Drie mogelijke kopschoppers gearresteerd in het centrum van Utrecht Drie mogelijke kopschoppers gearresteerd in het centrum van Utrecht

Drie mogelijke kopschoppers gearresteerd in het centrum van Utrecht

Drie mogelijke kopschoppers gearresteerd in het centrum van Utrecht
Archiefbeeld van de Ganzenmarkt
De politie heeft afgelopen nacht in het centrum van Utrecht drie verdachten gearresteerd die even daarvoor iemand tegen het hoofd zouden hebben geslagen en geschopt. Daarnaast zouden de vechtersbazen even daarvoor ook al iemand anders hebben mishandeld.

De politie heeft afgelopen nacht in het centrum van Utrecht drie verdachten gearresteerd die even daarvoor iemand tegen het hoofd zouden hebben geslagen en geschopt. Daarnaast zouden de vechtersbazen even daarvoor ook al iemand anders hebben mishandeld.

Agenten kregen de melding over een ‘massale vechtpartij’ op de Ganzenmarkt. Toen zij ter plaatse kwamen werden de partijen uit elkaar gehaald. “Wij zagen dat een slachtoffer weerloos op de grond lag. Direct hebben wij eerste hulp geboden aan het slachtoffer”, schrijft de politie op sociale media.

Na het incident werd een onderzoek ingesteld. Met behulp van cameratoezicht kwamen drie verdachten in beeld. Deze personen werden niet veel later in de omgeving gearresteerd.

Later bekeken de agenten zelf ook nog eens de beelden. “Op deze beelden was te zien dat het slachtoffer meerdere keren tegen het hoofd is geslagen en geschopt door de aangehouden verdachten.”

Oudegracht

Daarnaast zagen zij dat de drie verdachten eerder ook al iemand hadden mishandeld op de Oudegracht ter hoogte van de Winkel van Sinkel. Hier zou een tot nu toe onbekende groep betrokken bij zijn geweest.

Tegen de verdachten is een proces-verbaal opgemaakt. De politie roept getuigen van de mishandeling die plaatsvond op de Oudegracht zich te melden.

12 Reacties

Reageren
 1. Hetty

  Veroordelen tot poging doodslg en heel lang de bak in. We hebben gezien, waar kopschoppen toe kan lijden, eeeh leiden, namelijk de dood !

 2. Ganzenmarkt bewoner

  Complimenten voor politie

 3. Paul

  Recent aantal keren overdag en in vroege avond door de ganze markt tunnel naar de werf gelopen…dubieuze dealers houden zich hier op, En eisen dit werf deel.op , door je ongure aan te kijken. ..Denk dat camera toezicht en regelmatige politie check niet overbodig, maar nodig wordt

 4. Koel Hoofd

  @Hetty
  Kopschoppen is dan ook al heel lang strafbaar, zeker indien iemand op de grond ligt.

 5. fred

  @Paul: over ongure plekken gesproken: wat een enorme gribus in het Zocherpark tussen de stadsschouwburg en het Lepelenburg…

 6. Peter.

  Proces verbaal…….. werkelijk….

 7. Nils

  Man, ik vind die term kopschopper zo irritant. Een gevatte woordspeling voor zoiets ernstigs. Ik weet het niet.
  Misschien een wens om alles leuk te maken? Ik vind dat je ermee afdoet aan de realiteit. Ik vraag me wel eens af hoe de berichten er over twintig jaar uit zien?

  De kopschopper deed eerst een keelnkijppie maar ontdekte dat het vermeende slachtoffer een blafbaassie was, die zijn piefpaffertje trok. Gelukkig voor het recente kogelgatertje waren de ambuamigo’s eerder dan de popo’s aanwezig op het biefplekkie.

  Ik weet niet of we de goede kant op gaan, lieve mensen van het journaille. Maar misschien ben ik toch een ouwe zeur geworden . Oudklagertje? Zuurzeikertje?

 8. Koel Hoofd

  @Nils
  Dinosaurier,
  Kopschoppen is al vrij lang ingeburgerd juist omdat het lekkerder bekt dan ‘iemand die op de grond ligt tegen het hoofd schoppen’.

  Verder wel eens met je kritiek op het taalgebruik binnen het journaille.

 9. Fransje

  Nils, dit woord is ontstaan door de massale zoektocht naar kopschoppers met dodelijk gevolg in Eindhoven enkele jaren terug.

 10. Peet

  De Ganzenmarkt is het nieuwe no go gebied
  Veel te druk
  Veel te veel horeca concentratie, roept fout volluk op
  Gevolg
  Drugsdealers
  Dronkenschappen
  Gebral
  En nog meer ellende
  Oplossing,,horeca om 22 uur sluiten

 11. Miffy

  @fred: klopt, viel mij ook al paar keer op: beetje Walking dead achtige vibes daar.

 12. Michiel

  Peet: De kopschop-types zijn doorgaans geen cafébezoekers anders.
  Dit gebeurde blijkbaar ‘s nachts en dan is volgens mij ook daar de meeste horeca al gesloten.

  Zo’n tunnel is gewoon een magneet voor foute types, waar we er helaas steeds meer van hebben in de stad. Combineer dat met een gebrek aan preventieve aanwezigheid van handhaving (politie zie je alleen als er al iets gebeurd is) in de stad en je krijgt steeds meer “incidenten”. Zelfde probleem op het nieuwe stationsplein onder het bollendak. Handhaving is er nauwelijks, alleen als de politie gebeld wordt (en zodra ze weer weg zijn is het tuig binnen 10 minuten weer terug). Resultaat is dat het nu een semi permanente hangplek voor ongure types is, de nieuwe fietsenstalling inmiddels ruikt als een open riool en de sfeer op het plein, dat de toegangspoort voor de stad zou moeten zijn voor iedereen die met de trein komt, behoorlijk onprettig voelt. Je leest ook steeds meer berichten van zakkenrollers. En wat doet de gemeente? Die zetten een bord neer met “pas op, zakkenrollers”.
  Ja hallo, is het niet de verantwoordelijkheid van de gemeente om daar dan wat aan te doen? Natuurlijk kun je niet alles voorkomen maar in iedere buitenlandse grote stad zie je op stations altijd wel ergens een politiepatrouille (vaak ook duidelijk bewapend). Dan zorg je dat problemen eerder voorkomen worden. In Nederland wachten we eerst tot het uit de hand loopt en dan komt de politie “om de boel te sussen”.
  Als tuig te vaak ongestoord hun gang kan gaan, dan trekt het steeds meer rotzooi aan. Dat moet je vóór zijn. Dat doe je niet (of nauwelijks)met cameratoezicht en zeker niet met politie die alleen reactief optreed. En de politie doen vast hun best, maar hebben waarschijnlijk de mankracht niet.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).