Drie ‘excellente’ scholen in de stad | De Utrechtse Internet Courant Drie ‘excellente’ scholen in de stad | De Utrechtse Internet Courant

Drie ‘excellente’ scholen in de stad

Drie ‘excellente’ scholen in de stad

Utrecht kent drie ‘excellente’ scholen. Twee in het basisonderwijs en één in het voortgezet-onderwijs. Dat maakte het ministerie van Onderwijs gisteren bekend. 

In het basisonderwijs geldt dit predicaat voor ‘De Boomgaard’ en ‘Daltonschool Rijnsweerd’. In het voortgezet onderwijs is de jury erg over het ‘Utrecht Stedelijk Gymnasium’ te spreken.

Staatssecretaris Dekker legt uit wat er van excellente scholen wordt verwacht. “Deze scholen zitten in de voorhoede, en zijn de aanjagers van een beweging die we nodig hebben voor de omslag naar een cultuur, waarin excelleren de norm is in plaats van de uitzondering. Waarin het aangemoedigd wordt je te onderscheiden en de lat hoog te leggen. En waarin het vanzelfsprekend is, dat je van elkaar wilt leren. Excellente scholen zijn de koplopers, de rolmodellen waaraan andere goede scholen zich kunnen optrekken.”

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).