Drie mannen gearresteerd voor ongeregeldheden na FC Utrecht – ADO Den Haag Drie mannen gearresteerd voor ongeregeldheden na FC Utrecht – ADO Den Haag

Drie mannen gearresteerd voor ongeregeldheden na FC Utrecht – ADO Den Haag

Drie mannen gearresteerd voor ongeregeldheden na FC Utrecht – ADO Den Haag
Drie mannen zijn zondag aangehouden die mogelijk geweld tegen de politie hebben gebruikt na een wedstrijd van FC Utrecht. Het gaat om twee Utrechters van 18 en 19 jaar en een 18-jarige jongeman uit Amersfoort.

Drie mannen zijn zondag aangehouden die mogelijk geweld tegen de politie hebben gebruikt na een wedstrijd van FC Utrecht. Het gaat om twee Utrechters van 18 en 19 jaar en een 18-jarige jongeman uit Amersfoort.

Vrijdag 24 januari speelde FC Utrecht in de Galgenwaard tegen ADO Den Haag. Na de wedstrijd braken ongeregeldheden uit. De politie werd buiten het stadion bekogeld met stenen en andere voorwerpen en ook is er geschopt en geslagen. Vier agenten raakten gewond. Er werden charges uitgevoerd om de relschoppers uit elkaar te drijven.

De politie is na het incident een onderzoek gestart en dat leidde naar de drie verdachten. Er wordt niet uitgesloten dat er nog meer aanhoudingen worden verricht. Ook volgen er volgens de politie mogelijk stadionverboden.

Gekoppelde berichten

6 Reacties

Reageren
 1. Hetty

  Het begint steeds meer op oorlog te lijken, die voetbalwedstrijden. Kost handen vol geld en nu nog gewonden ook. Wellicht een idee, om thuiswedstrijden alleen voor eigen publiek te gaan spelen en vise versa. Dan heb je geen spanningen tussen de supporters van de eigen- tegen die van de tegenpartij. Als dat dan nog niet helpt, dan maar helemaal in een leeg stadion spelen.
  Ik reed een keer nietsvermoedend op een zondag het bruggetje bij het Lodewijk Napoleonplantsoen over, toen ik ineens een aantal met stenen bewapende mannen zag. Ik keek om, en zag over het pad langs de Kromme Rijn een paar ME-busjes rijden. Het was wel even schrikken. Verder strak voor me uit kijkend ben ik verder gereden, ik kwam er veilig langs. Het lijkt erop, dat voetbalwedstrijden door een aantal raddraaiers word aangegrepen, om te gaan rellen. Jammer voor onze FC. en voor de meerderheid van de supporters.

 2. Koel Hoofd

  @Hetty,
  In de jaren negentig was het compleet oorlog met veldslagen waarbij er zelfs doden vielen. Elke thuiswedstrijd van FC was het ook in Utrecht raak.
  Dit is slechts een kleine schermutseling met stelletje millennial kids die hun opa’s willen nadoen. Hooliganism is echt uit de mode, want de millennials worden al moe van de gedachte om energie te verbruiken.

 3. Frans

  Hetty, dit was eigen publiek. En deze idioten gewoon voor altijd een stadionverbod. En laten betalen voor de kosten van de inzet van ME.

 4. Vingervlug

  Hi Hetty, zullen we anders het uitgaan ook gaan verbieden? Of in de horeca geen publiek meer toelaten?

 5. [email protected]😉

  Volgens mij ben je echt een zielig figuur als je jezelf zo misdraagt tijdens een sportieve club ontmoeting, en een fop straf zal in dit soort zielige gevallen niéts helpen.

 6. Lombokker

  Alleen een stadionverbod? Hoeven ze geen papiertjes meer te prikken?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).