rellen en zijn zoooo stoer (laf). Zij durven alleen maar de straat op met petjes en capuchons op. Zij willen vooral onherkenbaar blijven die viezerikken… Wij zullen nooit buigen voor de Islam en heb je daar moeite mee, dan ga je maar weer met je schepje en je emmertje terug naar jullie zandbak

 33. Peewee

  @paul G

  Correctie :kattebak

 34. Timo

  Op de facebook eventpagina van deze Pegida demonstratie vroeg onlangs een geinteresseerde of het klopt dat de NVU (nederlandse volksunie) ook zou komen.
  De NVU bestaat voornamelijk uit neo-nazi’s en 1 van de partijleden heeft zichzelf omgetoverd tot Hitler lookalike.

  De organisatie meldde daarop dat de NVU zelf een dag eerder een demonstratie had in Gouda en dat partij symboliek absoluut niet werd toegestaan.

  Dat openlijk flirten met dat soort lui is 1 van de redenen dat antifascistische groepen nu gaan demonstreren.
  Het gaat hier namelijk helemaal niet om bezorgde burgers.
  Het gaat hier om lieden met extreem rechts gedachtengoed.

  Drijvende kracht achter deze demonstratie lijkt “Ed aus Holland” te zijn.
  Onder anderen bevriend met leden van de NVU, Blood&Honour en Ulfhednar.
  Dit zijn mensen die bereid zijn een gewapende strijd te voeren voor een blank nationaal-socialistisch europa.

  Daarnaast is “Ed”, of Edwin Wagensveld, iemand die via een webshop oa stroomstootwapens, pepperspray en airsoftwapens verkoopt voor Nederlands publiek.
  Deze attributen zijn in Nederland verboden.

  Ed was naast Pegida ook betrokken bij “HoGeSa” oftewel “Hooligans Gegen Salafisten”.
  Een demonstratie van HoGeSa eerder dit jaar liep uit op een veldslag met de Duitse politie, waarbij de hitlergroet gebracht werd en nazileuzen werden gescandeerd.
  Bij Pegida in Duitsland zijn altijd activisten van HoGeSa aanwezig, net als van andere (geweldadige) extreem rechtse groeperingen.

  Voor een ieder die hier dus graag naartoe wil omdat die zich oprecht zorgen maakt over radicale islamieten, hou in je achterhoofd dat je samen staat met geweldadige neonazi’s.

  Toen niet, nu niet, nooit meer fascisme!

 35. Hans Oudwijk

  @Timo 29 SEPTEMBER 2015 OM 16:30
  Mocht er evident fout volk op die demo afkomen en zij willen de demo overnemen of (neo)-fascistische vuilbekkerij uitkramen, dan zijn er altijd nog de verontruste burgers om de demo in eigen hand te houden of zich te distantiëren en te vertrekken.

  Het zou ‘links’ op haar beurt sieren als ook zij – ter plekke – afstand neemt van geweld, IS fanboys en andere islamo-fascistische groepen. Salafisten die zich overigens al sinds jaar en dag in jullie ‘linkse’ cohorten hebben geïnfiltreerd.
  (Zo als vlooien in een (ongelovige) hondenpels)
  Groet, en zie je op De Neude.

 36. Geenstijl@Utrecht

  @Frank, beste frank je zal misschien gelijk hebben met cijfers, maar ik heb diverse ervaringen op dit gebied en ik kan je zeggen dat het verschrikkelijk is zoals er met de vrouwen/meisjes word omgegaan.
  Mensen zijn geen bezit of eigendom omdat jij ze toevallig verwekt hebt, dus geeft jou dat geen recht op moord.

 37. Frank

  @geenstijl: O, maar dat ben ik helemaal met je eens. De vraag is alleen of er tussen allochtonen en autochtonen wat dat betreft zo’n dramatisch verschil is. Punt is dat wat het verschijnsel ‘moord in de familie’ betreft het aantal gestoorden van allochtone afkomst en het aantal gestoorden van autochtone afkomst elkaar hoogstwaarschijnlijk niet zo veel ontloopt.
  Punt is ook dat zolang je daar geen harde cijfers van hebt, we in Nederland plegen te spreken van “vooroordeel” dan wel “onderbuikgevoelens”.

 38. Uteregger

  Wat een ongelofelijk triest geblaat hier. Alle neonazi’s en andere fascisten komen even hun Pegida vriendjes verdedigen, en kankeren op links, niet gehinderd door enig verstand van zaken of enig begrip van de wereld. Droevig.

 39. Geenstijl@Utrecht

  @Frank, vaak word er veel in de doofpot gestopt en mogen mensen er niet over praten van bepaalde politieke figuren.
  Ik ben niet links of rechts, maar heb een mening over dit soort zaken, dus ook over asielzoeker/gelukzoekers, maar ik ben geen racist
  Ik vind het een kwalijke zaak dat mensen niet voor hun mening of zorgen mogen uitkomen, dus het kan niet zo zijn dat linkse of rechtse fascisten deze mensen de mond snoeren.
  Hoewel ik het vaak niet met jou eens ben, heb je toch goede inhoudelijke reacties, en daar heb ik respect voor, dus waarom zou ik jou dan met geweld de mond snoeren, dat is het einde van de Democratische beschaving.
  Groet Geenstijl@Utrecht.

 40. tom

  ik doe mee

 41. Frank

  @geenstijl: Van mij mag iedereen -binnen de wettelijke kaders- zeggen wat-ie denkt.

  Persoonlijk vind ik dat dat doofpottenverhaal echter vooral veel weg heeft van de o zo populaire samenzwerings- en de (lang en breed terecht onder de grond geschoffelde) mediaverzwijgingstheorieën van types als Udo Ulfkotte.
  “Wat *ze* (wie precies?) u niet vertellen” is meer dan eens toch vooral een suggestie dat de pers can links tot rechts z’n werk niet goed doet. Terwijl de pers er uit de aard der zaak nu eenmaal als de kippen bij is om zaken naar boven te halen die het daglicht niet kunnen verdragen.

  Maar zoals gezegd, ik ben het met je eens. Iedereen mag zeggen wat-ie wil. Hoe dom ook. Dat is nu eenmaal de makke van de democratie. Dwaallichten hebben ook stemrecht.

  Als één blonde peroxydepruik zich bij voortduring negatief uitlaat over een bevolkingsgroep middels oneliners en daarmee als uitlaatklep fungeert voor de onderbuikgevoelens van een makkelijk beïnvloedbaar deel van de bevolking en daarmee hele volksstammen mobiliseert, kun je op een heel democratische manier een burgeroorlog ontketenen. Tel uit je winst.

 42. Jeroen

  @Objectivist

  Je hebt gelijk dat die quote als een paal boven water staat. Het is alleen niet duidelijk of deze op de Antifa’s of op Pegida slaat. Ook deze laatste zegt tegen de fascisten te vechten maar dan de ‘fascistische islam’.

 43. Objectivist

  Jeroen 30 SEPTEMBER 2015 OM 07:49

  Daar kun je inderdaad over discussieren.

  Persoonlijk vind ik de quote veel meer toepasbaar op de Antifa’s dan op Pegida. Onder het mom van “antifascisme” tracht deze abjecte beweging desnoods met geweld de tegenstanders de mond te snoeren, waarbij vernietiging van de autochtone cultuur het belangrijkste doel is. De crux zit in de geweldscomponent, inherent aan het fascisme.

  Pegida pretendeert bijvoorbeeld ook het fascisme te bestrijden en richt zich weer daarbij juist weer op het gericht tegenwerken van aanhangers van de fascistische ideologie genaamd Islam. Een belangrijk verschil met de Antifa’s echter, is dat deze beweging verandering via democratische wegen(!) tracht te forceren, waar het barbaarse Antifa schuim hun ongewassen achterwerken afvegen met de rechtsstaat…

  Islam is weer uniek fascistoide in die zin, dat ze geweld jegens alle(!) ongelovigen predikt en eveneens geweld verheerlijkt. Islam verdeelt de wereld in beginsel al in twee delen; Dar al Islam (huis van de Islam) of Dar al Harb (huis van de oorlog). Alles dat niet islamitisch is, dient bezien te worden als oorlogsgebied en via de Koran, Hadith en Soennah’s wordt opgeroepen tot het plegen van geweld jegens de Kaffir. Verschil met Pegida en de Antifa’s is hier weer dat Islam (uiteraard) niet pretendeert fascisme te bestrijden….

  Van meest- naar minst fascistisch zou ik ze als volgt organiseren:

  1) Islam
  2) Antifa’s
  3) Pegida

 44. Jeroen

  Ik heb geen liefde voor de islam maar jouw uitleg is helaas wel een beetje klok en klepel Objectivist. Het onderscheid Dar al Islam en Dar al Harb is niet in de Koran en ook niet in de Hadith te vinden. De termen worden ook fel bediscussieerd binnen de islamitische gemeenschap. Dus ‘in beginsel’ bestaan de termen helemaal niet. De enigen die pretenderen zeker te weten waar het voor staat zijn de zogenaamde ‘Jihadwatchers’ zoals Pegida. Het is een handige manier om van de Islam ‘de vijand’ te maken. Aangezien zij vijandig tegenover ons staan mogen wij dat ook tegenover hen.

 45. Hans Oudwijk

  Jeroen 30 SEPTEMBER 2015 OM 10:40
  Dat de termen Dar al harb en Dar al islam niet in de koran of hadith staan zegt niet zo veel.
  De termen bestaan en worden nog steeds en steeds agressiever gehanteerd.

  In heel Europa bestaan er hele wijken en stadsdelen die voor anderen dan mohammedanen niet (veilig) toegankelijk zijn. Deze wijken etc, worden door de salafisten zelfs fysiek met borden en dergelijke als zijnde shariawijken gemarkeerd.

  Nog pas stond er in de VK een interview met Kroatische vluchtelingen die vertelden dat zij door mohammedanen, als blanken en ongelovigen, uit Kanaleneiland waren weggetreiterd en dat dat zoveel anderen ook is overkomen.
  Voor Kanaleneiland kun je tal van andere wijken, buurten en stadsdelen all over Europe invullen want het gebeurt overal en steeds vaker. Als we er geen halt toe toeroepen en onze overheden op hun plichten wijzen dan zal de verdere islamisering van het nu nog redelijk vrije westen gestaag maar met rasse treden voortkankeren.

  Wereldheerschappij – Dar al islam – is het islamitische doel. De al hier wonende islamisten zijn de kwartiermakers en stoottroepen. De vijfde colonne.
  islam is fascisme in een andere verpakking. En dat gaat al 1400 jaar op verschrikkelijke wijze tekeer.
  Alleen hun onderlinge afgunst en achterdocht, de walgelijke bloeddorst, vernietigingsdrang en middeleeuwse achterlijkheid weerhoud hen van de overwinning.

 46. Objectivist

  @Jeroen 30 SEPTEMBER 2015 OM 10:40

  Quote: “Het onderscheid Dar al Islam en Dar al Harb is niet in de Koran en ook niet in de Hadith te vinden.”

  Correct, maar wat doet dat ter zake?

  Quote: “De termen worden ook fel bediscussieerd binnen de islamitische gemeenschap.”

  Waarbij de marge van de discussie zich beperkt tot of er tussen Dar al Islam en Dar al Harb nog enkele gradaties horen. De dichotomie als zodanig staat in het geheel niet ter discussie, noch heeft ze dit ooit gedaan in de afgelopen 1400 jaar. De tegenstelling is geaccepteerd gemeengoed in de Islamitische gemeenschap, eveneens onder de geleerden.

  Quote: “Dus ‘in beginsel’ bestaan de termen helemaal niet.”

  Niet alleen bestaan de termen dus wel degelijk, eveneens bestonden ze in beginsel al (zie o.a.Oemayyaden dynastie), en vormen ze een compleet geaccepteerde notie in de gedachten van het gros van de Islamieten.

  Quote: “De enigen die pretenderen zeker te weten waar het voor staat zijn de zogenaamde ‘Jihadwatchers’ zoals Pegida.”

  En ik. En een ieder ander die ook maar de moeite heeft genomen om alle geschriften van de doodscultus tot zich te nemen.

  Quote: “Het is een handige manier om van de Islam ‘de vijand’ te maken.”

  Daar heeft Islam weinig hulp bij nodig.

  Quote: “Aangezien zij vijandig tegenover ons staan mogen wij dat ook tegenover hen.”

  U zou natuurlijk ook kunnen proberen aannemelijk te maken dat aanhangers van Islam niet vijandig tegenover alles en iedereen staat dat Islam niet aanhangt….Dat zal zelfs u een brug te ver zijn denk ik, aangezien u dit niet gaat lukken.

 47. Rietje

  ik denk wel eens dat de wereld steeds dommer wordt.
  Ook het gewauwel hier lijkt dat te bevestigen.

  En ook nog even dit.
  We hebben hier vrijheid van meningsuiting.
  Haat is geen mening.
  Echt niet.

 48. Frank

  @Rietje: Sommige mensen zijn zo dom dat ze niet voldoende intellect bezitten om te beseffen hoe dom ze zijn. Je mag zelf beslissen of jij degene bent die daarbij hoort of de mensen waarvan jij zegt dat ze wauwelen.

 49. Rietje

  Ik heb een redelijk besef van mijn intellectuele beperkingen Frank.
  Geen zorgen.

  Het internet is verworden tot een podium voor luid schreeuwende mensen die allemaal gelijk willen hebben.
  interessant klinkende termen moeten het verhaal versterken.
  Verder iets met klokken en klepels.
  De verwensingen vliegen aan alle kanten in het rond.
  Weinig mensen zijn geïnteresseerd iets nieuws te leren of mee te werken aan oplossingen.
  Of je bent aan de goeie of aan de verkeerde kant.
  We lijken niet meer te weten hoe we gewoon als mens met mekaar moeten dealen.
  Allemaal op ons eigen eilandje.
  Allemaal boos.

 50. Hans Oudwijk

  Rietje 30 SEPTEMBER 2015 OM 20:58
  Rietje, niet zo zwaarmoedig alsjeblieft.
  De mensen die hier met regelmaat op elkaar reageren doen dat vrijwillig en reken maar dat ze er lol in hebben.

  (Alleen Frank is wel ‘n beetje ‘n rare meneer, dat klopt.)

 51. Frank

  @Hans: Tuurlijk joh, dat heb je nu al meerdere keren beweerd zonder er een intelligente redenering bij te geven op basis waarvan dat een juiste conclusie zou kunnen zijn. Cryptofascisten zijn nu eenmaal goed in karaktermoord.
  Laat me raden. Je hebt nog een paar bruine overhemden in de kast hangen voor als de tijd weer daar is?

 52. Rietje

  Ik heb nergens gezegd dat Frank raar is. Ik ken hem niet namelijk.
  Verder zou ik zo graag zien dat we met z’n allen eens de schouders er onder zouden zetten.

 53. Hans Oudwijk

  @Frank 30 SEPTEMBER 2015 OM 22:12
  Tsjezus Frank, wat doe je nu. Je ziet en begrijpt toch wel dat ik ‘n dolletje maak?
  Ik hoef toch niet overal van die kloterige emoticons bij te zetten. Dan blijf ik aan de gang.

 54. Frank

  @Rietje: Waar wil je dat we de schouders onder zetten? Onder de Neudeflat?

  @Hans: Je gaat voorbij aan het tweede axioma van Paul Watzlawick

 55. Rietje

  Ja ja bla bla

 56. Frank

  @Rietje: Tjonge. Diepgaand, wel.

 57. Rietje

  Jazeker

 58. Hans Oudwijk

  @Frank 30 SEPTEMBER 2015 OM 22:37
  citaat Frank: ‘Hans: Je gaat voorbij aan het tweede axioma van Paul Watzlawick’

  Blijkbaar. Maar dat zegt, gezien je kwaaie reactie, vooral iets over jou en jouw tot weinig jolijt bereid- of in staat zijnde zuur ‘linkse’ houding binnen de discussie.

  Frank. Neem op z’n tijd jezelf en de wereld eens wat minder serieus en ontzuur eens, dan komt dat met die geweldig interessant klinkende axioma’s van meneer Watzlawick ook prima in orde..

 59. Frank

  Typisch rechtse reactie Hans. Eerst zonder enige vorm van metacommunicatie beweringen doen en dan zeggen dat men het niet zo serieus moet nemen.
  Opnieuw dringen beelden van palingen in emmers snot zich aan mij op.

 60. marc

  Ik zou heel graag eens de hand willen schudden van reageerder Frank !

 61. Frank

  @marc: Vanwaar die plotselinge behoefte en bekentenis? Wat denk je dat het oplevert? Krijg ik mijn hand daarna weer terug? Wat word ik er beter van?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).